Postup realitních kanceláří

Dobrý den :) chceme řešit koupi domu přes RK a neznáme žádné postupy. Nyní máme i sjednanou prohlídku, domeček se nám moc líbí, ale makléřka říkala že je o nemovitost veliký zájem. Může se tedy stát, že by někdo aktuální cenu přeplatil a dostal tím přednost? Popřípadě kdyby si někdo dům závazně rezervoval, makléřka následně zbývalým zájemcům zavolá? Má někdo takové zkušenosti? Moc děkuji a přeji pěkný den :)
Odpovědět
@oherovak Ano, dneska je možné všechno a je lepší připravit se na nejhorší. Když složíte zálohu a podepíšete smlouvu o záloze, už je tu větší šance, že vám dům nikdo nesebere. Ale v našem státě je možné všechno... A to, že makléř říká, že je o dům velký zájem, tak to říkají vždycky, tím se nenechte zmanipulovat. Pak člověk dělá neuvážená rozhodnutí a ještě to může dopadnout špatně. Pozvala bych si na prohlídku i někoho, kdo stavbám rozumí. Zkontroluje stav střechy, zdiva, nosných příček, vlhkost apod.
Odpovědět
@oherovak Standartní postup před koupí je hlavně si dům nechat pořádně prohlédnout odborníkem,kterého si vemte už na první prohlídku. Pokud bude dům v pořádku a vy ho tedy bude chtít tak si necháte poslat rezervační smlouvu a tu si můžete nechat svým právníkem upravit nebo se domluvit s realitkou,ktera vam vse vysvetli nebo s ní souhlasit,ale často se dělají změny hlavně ve lhůtách a sankcích . Pokud podepíšete rezervační smlouvu tak uhradite do data dle smlouvy rezervační poplatek .Potom řešite kupní smlouvu,která se taktéž často řeší dlouho jelikož ji opět upravujete. Po podepsání kupní smlouvy se vlastně držíme termínů a podmínek které tam máte . Jestli si budete brát hypoteku tak doporučuji si před podpisem rezervační smlouvy nechat udělat odhad kvůli ceně abyste vyšli.
Odpovědět
@oherovak Je to těžké - že je zájem, to realitka říká vždycky. Může to být pravda, ale také nemusí. Pokud realitka neuvádí, že se nemovitost prodá nejvyšší nabídce, nemělo by se stát, že Vás někdo přeplatí. Ale vše je na solidnosti prodávajícího a realitky. Určitě si vzít s sebou už na 1. prohlídku někoho, kdo tomu rozumí, na druhou stranu pokud bude vše OK a cena je slušná, nevyplatí se moc váhat, aby někdo nebyl rychlejší.
Odpovědět
Nám se několikrát stalo, že i když jsme byli první, tak někdo jiný přišel a přeplatil nás ( jednou to bylo o cca. 200 000,- Kč), což my jsme už nemohli dát...takže jsme měli smůlu :-|
Odpovědět
@oherovak - my sme kupovali "najlevnejsi" dom v nasej lokalite a to nam tiez realitka vravela, ze ma vela zaujemcov a predavali to este 2 realitky - do oboch som zavolala, ze mam zaujem a obe realitky mali len jedneho kupujuceho a to nas, ale oni o tom nevedeli :-D bola to taka mensia hra :-p. Nakoniec sme do toho nesli rychle, ale rozvazne kontrola rezervacky plus KZ nam trvala asi mesiac, dva a proste sme to riskovali a natahovali. Nakoniec sme to uspesne kupili a zistili, ze vacsina ludi to chcela kupit o 200 000 - 500 000 levnejsie :-x, ale v dnesnej dobe najst taky dom za tu cenu by bol zazrak a kupit to este lacnejsie uz scifi. Jasne, ze dom sa nam pacil a aaj zahrada, lokalita a tak...Inak by sme do toho nesli
Odpovědět
Profilova fotka
Postupy jsou různé - někdo úmyslně nasadí nižší cenu, aby nalákal davy, a nejvyšší nabídka nemovitost dostane. Roli můžou hrát i podmínky jako jestli platíte v hotovosti/hypotékou, čas, atp. Jindy dům získá prostě první vážný zájemce. Někdy naopak lze s cenou pohnout i směrem dolů. Zažila jsem v poslední době všechny verze, každopádně se vyplatí NEVAHAT, NEČEKAT. Pokud opravdu je o dům vic/mnoho zájemců (coz zjistite pri prohlídce z chování maklere), a vy ho chcete, nezdržujte se opatrností, zvanim odborníků či rodinné rady - rozhodnejsi zájemce vám ho vyfoukne.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?