Je nějaká možnost jak získat zpátky od RK alespoň část provize?

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat, jestli je nějaká možnost jak získat zpátky od RK alespoň část provize kvůli naprosto neskutečně špatným službám, které podle našeho právnika hraničí s pokusem o podvod. O nemovitost máme i tak stále zájem, což nám postup komplikuje, protože se s nimi stále chceme nějak domluvit (majitel nechce nemovitost prodat bez RK), ale to, jak se chovájí v RK nás tak štve, že se nám opravdu nelíbí jim tam nechat tolik peněz za jen tak. Jsem moc naivní nebo nějaká možnost je?
Odpovědět
Profilova fotka
jaka je to rk? bohužel ale provize je daná a ta se platit musí taky se mi nelibilo za prodej 1+1 dat provizi 50tis
Odpovědět
My řešili koupi domu třičtvrtě roku. Majitelé neměli sepsanou exklusivitu, tudíž dům nabízeli přes více RK. S první, se kterou jsme byli na prohlídce, jsme však moc spokojeni nebyli (dávali najevo, že chtějí rychle prodat, dostat peníze a více je nezajímá). Manžel tedy zavolal do jiné RK. Tam byli úžasní. Vyjednali jsme slevu, ochota spolupracovat, pomáhali řešit exekuci, která tady na části pozemku byla. Nakonec exekuci nevyřešili a s omluvou si snížili provizi, kteoru měli dostat. Dům jsme zdárně koupili a oproti první RK ještě skoro sto tisíc ušetřili. Pak se ale ozvala první RK, že nám dům ukázali jako první, tudíž chtějí provizi, a je jim jedno, jeslti ji zaplatíme my a nebo prodávající...nakonec se to s pomocí právníků druhé RK vyřešilo a nikdo nic neplatil... Takže z osobní zkušenosti s ne zrovna příjmenou realitkou můžu říct, že je to jen o lidech a o domluvě. Pokud nemáte nic sepsané a máte schopného právníka, odstoupila bych od koupě (prozatím) a následně se domluvila s majitelem na prodeji bez RK, nebo přes jinou RK (pokud nemá exlusivitu).
Odpovědět
Profilova fotka
jediná možnost, co mně napadá je (pokud jste ještě nezaplatili za dům) si dohodnout slevu s majitelem... Tohle je těžký, já kvůli "službám" RK od několika nákupů domů odstoupila :o( Ale těch pokusů o podvod tam bylo víc...
Odpovědět
Profilova fotka
@mat_ova to je právě to - majitelka to chce prodat právě přes tuto RK, protože tam má známé. Jde o to, že nám RK neřekla, že víc než 100 m zahrady je už od podzimu odprodané sousedům, i přes to, že to už minimálně 2 měsíce měli vědět (před 2 měsíci si makléřka vyžádala smlouvu o prodeji té části). Nechali nás beze slova vyřizovat dál a my jsme pár dní před podpisem hypotéky zjistili skutečný stav naprostou náhodou. O slevě nechtějí ani slyšet s tím, že pokud nemáme zájem nemovitost koupit za tuto cenu, tak máme smůlu, že mají dalšího kupce. Velkou slevu jsme dostali už na začátku, to ano, a cena je stále poměrně slušná i bez těch 100 m2. Ale fascinuje nás postup RK.
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka9 a není to RK remax?? nebo AAA city?
Odpovědět
Profilova fotka
@anetka1701 to si myslím že ani nejde že ve smlouvě bývá něco jako že je to podvod na rk když se mezi sebou domlouvají na sleve a cena je stejne daná pevně realitkou
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy není.. jde o menší regionální RK.. zatím nechci jmenovat, stále chceme tu nemovitost koupit, smlouvu ještě nemáme podepsanou, tak se nechci vystavovat nějakému riziku..
Odpovědět
Profilova fotka
@tynka9 tak pokud tam neni jinej problém,dum chcete,a je dobrá cena tak do toho běžte
Odpovědět
tak púak je to vážně jen o domluvě. Pokud si každý stojí za svým, tak Vám nic jiného asi nezbyde. Na druhous tranu, pokud máte právníka, kterému se to zdá jako pdovod s tím pozmekem, měl by být schopen to i řešit, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@mat_ova právník by to byl asi schopný vyřešit, ael soudit se nechceme.. tahat se někde po soudech x let o pár desítek tisíc.. ale díky.. alespoň jsem si potvrdila, že jsme pravděpodobně "v pasti" a nic jiného, než jim nechat i celou provizi, nám nezbývá, i přes to, že pro nás neudělali téměř nic a vše jen zkomplikovali..
Odpovědět
Profilova fotka
@ratatooy já se s tím tolik nemrmcala - prostě jsem před makléřem začla mluvit s majitelem o slevě na domě a řešit podrobnosti s ním sama :oD Makléř se párkrát nadechoval, ale měl smůlu :oD :oD Nakonec jsme se nedohodli nad smlouvou (měli jsme zaplacenou zálohu, ale oni tvrdohlavě trvali na svym, takže jsme od smlouvy odstoupili a nechali s zálohu vyplatit zpět)... To jsou takový blbiny, jako že ti na prohlídce dají podepsat papír, že se nedohodnete sami bez RK a tak :oD S tím už jsem makléře posílala do zadele... Dům jsme sháněli 4 roky, byl to mazec... Nakonec jsme koupili o chlup předraženej dům přímo z ruky makléky (prodávala dům svýho manžela) co koupili v dražbě a poslali dvakrát tak drahej do světa, ale nám to nevadilo. Po těch letech shánění jsem byla ráda, že jsme narazili na "ten pravej" a rádi jsme si připlatili...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?