Směna pozemku s SPU

Profilova fotka
Nemáte prosím někdo zkušenost se směnou pozemku se státem? Máme k dispozici pole ve stejném katastru a s lepší bonitou, které ale nesousedí s naším pozemkem, na kterém máme dům..a chtěli bychom ho vyměnit za kus pole(asi 1300m2), které s naší zahradou sousedí..byl by to tedy asi "jiný účel" a v poměru 1:1,5.. Zajímalo by mě, jak dlouho to trvá a co se všechno musí předkládat - co napsat jako "podrobné zdůvodnění směny" - prostě chceme mít radši pole blíž domu(i kdyby menší) než to, co je daleko:) stačí to jako důvod? :) Děkuji moc
Odpovědět
@katkahynk bývá to komplikovane, ale doporučuji si zajít osobne na nejbližší pracoviště úřadu a poptat se přímo tam. Stát se nerad zbavuje pozemků, takže bude záležet na konkrétní lokalitě a pozemku. Nebojte se zavolat vedoucímu a domluvit si schůzku, řekne Vas podrobnosti. Pracuji na jiném úřadu, ale mivam dojem, že se nás lidi boji zeptat, přitom jsme tak vstricni. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@daisy14 děkuji za odpověď..já ale stát nechci zbavit pozemku, já mu naopak výměnou nabízím větší lepší jen o kousek vedle. No zajdu minimálně na stavební úřad pro vyjádření o územním plánování, které tak jako tak musí být součástí žádosti, a uvidím, jak se paní bude tvářit...ale vzhledem k tomu, že to rozhoduje SPU v Praze, tak se bojím, že se mi neodváží ani naznačit, jak to dopadne...No tak snad budou všichni tak vstřícní, jak říkáte ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jancu01 neporadila byste, prosím?? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@katkahynk Ráda bych poradila ale již tři roky jsem mimo SPU (dikybohu). Primo se smenami jsem nepracovala. Ale byt Vami zkusila bych zajit primo za referentem, ktery se timto zabyva. Je super ze mate co nabidnout jako protihodnotu a pocitate s tim ze prijdete o vetsi pozemek. Rekla bych ze to bude pro SPU mit smysl. Jeste si overte ze Vam v katastru neprobihaji pozemkove upravy. Tim by se zjednodusila birokracie ale prodlouzil cas. Jinak co se tyce smen pocitejte tak pul roku nez to tim soukolim cele projde. Kazdopadne preji hooodne stesti :).
Odpovědět
Profilova fotka
@jancu01 moc děkuji:)
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/poze...
Odpovědět
Profilova fotka
@dave_91 jj,díky, četla jsem 😉
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?