Odhadce Komerční banky, jste s nimi spokojený?

Zdravim vsechny strechacky, shanim informace o odhadcich Komercni banky - jste s jejich odhady spokojeni, odrazeji jejich odhady realitu, nebo se lisi a jsou podhodnocene? Resime hypoteku a u KB nam vychazeji trochu lepe uroky, nez u HB/Hypotec.banka/, ale u KB je odhadce pridelen a u Hypotecni si ho muzeme ze seznamu vybrat. Jaka je Vase zkusenost? dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
odhadce vzdy odhadne na nizsi cenu, banka se chrani , aby v pripade nesplaceni byla schopna nemovitost prodat a dostat se ke svym penezum. jejich tabulky jsou nesmysle... ale co nadelate...
Odpovědět
Profilova fotka
Téměř vždy mi to vyjde dobře u jakékoli banky :-)
Odpovědět
kdysi jsem měl (6 let zpátky) hypo od KB na pozemek ..... a odhad od jejich odhadce byl dost podstřelený, cca 25% pod kupní cenu
Odpovědět
My jsme dělali cca před 3 lety odhad bytu u KB. Bohužel byl nízký a 80 % hypo by nám banka nedala. Zkusili jsme to tedy u Hypoteční banky, kde nám naše finanční poradkyně vybrala odhadce z jejich seznamu a odhad od něj nám už na hypo stačil. Rozdíl v odhadovenacé ceně u KB a HB byl 200 tis., což mi příjde dost. Hlavní rozdíl je, že KB nám dělala odhad od počítače, fyzicky se na byt nejel nikdo podívat. U HB byl odhadce přímo v bytě, vše si měřil atd.
Odpovědět
Tak my jsme dělali odhad cca. před rokem u KB a do teď nám postupně odhadují stavbu kvůli dalšímu čerpání. Na poprvé nám oceňoval pouze pozemek a ten odhadl přesně dle kupní ceny. Ocenění celého domu nám pak udělal přibližně za stejnou cenu, jaký jsme předložili předběžný rozpočet (dokonce mírně vyšší cena). Takže za nás žádný problém nebyl. Ale my jsme stavěli, takže to je určitě jiný případ než koupě nemovitosti. Všeobecně si myslím, že to je individuální odhadce od odhadce. Nám se vystřídali dva a situace byla celkem vtipná, paní udělala 3 fotky, vůbec se nezeptala co je nového a druhý den ráno byl odhad na světě (naštěstí dostačující částka).
Odpovědět
@zeneva to neni pravda,nam odhad vysel lepe nez jsme cekali ;-) Jinak KB oslovuje znalce sama pres svuj system.My mame u HB,meli jsme i minulou hypoteku a oslovili jsme stejneho znalce.Ale vsude to je jn o lidech.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nám budoucí hodnotu nemovitosti odhadkyně KB ohodnotila o 1,0 mil. méně než byly prokazatelné náklady....
Odpovědět
Profilova fotka
Nám odhadla přesně co jsme chtěli. Byla se tu podívat osobně
Odpovědět
@lovely21 jenze to,ze invesujes 1 mil,neznamena,se o 1mil bude vyssi cena domu ;-)
Odpovědět
Mame hypoteku od KB na chalupu kde byl odhad vyssi nez kupni cena a vse bylo bez problemu.Na byt mi odhad od odhadce z KB vysel taktez vyborne.Vzdy tam byl odhadce osobne.
Odpovědět
KB ma ted odhad zdarma, takze kdyz nevyjde, nic se nedeje... Navic, u ni existuje varianta, ze se kupni cena vezme jako odhadni cena (resp. pokud odhadni cena x 130% > kupni cena), tak se vezme KC jako odhad.. Jen je potreba dodat navrh kupni smlouvy do banky predtim, nez se pozada o odhad a pak zadat o tzv. alternativni odhad (to je to, co popisuje vys)
Odpovědět
Profilova fotka
@bubuskubus Je to přibližně měsíc, co nám odhadce od KB dělal odhad na pozemek a pak na celou budoucí stavbu kvůli hypotéce. Vše bylo bez problémů, pán se přijel podívat na pozemek, ofotil si projektovou dokumentaci na baráček a hned druhý den poslal odhad, který vyšel mnohem víc, než jsem čekala.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nám dělal odhad, odhadce KB před cca dvěma měsíci. Jednání mi přišlo nepříliš profesionální, ale to je asi na povaze člověka (ozval se až úplně poslední den lhůty, přijel o hodinu později, apod...), chtěl po nás jako kupujících vědět spoustu nesmyslů, které jsme vědět nemohli (v kterém roce byla postavená garáž u RD, požadoval plány domu...). Celý odhad stál 4.500,- Kč. Na druhou stranu prolezl celý dům od sklepa po půdu, vše fotil a měřil. To, že za celou návštěvu neřekl skoro nic a tvářil se tajmně jak hrad v Karpatech, to je povaha, chápu. Odhad byl přesně na požadovanou částku (opět poslední den lhůty) se spoustou podmínek, do odhadu napsal neexistující věcné břemeno, které jsme museli dokazovat, že není, museli jsme žádat v bance o výjimky a necháváme kreslit nové plány.... Hypotéka prošla a bydlíme, ale abych pravdu řekla, pan odhadce byl na celém procesu největší problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 Ale meloun je poměrně dost,ne? Pokud vím, tak to u dálnice nestaví :-) Ale to je prý problém dřevostaveb, nebere se to jako zděná stavba. Prý nám to tolik nevydrží 8-)
Odpovědět
@kota01 ja jejich situaci neznam,ale u nas je rozdil mezi hypotekou na castecnou rekontrukci a novou hodnotou domu 500 000Kc ;-) A je to tak ok,mam to potvrzene z vice zdroju.
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 přesně tak. Milion už je poměrna velký rozdíl. Žádala jsem se paní odhadkyni, ať mi ukáže kvalitně postavený dům (5kk - 121m2) za 1,7 milionu korun. Řekla, že takový nenajdu, ale stejně s tím nic neudělala. Jak píše Michal, oni prostě neberou potaz na to z čeho je postaveno, jak je nemovitost kvalitní, ale jedou si podle tabulek.... @kota01 já myslím, že nám to vydrží hooooodně dlouho 8-)
Odpovědět
@lovely21 tak já vím, že ono s těma dřevostavbama je to takové diskutabilní. Tady v našich podmínkách stojí příliš krátce a někteří znalci se toho viditelně bojí :-| A i na prostavěnosti jste museli zůstat u stejné znalkyně? Jako na KB hypotéka nevyhovala z jiných důvodů než přidělení znalce. A vyřešili jste ten problém s financema? Já totiž narážela na to, že někdo si myslí, že koupí dům za 2 mil, do rekonstrukce dá 1,5 mil a dům má tímpádem hodnotu 3,5 mil a i když by to bylo krásné, tak to není pravda. Ta věcná hodnota je pak většinou nižší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fifina86 bohužel, stejná odhadkyně po celou dobu. Museli jsme se s tím poprat a vzít 120% hypo.... :-( Vydržíme 5 let fixace a pryč od této banky. Nejvíce jsem byla spokojená s UNCB, ale tato banka bohužel dřevostavby financuje ještě hůř než KB. Tak to je jasný s tou reko atd... Tady šlo o to, že nám opravdu nechala na výstavbu docela velkého bungalovu tak malou částku.
Odpovědět
Profilova fotka
@lovely21 @fifina86 Bohužel si myslím, že změnou banky si moc nepolepšíme... Pořád to je ouřad, kterej jee logicky v první řadě na sebe. My si s bankou taky užili, teď už "jen splácíme"... Dřevostavby a jejich krátká doba... Nedávno jsem četl blog majitele Ekonomických staveb, který pomlouval dřevostavby. Že je to celý jen z lepidla a když tam budu vařit, tak to shnije atp. Obecně si myslím, že nezáleží až tak z čeho to člověk staví, ale jakým způsobem. Viděl jsem xstaveb z porothermu nebo heluzu s nějakou tou izolací uvnitř. Ve zdivu by měly být minimální spáry pro správné tech.vlastnosti,ale na spoustě míst cihly neseděly, vyplněno pěnou nebo jen zahozené maltou... A majitelé říkaly, že se to už nedává do polystyrenu, že je to zbytečný atp. Prostě fušersky provedený celů dům... Myslím, že víc to zkrátka leží na provedení stavby. Ale na to tabulky bank nekoukají... logicky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Odhadce KB měl odhad o něco vyšší než jsme byt kupovali :) takže spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
nám odhadoval pozemek, máme 1002m, když se to kupovalo tak jsme chtěli, aby nám to dal odhadce na co nejnížší cenu. Řekl, že pod 100 000 to nedá. takže nám to vyšlo kolem takový ceny. Odhadce z KB kvůli hypotéce nám to odhadl na 20 000. Takže na zahájení stavby jsme od banky dostali 30 000. Nikdy víc jsem nikoho nechtěla zakopat zaživa jako v téhle situaci... Spotřebovali jsme veškeré úspory a nějak to šlo... další odhady už jsme celkem spokojený.
Odpovědět
My chcepe hypo na pozemek a potom na stavbu. Cele to na jednu hypoteku nestihame, kvuli projektu, ktery zatim neni hotovy a s pozemkem cekat nechceme, potrebujeme ho koupit do koce roku, at neplatime dph. Puvodne jsme chteli hypo u hypotecni banky, ale odhadce udelal odhad na pozemek tak podhodnoceny, ze se podivovali i v bance - to bylo v kvetnu. Je pravdou, ze v kvetnu zatim nebyla k pozemku vybudovana cesta a nebyla k nemu pritahnuta elektrina, ale zase na druhou stranu jedna se o pozemek, ktery je v zastavene velmi zadane oblasti v dosahu mesta/pesky/, takze tomu take odpovida cena - levneji se zkratka pozemek v teto oblasti poridit neda. Vtipne je, ze samotny odhadce sam bydli v teto oblasti cca 3 domy od pozemku, takze hodnotu pozemku urcite zna, ale domluva s nim nebyla mozna. Nyni je k pozemku uz vybudovana cesta a ceka se jeste na tu elektrinu/ je ve fazi vystavby, ale vzhledem k CEZu a jejich terminum se odhaduje ukonceni realizace nekdy na brezen 2016/. Takze jsem se na nej obratila znovu, jestli by ted dokazal rict o kolik se cena pozemku navysi oproti odhadu z kvetna a udajne maximalne tak o 100tis, coz je porad cca o 270tis mene nez kupni cena. Plyn a kanalizace je na hranici pozemku. Takze ted pujdeme do KB a uvidime jak pozemek oceni jejich odhadce, jak tady nekdo uz psal, odhad je do konce mesice zdarma, takze ztratni nebudeme. Vysledek dam potom vedet.
Odpovědět
Tak pozemek nám KB ohodnotili přesně na prodejní cenu, ale s podmínkou, že musí být přivedena elektřina. Vzhledem k tomu, že chceme 100% hypotéku a elektřina bude přivedena až někdy v březnu 2016, tak jsme vlastně zase tam, kde jsme byli...od ledna 2016 se navíc platí DPH, což cenu pozemku zase navýší:-((
Odpovědět
Tak nám dělal odhad na pozemek externista od KB. Cena pozemku nám ovlivnila jen první čerpání hypo, takže žádná tragédie, ale stejně jsme byli zaskočení. Pán byl sympaťák a říkal, že to vidí na 4,5 tis/m2, možná víc, ale uvidí, jak mu to v bance schválí. To nás trochu zarazilo, ale co. Pak ale přišel odhad přepracovaný nějakou paní přímo z KB a cena o 1500 nižší :-(. A jako perlička byla větička, že oficiální odhad je neveřejný a je majetkem banky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?