Prodávat byt u jedné nebo u víc realitních kanceláří?

Profilova fotka
Prosím jaký je Váš názor? Prodávat u jedné realitky nebo u vícero? 10 měsíců jsme prodávali náš byt u jedné realitky, bohužel bez úspěchu. Dle mého názoru byl problém v makléřce, která měla dost laxní přístup, nebyla připravená a informovaná při prohlídkách, chyběl jí obchodní talent... teď by jsme chtěli nemovitost nabízet bez exklusivní smlouvy u víc realitek... díky za Vaše zkušenosti.
Odpovědět
Bohatě stačí u jedné kvalitní..stačí jeden inzerát na sreality a opravdu pěkné fotky!
Odpovědět
Když jsme prodávali nemovitost ,tak jsme chtěli taky víc realitek.Problémbyl ten,že každá realitka chtěla exkluzivitu,tudíž nám nezbylo nic jiného než to nechat jen jedné r.k. Nakonec se to povedlo prodat.
Odpovědět
@spetra27 Jedna drobná rada na základě zkušeností :) Dejte si inzerát na bezrealitky, dostanete spoustu odpovědí z realitek :) a podle těch odpovědí si vyberte komu stojí za to odpovědět a dát mu šanci nabízet váš byt. Já jsem automaticky vyřazoval ty, co se ani nepřiznali k tomu, že jsou realitka (google, kam zadáte tel. číslo a jméno vám rychle napovědí), odpovědi, kde se změní jen hlavička a oslovení jsem vyřadil taky a pak jsem už bral jen, co jsem jim stál za odpověď udělanou jen pro mě. Zároveň vidíte, jak umí prezentovat sebe a uděláte si představu, jak asi budou prezentovat Vás. Jinak dobré fotky jsou základ. Také doporučuji nespolupracovat s velkým množstvím makléřů, protože vytapetovaný internet s vaším bytem a spoustou makléřů nepůsobí úplně seriozně. Hodně štěstí ;)
Odpovědět
@spetra27 Exkluzivitu nebrat! Vždycky se může objevit někdo mimo realitku, přes známé a kamarády a pak jste v háji. Na trhu je spousta realitek, takže stačí jít o dům dál. ;)
Odpovědět
A ještě jedna rada - často se lidé chtějí stěhovat v rámci jedné čtvrti - je dobré se zmínit na dětském hřišti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius Díky moc za radu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@spetra27 Tak mne jako kupujiciho hrozne vytacelo, kdyz jsem na jeden byt narazela porad dokola v nabidkach ruznych realitek, nehlede na to, ze z toho pak opravdu zajemce lehce ziska dojem, ze s bytem je neco divne a nedari se dlouho prodat :-/ zkuste nejakou vetsi realitku, nabidky tech mensich kolikrat zapadnou (treba na sreality je jasne poznat, ze obden v inzeratu delaji zmenu, aby byl porad na prvnich strankach, mensi realitky mnohem mene casteji) kazdopadne exkluzivitu s realitkou je dobre uzavrit na max. 3 mesice, za tu dobu se da zjistit, jak moc a kde vsude ho nabizeji, jaka je odezva zajemcu atd.. 10 mesicu je opravdu dlouha doba
Odpovědět
@martaveg Mně osobně se osvědčila spíš menší realitka, do těch největších bych asi nešel. Pokud chce realitka kšeft, nepotřebuje exkluzivitu. Já jsem jim řekl, že byt můžou nabízet, za jakou cenu, a když se někdo ozve, tak se domluvíme. Jak má realitka exkluzivitu, co jí tlačí k tomu, aby prodávala? Navíc jak říkám, objeví se někdo přes známé a neprodáte nic, nebo jen s pokutou.
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius My nic neprodavali, ale rodice i kamaradi podepisovali exkluzivitu treba jen na mesic, to pak neni zadna tragedie, kdyz se najednou vynori nekdo mimo realitku :-) ano souhlasim ze velke realitky jsou hrozne co se chovani tyka, ale opravdu to co nabizeji protlaci vsude mozne, my jako kupujici, jsme behem pulrocniho hledani i na nabidku male realitky na inzertnich serverech narazili jen jednou, kdyz ani nevim ze existuje, tak tezko kouknu primo na jejich nabidku a kdyz je treba na sreality az na buhvikolikate strance (nebo tam ani kvuli zpoplatneni neni), tak se k jejich nabidce tezko dostanu :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem dala inzerát na bezrealitky a středočeské reality. Realitky se ozvaly samy. Vybrala jsem si dvě, jednu, protože vím, že rozesílá nevyžádané emaily, jakmile u nich jednou začnete hledat (a když hledám, tak na ten email s nabídkou přece jen mrknu) a jednu podle dobrých referencí, kde ten makléř opravdu má snahu to prodat. Důležitý je, aby se inzerát objevoval na všech velkých realitních serverech. A exkluzivitu nedávám nikdy nikomu ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?