Omezená vlastnická práva na vyhlídnuté nemovitosti ke koupi

Profilova fotka
Můžete mi prosím někdo poradit, zda má cenu se blíže zajímat a uvažovat o koupi nemovitosti, která má omezená vlastnická práva? Konkrétně se jedná o: Nařízení exekuce - jméno Rozhodnutí o úpadku - jméno Rozhodnutí o úpadku - jméno druhého Zástavní právo exekutorské Zástavní právo smluvní Moc děkuju za Vaše rady a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba takže myslíte, že máme skočit za právníkem, který nám poradí? Je to fakt pěkný baráček, cena zajímavá, už asi víme proč, ale všechno to, co je napsané v tom katastru mě děsí.... :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Pokud vázne na nemovitosti exekuce, tak se ta nemovitost klasickým způsobem prodat nesmí. Muselo by se to řešit přes exekutora, v insolvenci zase přes insolvenčního správce a zástavního práva smluvního by se musel taky prodávající zbavit (doplatit nebo převést na jinou nemovitost), pokud nechcete přebírat např. jeho hypotéku. Jestli se jedná o normální inzerát, tak nemá smysl se blíže zajímat.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Při vzájemné rozumné domluvě se dá vyřešit vše. ALE: Pokud to je přes RK, jednat jedině s majitelem. Zástavní právo smluvní- dnes se to dělá i tak, že si vezmete hypo novou, a tou se doplatí ta stávající.....
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej @jipe právě že zatím nevíme, zda se jedná o převzetí hypotéky. Jen jsme najeli na detail insolvenčního řízení a ti lidé dluží přes 3 mil. Je to bohužel přes realitní kancelář a už jsme mluvili i s právníkem. Ten nám řekl, že on osobně by do toho nešel. Jedná se o spekulativní nákup, kdy je tohle vhodný právě pro lidi, co mají prachy a jsou schopni dát částku za barák na ruku, protože prej hrozí, že se to bude táhnout měsíce a nakonec se prý i může stát, že bývalého majitele budeme muset odstěhovat násilím. Další problém je to, že banky v těchto případech nechtějí hypo ani poskytnout. A z morálního hlediska bych nemohla požádat např. moje rodiče, aby na dobu nezbytně nutnou zastavili svůj dům. Pak se něco po...a co dál? Navíc prý ani všichni věřitelé nedali souhlas s prodejem nemovitosti a další věc je, že daň z převodu nemovitosti bychom museli prý zaplatit my, jelikož majitelé vyhlásili osobní bankrot, takže z čeho by to asi zaplatili....aspoň už víme, proč byl ten barák tak levnej...no popravdě nevím, jestli mám ještě vůbec chuť se na něj jet podívat.
Odpovědět
Řešit to lze, ale ne úplně bez rizika. Přes právníka si ošéfovat postup vypořádání dluhů, spojit se s exekutorem, nechat si potvrdit, kolik ta částka bude činit i s úroky do konce následujícího měsíce (Raději s rezervou zaplatit o pár korun více, aby tam pak nechyběly nějaké drobné, když se ta kauza protáhne o nějaký ten den.) a ujistit se, že po splacení podá exekutor návrh na výmaz. (Mají na to myslím měsíc, ale lze se dohodnout, že to urychlí po připsání platby) Zřejmě tam budou další exekuční rozhodnutí, které na katastru nejsou uvedené, jsou vedené pouze na soudě. K nim se zákonnou cestou dostat nelze, jsou neveřejná. Ale mohou zneplatnit kupní smlouvu i zpětně (pokud nebudou vypořádána). Hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Tak to víš, no....jestli vážně není lepší se na něj vykašlat. :-N Daň z převodu byste v případné dražbě platili vy to je fakt. Navíc, s hypo na draženou nemovitost ani počítat nemůžete. A hlavní riziko- pokud tam majitel je a opustit dům nehodlá, nakonec vám ho může i podpálit :-o :-o :-o
Odpovědět
Pokud je kupní smlouva dobře sepsána, rozepsána do jednotlivých kroků, jak se bude postupovat. Exekuce vyplaceny a podán návrh na výmaz exekučního nařízení apod., tak banka nemá problém s hypotékou. Táhnout se to měsíce nemusí, za cca měsíc a půl se to zvládnout dá. Ale je to hodně o komunikaci s těmi lidmi a neustálém popohánění.
Odpovědět
Profilova fotka
@jaja977 @zamilovanadonej tak vám holky nevím, mám fakt chuť se na to vyprdnout...manžel řikal, že ještě zítra zavolá makléři a pohovoří si s ním o tom, co jsme zjistili...takový krásný barák...fakt mám strach, co všechno by se mohlo stát...ti lidé co tam žijí jsou "staří", jsou to sedmdesátníci...nabrali si prostě samé půjčky od Cetelemu, Essoxu a další a další...vůbec se v tom nevyznám...neříkám, může to být bez problémů, ale ten právník nás spíš upozornil na možná reálná rizika...vypadá to, že vy se v tom docela orientujete, dala bych odkaz na ten detail insol. řízení, ale to by nebylo asi úplně vhodný
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Já osobně bych do toho taky nešla, pokud tam má jeden majitel spoustu exekucí a druhý je v insolvenci (pokud jsem to dobře pochopila), bez právníka bych se do toho určitě nepouštěla. Pokud všichni věřitelé nesouhlasí s prodejem mimo dražbu, tak ale pak ani není co řešit. Podívat se na něj můžeš, aspoň uvidíš jaká je realita a třeba se potkáte i s majiteli.. Ta koupě není nemožná, ale určitě komplikovanější.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Zkuste učinit dotaz na insolvenčního správce, jestli vůbec považuje prodej té nemovitosti za reálný. Nevím, jaké jsou přesně postupy v rámci insolvenčního řízení, ale peníze za nemovitost by museli jít určitě na účet insolvenčního správce.
Odpovědět
at už při exekuci nebo insolvencí s prodejem musí souhlasit všichni věřitelé, pokud ne nemůže se nemovitost nikdy prodat, je to neprodejné.
Odpovědět
Profilova fotka
@jipe oba dva majitele - manzele (vse brano jako spolecne jmeni manzelu a jsou to vyhradni majitele nemovitosti) na sebe podali osobni bankrot. Insolvencni spravce se s nami pry vubec nebude bavit. Je to rok, co probehlo insolvencni rizeni a nejaci veritele se prihlasili. Prave insol. spravce dal pokyn k prodeji nemovitosti, aby tak probehlo oddluzeni manzelu a byly castecne pokryty zavazky manzelu. Ale nikde jsem nenasla, ze by jeste nekdo s prodejem nesouhlasil, takze to asi byla spatna informace. @jennifer
Odpovědět
Článek se načítá
@lamakrelka pokud jsou oba dva v insolvenci , nebo jak bych to spíš správně řekla, prostě všichni majitelé tak o to je to jednodušší, ti s prodejem souhlasit nemusí, musí souhlasit jenom věřitelé, a ti pokud souhlasí, tak insolvenční správce může nabídnout nemovitost k prodeji.jakmile mu pak převedete částku od to vloží na katastr, a do měsíce by se to mělo na vás převést , celá záležitost by měla být to 2 měsíců vyřízená. záleží teda i na insolvenčním správci jak je rychlý.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer Nedalo mi to a ještě včera jsem kontaktovala insol. správkyni. Byla jsem překvapená, že mi hnedka ráno odepsala a naopak ta nás uklidnila, že to co, nám řekl právník není tak úplně pravda. Že prodej v insolvenci je pro nás naopak bezpečný, že veškerá zástavní práva se prodejem v insolvenci zruší. Byla opravdu velice ochotná a souhlasila i s tím, že se s nám sejde. Prý i manželé, co v době bydlí spolupracují a že se někdy stává, že bývalý majitel nechce pryč, ale že oni jsou prý se vším srozuměni. Hypotéku samozřejmě ještě zřízenou nemáme, jsme jen ve fázi ptaní se, ale tady by asi mohl nastat ten problém, že banka nám neposkytne hypo na barák, který je v insolvenci, že bychom museli dát do zástavy na dobu nezbytně nutnou jinou nemovitost na očištění, ale my s manželem žádnou nemáme a z morálního hlediska bych ani nemohla požádat svoje rodiče např.
Odpovědět
@lamakrelka insolvence je lehčí než exekuce, ono fakt záleží na správci .jakmile dáte peníze tak se fakt všechno na katastru zruší anapíše se vám tam zástavní právo když si na to berete hypotéku a to je všechno.
Odpovědět
@lamakrelka on z toho správce má 10% prodejní ceny tak si většinou pohne.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Za kolik ten domek je? my řešili koupi na úvěr od buřinky s tím, že do 800 tis nepožadují zástavu...
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer @zuzana_ka domeček je za 1,4 mil, jeho cena byla odhadnuta na 3 mil,. po roce znovu odhadnuta na 1.2 mil., ale jako prodejní cena, protože se neprodal.... není potřeba rekonstrukce, vůbec nic, je rovnou k nastěhovaní. Jde o to, jestli nám tu hypotéku vůbec někde dají, když nechceme zastavovat žádnou nemovitost a to ani na přechodnou dobu na tzv. očištění.
Odpovědět
@lamakrelka na to by ti měli dát hypotéku, běžně se to tak dělá. ono je to spíš sprostý pro ty lidi, že většinou jim majetek prodají za 1/3 skutečné ceny.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennifer jako je mi tech lidi moc lito, opravdu moc, ale proste nedokazu pochopit, jak se mohli takhle zadluzit. Je to pro me skutecne extrem...v insolvensnim rizeni se proste prodava tak, aby se to prodalo a aspon z casti byli uspokojeni veritele...uvidime...v patek se jedeme na barak mrknout a pokud se nam bude libit i v realu, jsme ve spojeni s insolvensni spravkyni, fakt ochotna zenska, coz jsem ani necekala a bude se to resit kdyztak uz explicitne.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Asi bude lepší zkusit pisnout mejla na nějakého hypotéčního poradce přímo z banky:-)
Odpovědět
@lamakrelka já to nemyslím na tebe, já jsem to myslela celkově, že prostě se takové nemovitosti strašně prodávají pod cenou, ono se zadlužit není takovej problém. znám lidi co měli barák, auta, firmu a přišli o všechno, prostě víc lidí jim nezaplatili a bylo to a přitom měli doma 3 děti. ale výhodu měli že jejich rodiče měli taky vlastní firmu tak jim znovu pomohli na nohy. ono dneska přijdeš o práci, a hned nemáš z čeho platit hypošku. uvidíš jak se ti bude domek líbit. nám se jednou taky líbil domek v insolvenci. byla to tedy hrubá stavba, taky pod cenou, jenomže to bylo strašně daleko od brna a manžel tenkrát měl mít jinde práci tak jsme se dívali právě v okolí a nakonec z toho sešlo tak jsme ten domek nekoupili, ale byl krásnej.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Zafinancovat se to dá, jen je to komplikovanější než u čisté nemovitosti. Jelikož se v tom nevyznáte, je potřeba si najít advokáta, který s tím má velké zkušenosti. Do hry bude vstupovat i exekutor (případně i insolvenční správce) a banka, která tam má zástavní právo smluvní. Je to proces na cca 3 až 4 měsíce.
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Jo a takové případy se řeší předhypotečním úvěrem, který může být obvykle až rok bez zajištění nemovitostí.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba díky díky, už to řešíme právě s hypotečním specialistou i přímo s insolvenční správkyní a včera jsme kontaktovali i právníka...upřímně, my máme kde bydlet, nehledáme baráček kvůli tomu, že nám hoří koudel u zadku a musíme pryč, ale bydlíme s rodiči...myslím, že nemá cenu dál rozvádět...už nám poslali i nějakou nabídku předhypotečního úvěru, bližší info budeme vědět v pátek...v tom domě bydlí sedmdesátiletí lidé a správkyně nás ujistila, že by žádný problém nastat neměl...
Odpovědět
Profilova fotka
@lamakrelka Tak to pak jo, pokud je prodej na popud insolvenčního správce, tak bych se toho tolik nebála. Banky mají opravdu nabídku i pro tyto situace. Jen je potřeba si pohlídat, aby pak všechny omezení z katastru vymazaly. Přesný postup vám určitě insolvenční správkyně poradí. Ono se taky může stát, že bude více zájemců a cena se nakonec vyšponuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?