Prodej chaty s hypotékou. Jak nejlépe postupovat? Bude to složité?

Profilova fotka
Dobry den.Mam dotaz.Radi bychom prodali nasi chatu na ktere vazne hypoteka.Mame ji teprve druhym rokem a fixace je az za tri roky :-| Bohuzel ale nemame pri pripadnem prodeji kam jit. Na meste o byt zadat nemuzeme, jelikoz pozaduji vypis s katastru nemovitosti a v ni je uveden manzel. Premysleli jsme o nove hypotece na jinou nemovitost, ale az po prodeji, jelikoz bychom nezvladli platit dve hypoteky najednou. Prosim o radu, mozne kombinace, jak nejlepe prodat a co vse stim souvisi. Dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Buď půjdete k rodičům a budete to mít víceméně zdarma anebo budete platit po určitou dobu víc za bydleni. Prodávala jsem chatu a pokud to není určené k trvalému bydlení, počítejte s tim, že budete prodávat delší dobu. A doporučuji prodej v sezóně, přes zimu chaty nejdou vůbec. Po prodeji se buď dohodnete na tom, že vás tam nový majitel nechá za úplatu ještě chvíli bydlet (zadarmo to nejspíš neudělá) anebo si sežene pronájem nějakého bytu, než si na hypotéku pořídíte jiné bydlení.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuji za reakci.K rodicum uz bohuzel jit nemuzeme, nemame je ani jeden z nas. Je to chata dnes uz k trvalemu bydleni, prizpusobili jsme ji k tomu. Ano, myslela jsem az na jare nejdriv, chapu, ze pres zimu stoji vetsina nemovitosti k prodeji.
Odpovědět
Profilova fotka
@avantasia Nejsnažší ze všeho je neprodávat samozřejmě. Patrně po jednom roce na tom akorát proděláte. Proč chcete prodávat?
Odpovědět
Profilova fotka
A jaký je důvod prodeje? Procesně to není složité, jen aby to pro vás mělo smysl. Nějaké info můžete načerpat zde: http://afpcr.cz/prodej-bytu-s-hypotekou/
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlime tu dva roky, takze zbyvaji jeste tri. Duvodem prodeje jsou dlouhodobe zdravotni duvody, kvuli kterym zde nemohu najit praci a ani za ni dojizdet.
Odpovědět
Profilova fotka
Prodejte s hypotekou a je to. Neni v tom nic sloziteho,dela se to bezne
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?