Kupujeme byt. Ako máme postupovať?

Prosim viete mi poradit ako postupovat pri kupe bytu? Ake su prve kroky? Co vsetko treba vybavit a ake urady treba obehat? Byt kupujeme mimo realitky s financujeme ho s pomocou hypoteky.Vdaka. :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Nemám sice tolik zkušeností,ale nejprve bych si nechal oěřit byt na katastru nemovitostí ,tam bych zjistil skutečného majitele bytu,nasledně např.věcná břemena,druh vlastnictví apod,až poté bych řešil kupní smlouvy a finance,ohledně hypo bych vubec zašel nejdříve do banky jestli vám pujčí a kolik
Odpovědět
my sme sice kupovali pozemok a cez realitku, ale napriek tomu sme si overili pozemok cerstvym LV-ckom... davali sme realitke peniaze na vinkulaciu, to znamena, ze az ked nam pride LV s nasimi menami, tak az vtedy realitka vyplatila peniaze majitelovi... usetrili sme tak za poplatok na vinkulaciu v banke... toto by som doporucila tiez urobit, ze viazat vyplatenie sumy az na LV kde budete uz vy ako majitelia... a v den kedy sa poda navrh na vklad si tesne predtym vybrala este cerstvy LV ci tam nie je plomba (to znamena, ze ak je plomba tak sa s danou nehnutelnostou nieco deje, ci uz vo vlastnickych pravach alebo v tarchach)
Odpovědět
Profilova fotka
My kupovali byt v dubnu. První, co jsme chtěli vidět byl úplný výpis z katastru nemovitostí, zda nejsou věcná břemena nebo zástavní práva atd. A přesně, jak píše maitland, zajít si do banky, zda vám tolik, kolik potřebujete půjčí. My toto řešili až když jsme měli podepsanou budoucí smlouvu kupní a trošku jsme se báli, ale nakonec to dopadlo dobře a dokonce jsme se vešli v pohodě i do přísnějších podmínek, které banka měla. Když víte, že vám banka půjčí, tak podepsat hypo smlouvu a poté kupní. U nás to šlo takto: rezervační smlouva, smlouva o smlouvě budoucí kupní, hypo smlouva, smlouva o advokátní úschově, kupní smlouva. Poté se posílaly peníze jak od advokátky, taky hypo z banky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My kupujeme byt v novostavbě už po druhé a v podstatě to vždy proběhlo bez problémů, důležité je si byt při předávání dobře prohlédnout, aby tam bylo všechno v pořádku a mít dobře smlouvy, ale to se musíte poradit s právníkem :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj všem! Já bych se chtěla zeptat...Máme požadavek přes známého v realitce, že hledáme byt ke koupi 3+1 s balkonem. Jsou to už asi 3 měsíce a stále se nic neděje, navíc stále zvažuji koupi bytu přímo od vlastníka, ne přes RK. Jen je problém ten, že vůbec nevím, kde mám takové byty k prodeji hledat. Na internetu je v naší lokaci takových bytů pramálo (sháníme byt v OV a těch je děsně málo). Mám si raději koupit nějaké inzertní noviny, nebo neznáte nějaký dobrý web? Díky moc!
Odpovědět
Ono jak se objeví inzerát od vlastníka, sesypou se na něj realitky, vždyť z toho žijí. Já znám jen web bez realitky cé zet. Nebo Annonce je online. Jinak my koupili přes realitní server na seznamu, na idnesu mi toho taky přišlo dost. I tak jsme sháněli leta, aby to bylo ono. Hodně štěstí. :-)
Odpovědět
@a.n.d.y Já jsem dávala inzeráty na www.reality.bazos.cz, www.spechato.cz a www.bezrealitky.cz - ta se ale při aktivaci platí (89 Kč), pak se už zdarma prodlužuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@ovecky No, já jsem se z kraje roku dívala na inzeráty a to jich bylo ještě dost, ale od půli roku je to bída :-( Máme určité požadavky, ze kterých nechceme slevit, protože v tom bytě budeme bydlet celý život a nechceme jednou litovat. Je to velké rozhodnutí, tak si chceme být jistí, ale děkuji za odpověď :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jirulina Díky, díky! Hned se na to mrknu :-)
Odpovědět
Původně sme taky chtěli koupit domeček bez realitky, ale nakonec se mi podařilo objevit takovej pěknej v malé vesničce kousek od Prahy, kterej i s provizí vyšel docela slušně. http://www.ctvrtarealitni.cz/nabidka-.... Ostatní domečky nenabízely takový klídek a pohodu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?