Starý dům, na co si dát pozor před koupí?

Několik témat jsem tu pročetla, ale nenašla úplně to co mě zajímá. Chceme koupit starší dům, k totální rekonstrukci. Prošli jsme jich několik a vždy je tam nějaké ALE, které vidíme i my jako někdo, kdo se v tom úplně nevyzná. Na co si dát pozor, na co třeba jste narazili při koupi? Nahodím pár příkladů. Klasika mokré zdivo u baráku, který nelze podříznout nebo hodně špatně. Studna vedle septiku (nevíme jestli by nebyl problém s kontaminací). Dům není zkolaudován jako k bydlení, ale jako výrobna. Část pozemku, který je u baráku nepatří k němu, ale je bud v pronájmu od obce. Cesta před domem, vždy patřila k domu a tím pádem chodíte po pozemku např.4 sousedů než se dostanete na svůj pozemek. Krov prožraný dřevomorkou atd..
Odpovědět
Nejlepší je si na to vzít specialistu.My jsme to udělali, on si prošel domek, zkontroloval co bylo potřeba.Pak jsme si s ním sedli a během hodiny nám nastínil jednak to, zda se vyplatí jít do rekonstrukce, jednak přibližnou cenu rekonstrukce (trefil se docela přesně).Stálo nás to asi 1000Kč.Důležité bylo, že věděl kam se kouknout a znal docela dost fíglů, kterými prodávající dovedou zakamuflovat vady.Dobré je, pokud můžete rýpnout do zdi a také do podlahy, sundat pár zásuvek atd.I tak se dost věcí objeví až při samotné rekonstrukci.U nás to byl chybějící nosný trám střechy, který bývalý majitel odřízl a přišlo se na něj až po odstrojení podkroví.Jinak kontrolu věcí spojených s katastrem a právní věci a podobně nám zjišťovala projektantka.
Odpovědět
@marrwin děkuji, to jste si nechal od nějakého stavebního dozoru?
Odpovědět
@aludanewra Na internetu jsem si našel přímo firmu, která posuzuje stavby před koupí.
Odpovědět
Profilova fotka
@marrwin ty jo tak strašně málo? no to je úplně neuvěřitelné :) to bych mu dala víc! Ale super. Co jste přesně zadal do vyhledávače? řeší to tu lidi dost často...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@marrwin prosím, můžete mi napsat kontakt na toho specialistu, právě někoho takového hledám, děkuju:)
Odpovědět
@joy_ co tahle stranka http://www.ain.cz/inspekce , třeba pomůže.
Odpovědět
@daisy14 děkuju moc:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?