Pozemekem od rodiny. Jak docílíme, že bude náš?

Profilova fotka
Chci se zeptat - no naše situace je taková - děda vlastní pozemek, chceme tam stavět jak se docílí toho že bude náš jaké jsou varianty? Prodej, převod, darovací smlouva??? Jinak bylo by fajn kdyby jsme neplatili nic ( nebo co nejméně) je možné že nám to může prodat např. za 1Kč??? Není to blbost..nebo jak to vlastně chodí děkkuji moc za informace VÁS ZKUŠENÝCH :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
http://www.advokat-zlinsko.cz/p%C5%99... je to zadarmo...zadna dan, zadna uplata...jen si nechat od pravnika udelat smlouvu...takze naklady vcetne vkladu na katastr cca 5000Kc? Jedná se o darovací smlouvu
Odpovědět
Profilova fotka
otec nám s bratrem nechal napsat půlku domu pomocí darovací smlouvy, platily jsme jenom právníka ;-) ale to bylo v 2011, nevím zda se teď neplatí něják darovací daň....
Odpovědět
Darovací smlouva by byla nejlepší - protože jsi jako vnučka v I. skupině- daň darovací bys neplatila. Ale v tom případě by byl pozemek pouze tvůj. Mluvíš však v množném čísle, takže není jasné, zda chceš, aby byl pozemek jen v tvém vlastnictví nebo vás obou (manžel?, přítel?). Tohle je potřeba si ujasnit, od toho se bude vše odvíjet.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud ho chceš jenom pro sebe, tak darovat. Pokud ho chceš i pro manžela, tak dědeček daruje tobě a potom ty půlku manželovi. to byly ty bezplatné varianty, darovací smlouvu si najdi na netu (nebo zajdi za advokátem=peníze) a jediný poplatek je za vklad na katastru 1000 Kč. Manželovi to darovat do SJM se musí dělat notářským zápisem o rozšíření SJM a to stojí peníze. Pokud nejsi vdaná, tak na partnera to bez daně nijak nepřevedeš . -------------------------------------------------------------------------------------------- každopádně, až bude pozemek tvůj (váš) budete platit každý rok daň z nemovitostí. Může ji přiznat každý zvlášť, nebo jeden za oba.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme žádného právníka neměli, darovací smlouvu jsem stáhla někde na netu. Taky jsou tam potřeba ověřené podpisy, to se taky platilo. Ale ne žádné závratné částky. jo a myslím, že byly potřeba 4 kopie ( jedna já, druhá rodič a 2 na katastr )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?