Úschova peněz - u advokáta či banky?

Profilova fotka
Na kolik vás vyšla úschova peněz u advokáta (my si bereme hypotéku na 950 000,-) při koupi bytu? A je i jiná možnost úschovy peněz (např. v bance)? Co byste spíše doporučili? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
My meli uschovu v komercni bance a tam to stoji 6 000.
Odpovědět
Ahoj, my měli úschovu u právníka a stálo nás to 5.000,-Kč. A všechno proběhlo tak, jak mělo a i nám pomohl s kontrolou kupní smlouvy. Ale pozor, každý právník úschovy nedělá.
Odpovědět
Profilova fotka
úschova u právníka mi příjde lepší .. rovnou vyřizuje i daň a posila penize finančnímu úřadu .. jinak úschova 2-3miliony je v Brně 3000-6000,- cca
Odpovědět
U nás byla úschova u notářky , zařizovala realitka. 1400tis. Kč a notářce se platilo1500 Kč.Zařídila i odeslání Kč do banky na spl. úvěru, včetně daně FˇU.
Odpovědět
Rozhodne u pravnika, ktery toto dela. Vyse zavisi podle sumy, kterou vkladas. U tve by to mohlo byt kolem 1000 - 1500 Kc, ale zalezi. Jinou moznost bych nedoporucovala. Zaridi take vytvoreni smlouvy o uschove + zaslani jak vyplaceni penez podle podminek prodejci, tak na FU pro pokryti dane z prodeje. Urcite doporucuji advokata / notare.
Odpovědět
Co doporučuji, tak jedině notářskou úschovu. Právnická úschova není tak hlídaná a už se několikrát stalo, že se peníze vypařily. Cena za úschovu je ve vyhlášce.
Odpovědět
Jedině notář.
Odpovědět
Profilova fotka
advoktá nebo notář, už i advokáti musí hlásit úschovy na komoru, takže je to celkem jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
Při koupi jsme měli úschovu, platila realitka.
Odpovědět
Profilova fotka
Úschova jedině u notáře, advokát může sbalit prachy a už o něm neuslyšíte.
Odpovědět
ja mam dobré skúsenosti s úschovou u notára aj u advokáta (do toho som šiel len preto, že to bola renomovaná veľká spoločnosť - http://www.pravnydom.sk/ ) advokátom, ktorí ponúkajú svoje služby samostatne, by som príliš neveril.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@kucinkaa tak advokat sbalit prachy a utect nemuze :-D advokati maji specialni ucty na uschovy, ktere ma pod kontrolou advokatni komora... :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Tak to pozot,advokat je zproneverit muze a nemusite je uz videt.Pohledejte v Googlu lonsky pripad. Za mne osobne-jistotni ucet u banky.Naklady 3-5 tisic. Advokát penize zproneveri,chytnou ho,odsoudi,ale on uz prachy nema a mit nebude. Banka neutece a hlavne z ni to dostanete,i kdyby neco.
Odpovědět
za mě dobrá zkušenost s advokátkou.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
U každé úschovy je + a -. Banka se jeví sice jako dobrá varianta, ale když na někoho z kupujících nebo prodávajících vyskočí exekuce(co nikdo neví), tak ty peníze dost dlouho neuvidíte. Pokud to máte u advokáta nebo notáře, tak tam je riziko, že s prachama uteče. Takže za mě je to notář, ale zase ověřený, žádný nováček s roční praxí. Pojistka stejně nemusí být, protože na zpronevěru stejně ani nejlepší pojistka nemyslí.
Odpovědět
Notář je největší jistota za nejvíce peněz. ;-) Advokát může zdrhnout. Banka je pomalá.
Odpovědět
Profilova fotka
za nás vyhrála banka...notář i advokát to může sbalit a zdrhnout a žádná pojistka se na to nevztahuje...banka mi nepřijde, že by byla pomalá, jeden den se podepsala hypo a ještě ten den byly peníze na jistotním účtu a nedokáži si představit, jak by na to mohla vlítnout exekuce, jistotní účet je psaný na kupujícího a ten mít dluh takto daleko nemůže, to už by mu banka nepůjčila a prodávající není majitelem a hlavně, ve chvíli, kdy už jsou peníze na jistotním účtu, tak druhý den se podepsala kupní smlouva a vše odneslo na katastr a pokud by na prodávajícího byla exekuce, půjde prvně na ten kupovaný majetek, než na nově zřízený účet, který ani není jeho...tot můj názor...
Odpovědět
polštář?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?