Obálková metoda při koupi domu přes realitní kancelář

Našla jsem si byt,který jsem chtěla koupit,ale bylo mi řečeno,že jsme 2 vážní zájemci,tudíž,že udělají obálkovou metodu,kdo dá víc a prý to majitel v pátek rozdělá a dají nám vědět.Docela mě to naštvalo,myslím si,že RK si to pak shrábne do kapsy a majitel o tom ani neví.Přece proto to dal RK ,aby to za něj vyřešila a dal určitou částku,za kterou to chce prodat.Přijde mi to neprofesionální a klamavé.Šli byste do toho?
Odpovědět
Profilova fotka
Ne. ..myslím že zájemce nemají, jenom kecaji
Odpovědět
Když se dělá soutěž na prodej bytů obalkovou metodou tak jsou vždy určite podmínky a ne tohle co popisujete. Nesla bych do toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite ne...jen způsob, jak z vas dostat vice peněz.
Odpovědět
Profilova fotka
je to podvod to samé když je aukce a jsou tam nastrčení lidé - jen aby navýšili cenu chtějí dostat víc peněz - než je hodnota bytu. pokud byla nějaká základní cena a vy s ní souhlasíte - dejte tu základní do obálky a uvidíte - bud vyhrajete a nebo ne je to jednoduché
Odpovědět
Zdravím. Tkak do toho bych nešel. Je to jen lobing ze strany RK jak vytřískat víc peněz.
Odpovědět
Vůbec nechápu, proč to řešíte, dejte nabídku, jakou považujete za vhodnou, stejnou či nižší než je inzerovaná cena a pokud je vám jedno jak to dopadne, tak se není čeho obávat. Záleží jestli ten byt chcete. Mimochodem v některých státech je tento postup zcela běžný, např. ve Švédsku se takhle prodávají byty úplně normálně, ono ne vždy musí být vše podvod či podfuk...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Obálková metoda je naprosto běžnou formou prodeje. A pokud se sejde víc zájemců je soutěž přirozené vyústění prodeje. Makléř by však měl v inzerátu uvést "V případě více zájemců bude byt prodán nejvyšší nabídce". Nebo možná neočekával, že se sejde víc zájemců najednou. Učenný, ale z nebe nespadl. Obálková metoda je stále lepší a spravedlivější forma výběru kupce než metoda ententýky dvašpalíky... Nabídky se předkládají majiteli a ten si sám vybere, jakou nabídku akceptuje. Veškerý výnos pak náleží prodávajícímu. Představa, že by si realitka výnos nechala, to už je hodně odvážné tvrzení. Prodej formou obálkové metody je u nás sice málo rozšířený, ale ve světě naprosto normální forma prodeje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?