Předčasné ukončení nájmu a ukončení odběrů energií

Pokud předčasně ukončím nájem (mám smlouvu s majitelem třeba na rok a končím za 3 měsíce+3měsíce výpovědní lhůta (tedy 6 měsíců nájmu jen), jak je to s ukončením odběru energií obecně (především plyn, voda, elektřina)... Pokud jsou tyto energie psány na mě, mohu tyto smlouvy taky "ze dne" na den ukončit nebo jsou tam STANDARDNE taky nějaké výpovědní lhůty (jak dlouhé případně). Díky moc za zkušenosti
Odpovědět
Energie psané na sebe ukončíte k poslednímu dni nájmu.Ty si pak musí majitel nebo nový nájemník do určité doby přepsat na sebe .
Odpovědět
Na to se neptám, ptám defakto na to, jestli energetické společnosti (elekřina, plyn...) uzavírají standardně smlouvy na dobu určitou nebo na dobu neurčitou, nebo ještě lépe řečeno- jaká je standardně výpovědní lhůta u energetických společností? Předpokládám že standardně- pokud se chci na konci unora odstěhovat, tak prostě bude stačit, když v průběhu února informuji energetické společnosti (plyn, elektřina) že končím smlouvu koncem unora a hotovo,a no? Nebo mají standardně energ. spol. delší výpovědní lhůty?
Odpovědět
@rikkii pokud je to všechno psané na tebe, tak se musíš podívat do smlouvy, jak to máš nastavené, tady ti s tím nikdo neporadí, je to různé.
Odpovědět
@rikkii těžko budu vědět co máte ve smlouvě za podminky,stačí si přečíst smlouvu kterou máte podepsanou prece :-p Když ukončíte smlouvu tak musíte mít stav elektroměru takže byste vše měl udělat poslední den .
Odpovědět
@rikkii ja tedy nevim jiste, ale neni to tak, ze (u najmu) bezi jedna smlouva (resp. smluvni parametry), jen se zmeni smluvni strana, pokud se nejedna o prodej nemovitosti? U prodeje je ukonceni ke dni prodeje ze zakona...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?