Nový dům, koupě spotřebičů - kde a jak je zapojit a dostat do domu?

Budu se stěhovat do nového domova, starší rodinný dům, vyklizený skoro komplet. Budu si muset kromě jiného i koupit základní "větší" spotřebiče- hlavně pračku, sporák, lednici a možná myčku. Kupovat do budu někde v online obchodě přes internet, možná mall.cz a nechám si to dovést do nového domu. Je to patrový dům se zvýšeným přízemím, kuchyně je v tomto přízemí, pračka bude ve sklepě asi. Dům je skoro hned u silnice (má jen pidi předzahrádku). Chci se zeptat- stěhuji se sám a do nové vesnice, nikoho tam neznám. Za nějaký příplatek- nastěhuje mi v podstatě jakkákoliv přepravní služba (ne česká pošta samozřejmě) spotřebiče až přímo do domu- do pokojů? Sporák-myčku-lednici do kuchyně a pračku do sklepa? Případně pokud ne, které online shopy nebo přepravci tuto službu za poplatek nabízejí? Zapojují automaticky za poplatek tito přepravci a online obchody i spotřebiče na místě? Tzn. že mi pračku připojí na místě rovnou na vodovod a odpad, sporák na plyn v kuchyni a myčku znovu na vodovodní řád a odpad? Pokud ne, na koho byste se s tímto obrátili? Nějaký instalatér? Díky
Odpovědět
My jsme koupili sporak přes elektro a automaticky ho odnesli do kuchyně jen se zeptali kde ji máme. Zapojení jsme si museli zařidit sami. To podle mě ani přepravní firmy nedělají přeci jen tam musí být nějaka odbornost a tu podle mě přepravci nemají
Odpovědět
Tak na zapojení sporáku co jsem se ptal v rodině je nutný plynař... Pračku si prý ale každá dovede zapojit sám, k tomu žádná odbornost nutná není... jaké mají zkušenosti ostatní prosím?
Odpovědět
@friss teď jsme kupovali přes eshop pračku a sušičku a byla tam i možnost za pár korun si připlatit za montáž...docela se nám to vyplatilo, vynesli to do patra, zapojili, ozkoušeli, zprovoznili....vše bez problémů pro nás. Za půl hodiny se dalo prát :)
Odpovědět
A jaký eshop to byl? Jinak na zapojení plynu budu asi potřebovat plynaře že
Odpovědět
My jsme kupovali myčku přes datart - s dopravou i montáží ještě v nějaké akci, kdy to bylo navíc zdarma..přivezli, vynesli do 1. patra, zapojili a funguje už 2 roky bez problémů :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?