Kupujeme RD - co nám má bývalý majitel všechno předat?

Dobrý den, kupujeme RD a jsme ve fázi před předáním domu a sepsání předávacího protokolu. Co vše by nám měl brzy bývalý majitel domu předat za dokumenty, sdělit za informace atd? Děkuji za každou radu.
Odpovědět
je ten dom skolaudovany alebo nie?
Odpovědět
Pokud jde o novostavbu, rozhodně bych chtěl projektovou dokumentaci, která bude zahrnovat elektřinu, topení, vodní trubky, atd... ať jednou nejste překvapení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kupovali jsme čtyři roky starý dům. Majitelka nám předala celý pakl papírů, kde byly dokumenty od stavebního povovelní až po zápis z kolaudace a pak různé faktury vztahující se ke stavbě a vybavení. Aspoň jsem pak věděla, na kterou firmu se obracet ohledně servisu oken atd. Tohle všechno asi odpadá, pokud kupujete starší dům. Při předání je pak nejdůležitější zapsat stav měřidel - voda, plyn, elektrika - a vědět, kdo je dodavatelem těchto energií.
Odpovědět
@sabejn J Jedná se o cca 20 let starý dům
Odpovědět
@jajulin Kamarádka mi poradila toto: revize elektriky, komínu, stavební povolení, kolaudační rozhodnutí, dokumenty ke klimatizaci, projektovou dokumentaci, energetický štítek...je to pro mě španělská vesnice, proto se ptám:-) Nevím, zda je to vše?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?