Vlastnictví ideální poloviny. K ideálu to má daleko

Vlastním ideální polovinu domu. Najde se nás tu víc, abychom si vzájemně poradili a podpořili jak řešit případné problémy s tímto ne moc ideálním stavem ?
Odpovědět
Najde se tu někdo, kdo již řešil právní zrušení tohoto vlastnictví a rozdělení domu na bytové jednotky ?
Odpovědět
Tak tohle nejde rozdělit. Je to velmi nešťastné řešení vlastnictví. tady by se musel dělit i hrnek na půl. Když dojde na dělení, tak prodat a rozdělit peníze. Nejsem právník,ale měli jsme tento případ v rodině. Přeju dobré nervy a úspěch.:-)
Odpovědět
Ještě tohle, v takových případech není od věci, když se poradíš s právníkem. Sice zaplatíš ca 1000 kč,ale může ti to zachránit jmění. Ještě jsem neslyšela, že by na garáž nebylo třeba staveb povol. nebo ohlášení. Pokud vím, tak snad do 16m2 se nemusí,ale zase je dobré si to ověřit na příslušných místech. Pro začátek so aspoň na internetu otevři stavební zákony a třeba i diskuse k tomu. :-)
Odpovědět
@mirimi Díky za odpověď. Dle informací co mám, tak v případě, že stav budovy umožňuje rozdělelní tak to možné je. Samostatný vchod, samostatný elektroměr apod. To u nás možné je. Dům lze rozdělit na jednotlivé bytové jednotky s tím, že by se určilo co čí je a které prostory jsou společné. Tak jako v činžáku. Spíš mě zajímalo, jestli tu není někdo, kdo tohle již podstoupil. Co se týká ohlášení stavby, tak od ledna platí nový zákon a do 25m se stavba nemusí hlásit, stačí když jsou dodržené určité podmínky např. že stavba je od hranice pozemku se sousedy 2m. Ale tímhle zákonem se ohání druhá spolumajitel, jenže zapomněl na jednu důležitou věc. Postavit může, ale jen s mým souhlasem. A já s tím nesouhlasím.
Odpovědět
@kofinka To jsou hodně nepříjemné trable, zvlášť,když jde o rodinu. Nedovedu si představit, že mám takové sousedy. Myslím, že si ještě užiješ. Držím palce a přeju pevné nervy. :-)
Odpovědět
@mirimi Děkuji budu to potřebovat.
Odpovědět
@kofinka Osobně bych usilovala o prodej a koupila bych si něco jiného, pokud to alespoň trošku jde. Tahle spoluvlastnictví právně sice fungují, ale prakticky je to na houby...
Odpovědět
@lemonela Ono to bohužel není tak jednoduché. V domě ještě bydlí i rodiče. Jsem prostě v pasti :-( Bylo by to ideální já bych odtud utíkala rychlostí blesku. Hlavně když už bych s nima neměla nic společného.
Odpovědět
No tak můj názor je ten,že i když budete mít samostatný vchod,měřiče,samostatný chodník a bůh ví co ještě zažijete peklo na zemi,Protože jakmile poprvé začnete něco bourat,nebo vrtat do zdi,už budete mít velké problémy .Zkrátka kdo se chce hádat,tak si vždycky něco najde.Akorát tam utopíte spoustu peněz a nebude to k ničemu.Najděte jiné řešení,je jich dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Manžel a později já jsme vlastnili ideální polovinu chaty s jeho nebožkou, mám tedy bohaté zkušenosti- rok a půl tahání přes právníky. :-o 8-(
Odpovědět
@pouta Mě jde hlavně o to, že když by se vyřešila ta změna vlastnictví, tak už by se s tím dalo něco dělat. Takhle mám majetek který je mi na ho..... Už by se to pak dalo zastavit bance a vzít si hypotéku, nebo snáze prodat. Já už zde nechci bydlet, jen nemám momentálně jiné východisko.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?