Prodej domu bez realitky. Jak na to?

Profilova fotka
Dobrý den všem, prosím o Vaše zkušenosti na prodej domu bez realitky. Co vše se musí vyřídit atd. Jestli je potřeba rezervační smlouva, nebo už se může rovnou sepsat budoucí kupní smlouva? Prodáváme dům ze zástavním právem smluvním, tudíž hypotéka. Tu si chceme převést na nový dům. Prý v dnešní době běžná věc. Děkuji.
Odpovědět
Hlavně si zjisti,za jakych podminek muzes ukoncit hypo.Nekdy byvaji velky penale.No a na zbytek si vem pravnika,kdyz se takhle ptas...Je mozny psat rovnou smlouvu o SB,ale jak kdy.
Odpovědět
Profilova fotka
@ondrej190 my hypo končit nebudeme... budeme převádět jen zástavu na novou nemovitost. Právníka mít budeme, ale chtěla jsem spíš vědět konkrétně zkušenosti, když někdo prodával sám bez realitky.
Odpovědět
@neu.sona S převodem hypotéky nemám zkušenost. Jinak jsme teď prodávali nemovitost bez realitky, naprosto v pohodě. Smlouvu, žádost o vklad na katastr, úschovu peněz, předávací protokol, daňové přiznání nám vše udělal notář - cena se odvíjí od hodnoty nemovitosti (u nás cena 2. mil, notáři se bude platit cca 14 tis. Kč). Odměnu notáři budeme platit s kupujícími napůl. Až bude vklad proveden, do týdně jsme povinni nemovitost předat kupujícím, protokol o předání doručíme notáři a ten nám do 5 dnů převede peníze. Myslím do tří měsíců je nutno zaplatit daň z nabytí nemovitosti (4%), o to jsme se moc nestarala, u nás je po dohodě poplatníkem daně kupující. Jinak ji ale ze zákona platí prodávající.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás to bylo přesně jako u Aneri53 , smlouvu o smlouvě budoucí jsme nepsali, rovnou nám napsal kupní smlouvu.
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 děkuji :-)
Odpovědět
Existuje spoustu serverů, kde už realitku vynechávají a veškeré smlouvy apod. věci mají zdarma a volně přístupní. např.: http://www.realitnirevoluce.cz/ a dokonce mají poradnu, tak možná zkusit tuhle možnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?