Na co si dát pozor při přebírání klíčů?

Profilova fotka
Ahoj, nadpis vystihuje vše, za 14 dní si máme přebírat koupený starší dům. Na co si dát pozor, co všechno ošetřit v přebíracím protokolu? Na co se případně ještě zeptat předchozího majitele? Není blbý se ptát například na to, kudy vedou odpady v domě apod.? Majitel není bohužel uplně nejpříjemnější...
Odpovědět
Profilova fotka
@nobondgirl Blbý není nic. Maximálně vám nic neřekne, jestli je to bručoun. Jako nejdůležitější mi ale přijde hned po předání vyměnit všechny zámky. Nevíte, kdo všechno klíče od domku může mít.
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně jste se měli ptát ještě před koupí, teď už s tím stejně nic moc nenaděláte, kdyby se něco pokazilo. Ale s výměnou zámků souhlasím, ale to je snad již samozřejmost :-)
Odpovědět
Asi stav vodoměru,elektroměru...
Odpovědět
Jak pise jajulin, "blby neni nic". Osobni zkusenost jeste zatim nemam, ale obzvlast u starsiho domu bych si pri predani chtela bych stopro jista tim, co prebiram. Loni se kamaradce stalo, ze nekolik mesicu po nastehovani do starsiho domku se az pri rekonstrukci prislo na to, ze je tam pouze septik a ne pripojeni na kanalizaci. Brala to pomerne sportovne, ja bych skoncila v mrakotach :-) Takze bych se ptala na vse, na co jeste predtim ne. Hodne stesti, at se libi!
Odpovědět
Profilova fotka
@pavlus100 Tak to kamarádka hustá, tohle zjistit až po koupi. to přece musela vědět, kdxž na sebe přepisovala vodu, ne? Zda platí jen vodné, nebo i stočné. :-o :-D @nobondgirl Třeba, zda tam straší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jak píše @pavlapap - přesný stav vodoměru, plynoměru, elektroměru ke dni předání, zkontrolovaný oběma stranami. My na to měli předtištěný formulář od realitky, vše se tam doplnilo a podepsalo stranou prodávající i kupující.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?