Ocenil vám odhadce kupovaný byt na 100% hypotéky?

AHojte, chci se jen optat, chceme si brát 100% hypo od KB na byt v Kladně, v podmínkách je samozřejmě u RK, že pokud nám hypo padne, 50tis jde realitce. Proto se chci zeptat, dá se s odhadci ,,domluvit", nebo jsou to hajzlíci? Byt je moc hezký za pěkné peníze, ale nevím, zda riskovat, bohužel vl.prostředky navíc nemáme :-| Ohodnotil Vám nějaký odhadce byt na výši 100% hypo? Děkuji moc!
Odpovědět
Profilova fotka
jedna se o novostavbu,panel... to je taky dulezite,nicmene nam to odhadl o 190 000 min a nemit je na stavebku,nebydlime :-| v mem okoli kazdemu odhadli min,byt treba o 20 000 i u novostavby,opravdu zalezi na odhadci a jak se zrovna vyspi drzim palce ;-)
Odpovědět
Jedná se o panel... http://www.sreality.cz/detail/prodej/... Mám z toho trochu strach...narovinu, je nám 24, máme 1 mimi a našetřeno nemáme, tak by to byl trochu ,,problém"
Odpovědět
@moncicak.as my brali hypotéku také od KB a jejich odhadce dal odhadní cenu přesně shodnou s kupní a taky jsme kupovali byt v paneláku + nám ještě KB bez problémů dala peníze i na provizi RK, takže jsme měli i nějaký peníze "navíc" s kterými jsme nepočítali. Takže určitě to možné je. ;-) Držím pěsti x-)
Odpovědět
@kalipso Jsi mě trošku uklidnila. My si taky právě chceme brát hypo na cenu bytu + provizi s tím, že těch 50 tis si pak realitka vezme. Nechala jsem si na www.odhadonline.cz udělat jen takový hodně ,,hrubý" odhad podle fotek, čekám na reakci, snad to zítra bude o.k a půjde to.
Odpovědět
Profilova fotka
@moncicak.as ta cena je na Kladno hodne hezka ;-) to by mohlo klapnout, ja te nechtela nejak strasit,jen rikam,jake to bylo pred 4 lety,co jsme to kupovali my
Odpovědět
@moudivlacek Heled, já jsem vystrašená celkově, za to ty nemůžeš :-D Už se mi nechce s klukem cestovat po podnájmech, tak se modlim, aby to vyšlo...jen mě štve, že nad tim nemám moc kontrolu, rozhoduje si banka..
Odpovědět
Profilova fotka
My si brali hypo ted na podzim u KB a taky byl odhad presne na tolik, kolik jsme potrebovali (tedy kupni cena vc. provize RK) ;-)
Odpovědět
My zrovna vyřizujeme 100% hypo od ČS. Dělají odhad online. Ale hyp. makléřka, co nám úvěr vyřizuje, říkala, že vyjdou 2-3 z 10. Ale my jsme měli to štěstí a online odhad vyšel. Prý se dívají jestli je dům po revitalizaci, ve kterém poschodí se byt nachází a kolika patrový je dům. Také jestli jsou v bytě nějaké úpravy. Takže Vám držím pěsti ať Vám vše klapne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moncicak.as Ahojky, tak my zrovna vyřizujeme hypo u Wustenrot HB a odhadce nam ocenil presne na kupni cenu.. Nechavali jsme si taky udělat takový ten letmý odhad od odhadonline.cz a tam jen podle zadaných údajů a podle 3 fotek nám to nacenili o 10tisíc víc... Je ale pravda, že jsme původní cenu stáhli ještě o 150tisíc dolu.. Kdyby zato chtěli tu původní, tak nevím nevím.
Odpovědět
@moncicak.as Tak jak jste dopadli?? Asi už je to pozdě,ale chtěla jsem napsat,že nám právě odhadl odhadce od KB cenu bytu přesně na kupní cenu (byl to odhadce od KB, ne ten odhad přes internet). Ale 100% hypotéku si nebereme, v KB by nám ji nedali a to máme bonitu opravdu hodně dobrou.
Odpovědět
Ahoj, tak my máme s odhadcem z KB velmi dobré zkušenosti. Jeho odhad se od částky, kterou jsme potřebovali lišil o 400 tis. Potřebovali jsme 1,7 mil. a jeho odhad byl 2,1 mil. Kč. Takže nakonec jsme dostali hypo do 85% ceny nemovitosti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj my si bereme hypo 85% od KB na byt, a odhadce odhadl na stejnou jak byla kupni cena bytu.záleží na lokalitě a hlavně pokud dům či byt prošel revitalizaci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, chceme si brát hypotéku od České spořitelny. Příjmy i žádost máme vyplněné, registr dlužníků také v pořádku. Paní říkala, že pokud odhadce odhadne cenu dobře, tak 100% hypotéku dostaneme. Bereme si tedy 950 000,-. Myslíte, že bude stačit odhad na těch 950 000,- pro 100%ní hypotéku? V těchto dnech má odhadce vypracovat cenu a já jsem strašně nervozní ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám teď čerstvou zkušenost s odhadem, byt kupoujeme za 1260.000,- a interní odhadce KB udělal odhad na 1.200.000,- a to básnil, jak je krásný, blá blá... Ale banka nám půjčí 105%, takže to naštěstí až tak moc nevadí, ale byla bych mnohem radši, kdyby odhad byl vyšší, než půjčovaná částka.
Odpovědět
Dobrý den, tak si stačí vyjednat do podmínek rezervační smlouvy, že pokud nedopadne odhad tak se na tento případ nevztahuje pokuta. Tímto si ošetříte to, že pokud odhad nedopadne nepříjdete o rezervační poplatek.
Odpovědět
Profilova fotka
odhadnou nemovitost přesně podle tabulek a stavu. nelze to ovlivnit, domluva není možná. Každá banka má svého odhadce. a klientem je pro něho banka nikoli ty. My ted na Kladně dělali pro KB, ani jsme ho nemohli vidět. Vlastně jsme se ani nedozvěděli na kolik ocenili, jen že to na krytí požadované částky stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji k přečtení: http://stavitel.blogspot.cz/2012/07/k...
Odpovědět
Profilova fotka
@advid taaaaaaak, právě sem pochopila, proč mi podle nějakého jejich šaška padla cena nemovitosti za rok a půl o 20%......kdyby se šlo aspoň proti tomu bránit :-(
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Mám čerstvou zkušenost u KB...samozřejmě jsme si přáli, abychom mohli žádat o 85% hypo, ale i tak nám odhad dopadl dobře...baráček kupujeme za 1.160.000,-, odhad vyšel 1.300.000,- a bereme si ten 1,3 mil i na drobné opravy, takže 100% hypo, protože jsme si u KB půjčovali i na zálohu a tím to umoříme...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Máte někdo čerstvou zkušenost s odhadem u KB čistě jen na pozemek? Jestli je odhadnutá cena stejná jako kupní cena pozemku? Díky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
@petyk88 už máte postaveno? jak dopadl odhad od KB ? zítra máme odhad pozemku, tak se trochu bojím :-|
Odpovědět
@eficenka V chomutovské pobočce KB byl docela fajn odhadce, příjemný pán, chtěl jen doložit nějakou dokumentaci, odhad byl během pár dnů hotov a odhadní cena = kupní cena. Ale při odhadu záleží na hodně okolnostech, např. že v okolí se prodávaly další stavební parcely za podobnou cenu, že pozemek byl v územním plánu obce pro výstavbu, navíc jsme k němu i měli projekt na RD a platné stavební povolení, atd. Ale v KB mi rovnou řekli, že většinou dává odhad ve výši kupní ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
@petyk88 díky moc, tak uvidíme ,co dnes. my kupujeme pozemek za 1/2 ceny než se prodává v okolí ( kupujeme od známého) a projekt atd také už má k dispozici , plus vyjádření sú, že je v zastavitelném území a v momentě ohlášení stavby se z pozemku stává stavební pozemek :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@moniik.k ahojky moc prosím potřebovala bych jméno nějakého odhadcez wustenrot, který odhaduje na kupní cenu. díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?