Přepis pozemku, mám vyhotovený geometrický plán. Co dál?

Babička mi daruje pozemek. Už mám v ruce vyhotovený geometrický plán. Ale co teď dál? Poraďte prosím :)
Odpovědět
@petcep Napište si darovací smlouvu, nebo dojděte k právníkovi ať vám ji sepíše.
Odpovědět
Už jsem si stáhla nějaké vzory, takže se pokusím sama. A pak?
Odpovědět
Pujdeš s tím na Katastr nemovitostí.Mám dojem že musí být počet kopií: pro každého zůčastněného 1 kopie a 2 kopie navíc na Katastr nemovitostí.(ale raději si zjisti počet), Jo a musíš mít ověřený podpisy u notáře.Tam zaplatíš na Katastru kolek (mám dojem že nyní je 1000 Kč ).A počkáš až ti od nich přijde potvrzené .
Odpovědět
@yvonahk Je to tak. Darovací smlouva - počet účastníků + 2. Ověřené podpisy na jedné smlouvě. Darovací smlouvy spolu s Návrhem na vklad doručit na katastr. Kolek od 1.1. letošního roku 1.000,- Kč. Daň darovací se v tomto případě neplatí, pouze je třeba pozemek přiznat do konce ledna k dani z nemovitostí a tu do konce května zaplatit.
Odpovědět
A musí se podávat daňové přiznání když jsem od daně darovací osvobozena??? A ještě se chci zeptat - Když jdu na ten katastr vezmu s sebou - darovací smlouvy (4x - já, babička, +2x), návrh na vklad, kolek. Co s geometrickým plánem? Ten se taky přikládá? Mám ho přicvaknout ke každé darovací smlouvě nebo jak to vlastně chodí? A ještě jedna věc - Babička tento pozemek dostala na základě závěti. Je tato závěť důležitá? Přikládá se taky kopie této závěti? Nebo už vůbec není důležité jak babička nabyla tento pozemek. Všem předem děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Dan se plati podle toho jaky mate mezi sebou vztah, treba manzel, dite je bez dane. Jelikož babička a vnuk patří podle § 11 zákona o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí do první skupiny osob, je toto nabytí majetku v souladu s § 19 odst. 3 zákona o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí osvobozeno od darovací daně. V souladu s § 21 odst. 5 zákona o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí se v tomto případě daňové přiznání k darovací dani nepodává.
Odpovědět
@lenicka_b_ mockrát děkuji za odpověď
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?