Přikoupení pozemku, nevíte jak postupovat?

Profilova fotka
chceme přikoupit od souseda cca 20m2 zahrady.nevíte jak postupovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud nemá vlastní parcelní čísla tak domluvit geodeta zaměřit, nechat na katastru oddělit s vlstním parcelním číslem a pak koupit klasickou kupní smlouvou. Nejdřív bych ale o všem udělala smlouvu o smlouvě budoucí kupní, aby jste měli jistotu že soused necouvne.
Odpovědět
Profilova fotka
parcelníi cislo zahrada ma.ze sousedkou jsme domluveni
Odpovědět
Zahrada bude mít své parcelní číslo, ale ne jen těch 20m2. Takže budete muset pozvat geodeta, který vyměří těch 20m, udělá geometrický plán a nejspíš asi budete potřebovat souhlas s dělením pozemku od Stav. úřadu.
Odpovědět
Profilova fotka
Zahrada určitě leží na nějaké parcele, ale jde o to, jestli těch 20 m2 je samostatná parcela nebo je to jen součást větší parcely. Ve druhém připadě je potřeba pozvat geodeta, jak tu bylo řečeno. My jsme od sousedky chtěli odkoupit cca 3 m2 na plot, ale když jsme si spočítali, kolik by to stálo a jaké by s tím byly obstrukce, couvli jsme od toho.
Odpovědět
Profilova fotka
Kontaktujte geodeta, který Vám na katastrální mapě vyznačí navrhované změny, potom vlastník pozemku požádá obec a stavební úřad o souhlas s rozdělením, po vydání souhlasu bude vypracován geometrický plán, který se připojí ke kupní smlouvě (pevně spojí). Vše je potom nutné podat na KN (s návrhem na provedení změny vlastnictví). Katastr změnu zapíše do cca 1 měsíce. Se sousedem se dohodněte, kdo bude platit jaké náklady (poplatek geodetovi, poplatky) dopředu. Výše uvedené předpokládá, že část, kterou chcete koupit, není samostatnou parcelou. Jestliže chcete koupit celou parcelu, potom stačí kupní smlouva a podání návrhu na změnu vlastnictví do katastru nemovitostí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?