Spoluvlastnictví - ano nebo ne?

Profilova fotka
Hezký den, chceme s přítelem stavět a já mám naspořené nějaké peníze, tudíž já budu financovat pozemek a ještě něco přidám k hypotéce, takže moje otázka zní, jak by bylo nejlepší vyřešit vlastnictví? Budeme si žádat o hypotéku na dům na oba a tak se obávám, že v tom případě musí být pozemek napsán na oba je to tak? Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak. Jelikož budete žádat oba a ručit budete pozemkem, měli byste být na katastru vedeni oba jako vlastníci. Pokud ale do pozemku vkádáte víc financí vy, dá se to vyřešit různými podíly - takže vy budete vlastnit třeba 95% pozemku a přítel 5% :-)
Odpovědět
Ja měla pozemek svůj, v os. vlastnictví, o hypotéku jsme s přítelem žádali oba a problem to pro banku vubec nebyl
Odpovědět
Nyní je to tak, že čí je pozemek, bude automaticky i stavba na něm. Asi jste to měla ještě před "NOZ", že pozemek mohl zůstat jen ve Vašem vlastnictví.
Odpovědět
Profilova fotka
On možná nebude problém v bance, ale určitě bude problém na katastru. Dům napíšou pouze na toho, komu patří pozemek. Takže i pozemek by měl být nějakým poměrem rozdělený mezi oba
Odpovědět
Hypotéku na stavbu jsme si brali teď a bance vůbec nevadilo, že je pozemek jen na manžela. Pravděpodobně se to bude řešit před zápisem do katastru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?