Odhadní cena domu vyšší než za kolik se prodává

Profilova fotka
Ahoj, mám menší dotaz. Je možné, aby mi byla u již postavené nemovitosti odhadnuta bankovním poradcem cena vyšší než za kolik se prodává? Slyšela jsem totiž, že mi odhadce neodhadne dům (kvůli hypošce) na cenu vyšší než za kolik se momentálně prodává. Takže pokud si chci vzít hypotéku a nemám vlastní finance nezbývá mi než si vzít 100%??? Díky.
Odpovědět
Jasně, že ti může odhadnout nemovitost na víc, pokud má vyšší hodnotu. U hypo jde o to, aby ti neodhald míň (resp. na míň než si berete hypo), to by pak byl problém, že by nemovitost nestačila jako zástava. Ale je pravda, že nám dům odhadl na přesně stejnou částku, za kterou ho kupujeme, tak nevím, jestli je to nějaká obvyklá praxe :-) U té poslední otázky jsem teda nepochopila, co přesně myslíš? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@emamaira Ahoj, děkuju za odpověď. Myslela jsem si, že je to tak jak píšeš, ale vymlouvala mi to realitní makléřka.
Odpovědět
Profilova fotka
pokud vám odhadce odhadne cenu nemovitosti (hodnotu zastavené nemovitosti ) vyšší , tak si můžete vzít hypo i třeba nižší než 100% .. (takže pokud za nemovitost budete platit 800 000 a odhad bude 1 000 000, tak si můžete půjčit vlastně na 80% zastavené nemovitosti a bude to těch 800 tis.)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?