Šli byste bydlet do řadovky?

Šli byste bydlet do řadovky? Pro a proti prosím. Děkuji za Vaše názory
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/koup... Tu již je toto téma probíráno.
Odpovědět
Profilova fotka
@closen my máme domek v řadové zástavbě..žádné proti nevidím, jen snad to, že samostaně stojící domek lépe vypadá...co se topení týká, je to jedno velké plus mít z obous tran přilepené sousedy...neuniká tolik teplo..někde jsem četla, že snad se ušetří 30 %. dvorky odděleny ploty. V samostatně stojícím je asi výhodou, že na dvoře můžeš řvát jak chceš´a nikdo tě neslyší.v řadovce sousedi asi jo,ale to je věc zvyku. Hlavní výhodu bych viděla asi v té úspoře tepla.
Odpovědět
Profilova fotka
nešla nikdy! , vylezeš na zahradu a jsi jak na sídišti...hrůza...záleží co očekáváš od domku, já taky soukromí které v řadovce nedosáhneš..
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 já musím oponovat....pokud máš plot, není to vůbec problém. bydlím s rodiči v řadovce už 26 let! na vesnici...dá se k nám na dvůr přijet bránou, která je vedle domu...co se soukromí týká, tady jsme nikdy žádný problém neměli..ono asi i dost záleží na jaký typ řadovky narazíš. pokud je to řadovka, kde je postaveno 10 domů vedle sebe bez možnosti vjezdu z ulice do dvora,tak je to fakt na draka, ale typ co máme my, nebo typ domu, kam se budeme stěhovat až ho dokončíme, je myslím úplně jiný případ..
Odpovědět
Profilova fotka
myslím si,že je to rozhodně lepší, než mít třeba samostatně postavený dům v lokalitě, kde se staví takzvaně "halabala" a jsou domy různě dokola. to si pak doslova "čumí" do huby všichni navzájem. Řadový je v tomto tisíckrát lepší, protože máte jen domy 2 vedle sebe, navíc odděleny plotem a nikdo další nemá šanci.
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 evíšku to je můj názor a já ho přišla sdělit closen! Za mě řadovku nikdy! Dnešní typy řadovek jsou sídlunk hadr. Všichni si vidí do talíře, večerné sezené venku a soukromě se bavit nemožné, ještě lepší jsou pak ty řadovky se zahrádkama a nahoře bydlí další sousedi...to je lahoda.... brrr. prostě nikdy..hrůza raději bych zůstala v paneláku, kde jsem zabouchla dveře a měla soukromí habakuk
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 ok. Není řadovka jako "řadovka"....to zase můžu říct já.
Odpovědět
Profilova fotka
Já nedoporučuju, ale určitě záleží na typu, viděla jsem různé řadovky. Já od svých 10ti let žiji ve čtyřpodlažní řadovce, máme 3 schodiště. Když zvoní pošťák, tak kolikrát odejde, než to seběhnu ke dveřím. Když jdu do sklepa nebo na zahradu sebrat prádlo (3 schodiště dolů a tři nahoru), tak si musím chvíli sednout. Jako dětem nám ty schody tak nevadily, ale zas jsme po nich tolik lítali, že jsme xkrát spadli. Všechno je tu tak nějak daleko, pořád někdo na někoho volá, protože se mu nechce za ním po schodech. Soukromí tu taky žádné není, sice máme zahrádku, ale nechodíme tam. Když např. vyjde na zahradu jeden soused, druhý se hned tak nějak schová, aby na sebe nečuměli. O nějakém grilování nemůže být řeč, každý to tu praktikuje tak jedenkrát do roka, my gril ani nemáme, opékáme radši na chatě, kde celá ulice nevidí co děláme. Jako děti jsme si na zahradě taky nehráli a chyběla nám (stěhovali jsme se z klasického domu). Sousedy slyšíme, ale není to tak strašné jako na bytě. Výhoda oproti samostatnému domu jedině úspora tepla, oproti bytu je tu samozřejmě víc místa. Pokud je ale v lokalitě i možnost klasického domu, do řadovky bych nešla.
Odpovědět
Profilova fotka
@evisek213 určitě existují i řadovky ve kterých se dá bydlet..:))) jen mluvím z vlastní zkušenosti a na co si dát pozor při výběru
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 jj, jasně. každý posuzuje dle toho, co zažil, takže chápu.
Odpovědět
jak už jsem psala zde do jiné diskuze o řadovkách, za mě už nikdy. Bydlela jsem v menším městě v ulici plné řadovek jak popsala @lajlinka78 skoro 30 let. Ono je to sice o zvyku, já nikdy předtím nepoznala nic jiného,na sousedy kolem už jsem byla zvyklá. BYly to řadovky opravdu všude kolem, jedna řada před námi, jedna řada zboku a za zahradou další a pak za nimi ještě další řada dlouhá. Když jsme seděli venku muselo se mluvit fakt potichu aby to ostatní neslyšeli. My jsme byli ještě krajní řadovka,ale vedle jsme měli sousedy samostatný dům. Náš plot na zahradě sousedil s 5 rodinami :DD lahůdka. Ale byli jsme na to zvyklí od malička a se sousedy jsme vycházeli skvěle. Teď od října jsme se přestěhovali na vesnici s manželem a dětmi do samostatného domu, navíc bydlíme ještě ve slepé ulici, souseda vedle máme přes potok, jediný nejbližší je naproti soused. A je to opravdu veeeelký rozdíl, nechápem jak jsme mohli v té řadovce vydržet :D takže pokud někdo tepve volí zda řadovka či ne, tak radím NE.
Odpovědět
Profilova fotka
@tracyy bomba že jste měli super sousedy..ale znáš to..:)))
Odpovědět
Článek se načítá
@lajlinka78 však právě, všichni tam kolem super nebyli, našli se i debilové, ale s nimi jsme moc do "styku" nepřišli, naštěstí těch 5 rodin co byli kolem nás byli fakt skvělí. V létě jsme grilovali skoro každý víkend, nějak to tam nikomu naštěstí nevadilo .Byli tam i rodiny co za celý rok na zahradě nebyli ani jednou. Ale fakt kdo si může vybrat ať volí raději samostatný dům.
Odpovědět
Děkuji za názory. No uvidíme, v týdnu se jdeme na jeden baráček v řadovce podívat, tak uvidíme. Je nám jasné, že to nebude jako někde na samotě. Ale ty ceny samostatných badáčků nebo pozemků jsou hrozné. :(
Odpovědět
Ja som býval 5 rokov v radovke a uplna pohoda pokial nemas fakt nejakého cudneho suseda tak nemas co riesit.
Odpovědět
Profilova fotka
Z mého pohledu je řadovka horší než panelák, já bych do toho nešla. Jedinou výjimkou by byl řadový dům na konci řady a na konci ulice s větší zahradou a jen 1 přímým sousedem (v podstatě vlastně takový "půldomek").
Odpovědět
@lajlinka78. Souhlasím, naší bydlí v řadovce a soused z jedný strany je velice "příjemný ". Az tak, ze mu všechno vadí.. Člověk jde po schodech a on začne tlouc něčím do zdi, ze mu vadí jak jdu nahlas nahoru :-D a kdyz jedeme na zahradu tak si musí sednout na balkón a čumět co tam člověk dělá. Je to dost nepříjemný, navíc kdyz sedíme jen tak na zahradě on přijde a rozdělá oheň v grilu. Samozřejmě, ze pomocí benzínu aby to pěkně smrdělo. Za me bych do toho nikdy nešla.
Odpovědět
Bydlíme v řadovce a stavíme v řadovce. Žádný problém v tom nevidím. Za mě spíš plusy: do zahrady se ti nedostane prakticky nikdo cizí, protože se tam přes domy nemá jak dostat, pokud se bavíme o řadovce jeden dům/jedna rodina, pak ti na dvůr nejde vidět o nic víc, než když bydlíš v samostatném domku (ploty to jistí), úspora tepla je nezanedbatelná, větší=dražší pozemek... Špatné sousedy můžeš mít kdekoli. Když tady čteš, kolik nervů stojí hádky o to, kde má stát plot, je vlastně jedno, jestli jsi přilepená nebo volně stojící. Pokud nemáš pozemek minimálně 1200 m2, tak stát samostatně nemá smysl.
Odpovědět
my v řadovce nebydlíme, ale tchýně ano... to soukromí tam opravdu není, hluk od vedle pomalu větší než u nás v bytě, jejich sousedka sousedí kuchyní s tchýniným pokojíkem kde dáváme malou spát a jde slyšet vše, od puštění vody po každé klepnutí talířkem a to nejsou ty nejnovější řadovky, budou tak z 80. let počítám... a co se týče zahrady, tedy dvorku, taky by mi to nevyhovovalo, že sousedi z balkónu vidí na naší zahradě vše jak na dlani...
Odpovědět
Profilova fotka
já se do řadovky těším :-) jsem od mala zvyklá v hlučném paneláku se 72 byty tak mě už snad nemá co překvapit :-) navíc ani já ani přítel nejsme zahradnící tak nám stačí jak říkal realiťák "výběh pro jorkšíra" kde zasadím pár bylinek něco ugrilujem a dáme si kafe na terase :-)
Odpovědět
@closen Bydleli jsme v řadovce 15 let a žádný problém. Pokud je soused blbec, je úplně jedno, zda bydlíš v řadovce nebo solo domku (pokud teda nemáš kolem pozemku 3m zeď, ale to bych nechtěla, připadla bych si jako ve vězení.) Měli jsme sousedy z obou stran, každý měl ale svou vlastní zeď a mezi tím ještě nějakou izolaci, takže slyšet nebylo vůbec nic. A na zahradě také pohoda, jedni sousedé tam ani moc nechodili (měli chalupu, tak byli pořád tam) a druzí byli v našem věku, pohoda. Zahradu jsme za domem měli 130 m2, vešel se bazén s protiproudem (3,2x6m), pár rostlinek, kousek trávy i terasa na posezení.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak takhle vypadá náš dvorek v řadovce (teda vypadal, je tam spoustu cihel atd..je to stará fotka 2 roky)...zleva cihlový plot od jednoho souseda (který na této fotce nejde vidět), zprava je částečný plot - sousedčin dům ve tvaru L (kde na náš dvůr samozřejmě nemá ani nemůže mít žádné okno) a původní starý plot, který snad na jaře budeme bourat a stavět nový + sadit tuje....směrem nahoru podél dvora už je jen zahrada, políčko a pole, louky....stejně takto to máme u našich teď, kde bydlíme o pár set metrů dále ve stejné vesnici....možná teď pochopíte mé komentáře výše..
Odpovědět
Evisek: děkuji :)
Odpovědět
@closen šla..proč ne? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě záleží na typu řadovky, kdy a jak byla stavěná apod. Já vyrostla v řadovce dost velké (2 byty nad sebou), sousedy jsme nijak neslyšeli, pokud fakt se něco nestalo (návštěva malých dětí pobíhajících po schodech - ale i to nebylo nic velkého). Zahradu jsme měli poměrně širokou i dlouhou, různé typy plotů z různých stran. S jedněmi sousedy byli naši kamarádi, druzí taky byli v pohodě. Takže v tom problém nevidím. Na druhou stranu jsou menší (užší) řadovky, kde problém v hluku být může. Pak záleží i na té zahradě, jak je stavěná, nebo jak si ji opticky oddělíš. Samozřejmě jsou důležití sousedi... ale i když máš fajn sousedy, nevíš, jestli se za pár let neodstěhují a nebude tam místo nich někdo jiný.
Odpovědět
Tak zkusíme prodat byt (ten co máme v galeriiú a pak bude řadovka :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?