Převod na stavební pozemek bez příjezdové komunikace

Profilova fotka
Zdravim, chci se zeptat. Obec dela zmenu uzemniho planu, chceme cast pole prevest na stavebni pozemek ale zatim nemame prijezdovou komunikaci. Cesta vlastne k pozemku je ale jeste neni v katastru, protoze mame trosku problem s projektantem. Obec nasi zadost prijala a odeslala s dalsimi zadostmi na magistrat mesta. Myslite ze nam prevod povoli nebo zamitnou? Nebo si radeji mame pohnout a co nejdrive cestu zadat do kstastru? Dekuji
Odpovědět
Profilova fotka
Buď vaši připomínku do změny územního plánu zapracují a nebo ne. Změny územního plánu schvaluje zastupitelstvo, takže musíte lobovat u nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba zastupitelstvo obce schvalila nasi zadost i presto ze k pozemku neni v katastru zavedena prijezdova cesta, nemeli s tim problem. A nevim zda obec tam napsala ze tam cesta vede ale jeste neni v katastru. Pred stavebnim povilenim tam urcite bude. Ale jde mi ted o to jestli nam to na krajskem urade taky schvali ten prevod na stavebni parcelu bez prijezdove cesty.
Odpovědět
@veronique89 to zdaleka nezalezi jen na obecnim zastupitelstvu, ani ciste na kraji. Mohou se k tomu vyjadrit jakekoliv dotcene organy vcetne vlastniku parcel/staveb v dane obci. Dalsi faktory v tom hraje treba mnozstvi aktulane navrzenych zastavitelnych ploch v obci a napriklad rust/pokles poctu obyvatel. Nicmene nejvice bych se obavala napr. zivotniho prostredi, respektive ZPF nebot v pripade, ze vas pozemek ma dobrou bonitu pudy budou jej chtit zachovat. Informujte se primo u porizovatele uzemniho planu (dle vaseho textu asi na magistrat).
Odpovědět
Profilova fotka
@veronique89 tak pokud to je dle územního plánu pozemek k výstavbě RD, tak už zbývá jen vyřešit přístupovou cestu ( a sítě). Záleží na tom, kdo ty pozemky, kde má být přístupová cesta, vlastní. Zřejmě s tím budete mít ještě hodně práce.
Odpovědět
Profilova fotka
@bedna03 porizovatelem je obec. Pozemek je vedeny jako trvaly travni porost, kde se nic nepestuje. Vedle naseho pozemku je uz stavebni parcela, pozemek ma pres 20 tisic m2 a my z toho chceme okolo 1000 m2...tak to jsem zvedava jak to dopadne. Jsme jedini, kteri zadame o prevod na stavebni parcelu, ostatni 2 zadosti se tykaly neceho jineho.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba pozemek vlastni rodice. Ale obavame se, ze se ta cesta nestihne do te doby zadat do katastru.
Odpovědět
Profilova fotka
@veronique89 Nerozumím, co znamená, že žádáte o převod na stavební parcelu..... Pokud se změnil územní plán a ten váš pozemek je v zóně pro výstavu RD, tak je ještě třeba udělat tu druhou část a to je zasíťování a přístupová cesta.... Běžte se zeptat na stavební úřad, co bude třeba udělat...
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba obec podala navrh na zmenu uzemniho planu pred pul rokem a tak jsme podali zadost ze chceme prevest pozemek na stavebni parcelu. Obec vsechny zadosti schvalila a podala na krajsky urad. Ted cekame na jejich vyjadreni. Jak dlouho to potrva to nevim, pry max do konce roku. Jestli je pozemek urceny k zastaveni to prave nevim.
Odpovědět
@veronique89 obec je zadavatel, porizovatel je zpravidla pracovník orgánu územního plánování. Jestli nevite ,zda je pozemek urceny k zastaveni, pak delate mozna zbytecnou vec... Objasnete si pojmy "stavebni pozemek" a "zastavitelna plocha", budete v tom mit jasneji. Nicmene plati stale moje rada - obratte se na porizovatele UP a nechte si vse vysvetlit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?