Můžeme už koupit?

Ahoj jdu si pro radu :) Chceme koupit pozemek na kraji obce. Na stavebním úřadě jsme byli, stavět se tam dá. Podle nich by žádný problém být neměl, dokonce tam nejsou ani žádné regulace. Na Čez a Cetin jsme posílali žádosti ke sdělení existence sítí. Od O2 tam nic není, od Čezu přes pozemek vede podzemní kabel. Ochranné pásmo je 1 m. Když počítám 3,5 m od hranice pozemku na RD tam pořád zbývá nějakých 16m takže s kabelem by být problém taky neměl. Máme danou žádost, zda se z toho kabelu půjde rovnou připojit aby jsme nemuseli přivádět elektriku. Kanalizace v obci není, studnu si budeme dělat vlastní. Povodňové mapy a radon taky v pořádku. Podle katastrálního úřadu je taky vše v pořádku. V územním plánu je počítáno ještě s jedním domem vedle nás směrem do obce jinak za námi a vedle z druhé strany už nic být nemá v dalších x letech. Silnice je kraje, takže by napojení mělo být také v pořádku. Myslíte, že už je to všechno ok a můžeme pozemek koupit? Nerada bych na něco zapomněla aby jsme se potom nedivili. Nevím jestli ještě raději nepočkat na vyjádření ČEZU jestli nás pak z toho kabelu připojí jenže na to mají 30 dní. Na druhou stranu bych pozemek ráda koupila co nejdříve, protože majitel má více zájemců, tak aby jsme o něj nepřišli. Děkuji za rady :)
Odpovědět
CEZ sa ti vyjadri skor ako za 30 dni urcite, navyse ak tam siet je, nemaju ta preco nepripojit si myslim. Nepises akurat o dvoch veciach co som si ja osobne este preveroval: 1. ci urad nepovolil na danej parcele nejake umiestnenie pripojek, prelozek a podobne (to sa na v katastri neeviduje, vedia to len na urade). 2. regulativ - tzn. aka stavba je povolena, kolko percent pozemku moze byt zastavanych, vyska domu, odstup od ulicnej ciary, moznost oplotenia... proste aby vas nic v buducnosti nelimitovalo Inak podla toho co pises to vypada byt vse ok, siel by som do toho :) vela stastia!
Odpovědět
A co ochranné pásmo silnice, vlezete se pak s navrženým domem na pozemek? :-)
Odpovědět
@sanysobotkova Ochranné pásmo na silnici by tam být nemělo :) Ale i kdyby bylo tak se tam vlezeme dům budeme stejně umisťovat nějak do poloviny pozemku. On ten pozemek má přes 1000m2 takže malý není :) @akoinac regulace tam taky skoro žádné nejsou jen, že maximální zastavitelnost je 30% jinak nic. Tak snad to už bude všechno v pořádku. Nejspíš počkáme ještě týden jestli přijde ten ČEZ jinak to vezmeme. Děkuji za rady :)
Odpovědět
@babbie Jak dálnice tak silnice má ochranné pásmo ;-) Jen pro zajímavost: 50 m od osy vozovky nebo přilehlého jízdního pásu ostatních silnic I. třídy a ostatních místních komunikací I. třídy, 15 m od osy vozovky nebo od osy přilehlého jízdního pásu silnice II. třídy nebo III. třídy a místní komunikace II. třídy. Samozřejmě, že v ochranném pásmu lze postavit, ale s povolením. Pozemek máte velký tak akorát, takže zjevně tomu nebude nic bránit ;-)
Odpovědět
@babbie to nemusite cakat tyzden, nez vam pripravia rezervacku, nez to nechate skontrolovat pravnikovi, odsuhlasite, dohodnete termin podpisu rezervacky (tam zas termin dokedy poslete peniaze) tak vam ubehne nie tyzden, ale kludne aj dva, pripadne to mozte natahovat ako sa vam bude hodit, proste vsetko preto aby ste ziskali potrebny cas a zaroven vam to nik nevyfukol :)
Odpovědět
Tak tohle nevím, s těmi ochrannými pásmy. Většinou je stanovena v zástavbě uliční čára, a co si vybavuji, nejvíc byla 6 metrů - tak, aby se vešlo auto na pozemek. Takže si myslím, že v obcích to bude spíš zařazeno pod nějakou místní komunikaci III. třídy a hotovo.
Odpovědět
@akoinac Děkujeme za rady, tohle jsme si vůbec neuvědomili :)) @inkajanakova uliční čára tam daná není :)
Odpovědět
Vezmi snímek z mapy a zajdi na stavební úřad ještě pro jistotu a je. Pokud ti neřeknou oni nějaký předpis nenahlásí, klidně bych koupila. Oni ti jen potvrdí, že se tam prostě stavět smí a že se tam se svým domkem vejdete. Případně ti dají regulativy.
Odpovědět
@babbie ako ste dopadli? :)
Odpovědět
@akoinac Čekáme, až se majitel pozemku příští týden zkontaktuje se svým právníkem kvůli smlouvě. Bohužel teď neměl čas a byl na dovolené. Tak doufáme, že to už všechno klapne. ČEZ s připojením problém nemá :)
Odpovědět
@babbie takze ako sme predpokladali, nakoniec sa caka na protistranu. dajte potom vediet, drzim palce
Odpovědět
tak držím palce pozemek vypadá skvěle..
Odpovědět
Článek se načítá
V takovéto situaci bych požádal příslušný stavební přad o "Stavebně plánovací informaci".
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?