Výběr bytu

Dobrý den, právě řešíme s přítelem koupi družstevního bytu. Ale nevíme zda si máme radši vybrat o něco menší byt ve druhém podlaží nebo byt ve čtvrtém podlaží o něco větší s lépe umístěnými místnostmi. Oba případy jsou bez výtahu a před rekonstrukcí, ceny jsou cca stejné. Nějaké zkušenosti, nápady, všechno piště, díky :)
Odpovědět
Profilova fotka
čtvrté podlaží bez výtahu bych nešla... záleží co plánujete jestli teprve budete mít děti tak jak do čtvrtého se tahat s kočárem, jak tam budete nosit materiál na stavbu, a suť dolů... Až budete staří tak už to nevylezete...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem to řešila, jen s tím rozdílem, že jsme byt nekupovali, ale dostala jsem ho jako služební, s tím, že i kdybych odešla z mé práce tak ho pořád mám :-) Je to 4 patro..Byt se nám okamžitě zalíbil takže jsme byli na 90% rozhodnutí, ale to že není výtah jsme taky řešili..Asi tak, každý hlavně píše, že co pak s dítětem, že ho budeš tahat..Ok, půjdeš s ním ven 2x,3x za den? tj.6x po schodech? Horší je to s rekonstrukcí, museli jsme si na odvoz suti zaplatit kontejner a shozy, složitě jsme je v 6ti lidech tahali nahoru a pak sundavali, pak chodíš 20x s 20ti kilovou dlažbou, 16x s 15ti kilovou plovoučkou, obklady, nábytek..Ale taky jsme to zvládli..Proto už teď říkám, ať mi nikdo neříká, že to 3x nezvládnu vyjít s dítětem..Ale zase tak nějak nepočítáme s tím bytem do smrti takže jak to budeme ve stáří vycházet jsme neřešili=-) Taky je dobré si rozmyslet zda Vám bude do budoucna menší byt stačit. :-)
Odpovědět
@barter Děkuji za názor, je super. Já nechci skončit v bytě do smrti, ráda bych časem měla vlastní baráček se zahradou:) Dle mého názoru nejnáročnější bude rekonstrukce, ale to bude jen jednou, a na chození s dítětem si snad člověk zvykne. A radši vyměním druhé podlaží za čtvrté, kde budu mít o 4 m větší balkón a o 4 m větší byt.. Navíc to patro je poslední a nad hlavou už nikdo dupat nebude.. Ale přítel pořád neví co je lepší ..
Odpovědět
skoro 27 let jsem bydlela v cihlovém bytě ve 4. patře ze 4 - nikdy jsem schody neřešila, prostě to tak bylo, nákupy, nějaké ty opravy a tak - všechno se dalo - obrovská výhoda (jak píšeš) je, že nikdo nedupe na Tebou.. když jsme byli s bráchou malí, tak se to taky dalo - kočárek byl buď v kočárkárně nebo v mezi patře - ostatně to tak mají i dneska mladé rodiny u nás.. pokud máte k dispozici kočárkárnu nebo něco podobného, tak bych se určitě nerozmýšlela..jinak my se teď stěhujeme do paneláku - do 7. patra... rekonstrukci máme (skoro) za sebou - někdy to byla sranda, např. nosit po schodech sádroše na podhledy, něco se zase dostalo do toho našeho mini výtahu... všechno se dá.. takže jestli se rozhodovat pro větší byt s větším balkonem v 4. patře nebo menší ve 2. patře - za mě není co řešit, jasné 4. patro :-)
Odpovědět
@terde super! Moc děkuji za názor. Myslím že s tímhle bych mohla přítele přinutit aby se na to koukal veseleji :)
Odpovědět
Profilova fotka
no, já kdybych byla o tři roky mladší, tak ti taky řeknu v pohodě :-D ale 4. patro bez výtahu už nedáváme (navíc jsou i jiné velmi silné důvody), a proto se za měsíc a půl stěhujeme do novostavby domečku - taky jsme nejdřív koupili byt do osobního vlastnictví, 4. patro bez výtahu, nad námi už nikdo. S jedním dítětem to bylo ještě v klidu. I ty nákupy, všechno. Ale druhé dítě (jsou o 21 měsíců, dcera začala chodit až v 15,5m když já už byla ve 4.měsíci, pokaždé snést a vynést nejen dítě, ale i na zádech batoh s x věcmi pro ni/mě), to začal být masakr. Co jsou oba na světě, tak si pokaždé říkám, když to vyfuním, že jsem fakt dobrá (odhadem nosím tak 25 kg a to počítám jen děti + autosedačku s malým). Dcera samozřejmě už schody vyjde, ale když je unavená nebo mi nedejbože usne v autě, musím vzít oba na ruce. Ale třeba budeš mít to štěstí na druhé dítě flegmatika, to naše jakmile se přestane hýbat se sedačkou, budí se :-D. Jinak co se týče klidu, ten je super, ne že ne. Stáří bych se taky nebála, vedle nás je paní které je skoro 80 let a taky bydlí a chodí ven ;-) Prostě za mě je těch např. 5 let, kdy máš fakt malinký děti, velkej masakr, ale jestli jsi na to připravená, byt se Vám líbí, do budoucna plánujete domeček... tak proč ne.. Jo a ještě doporučuju si velmi kriticky prohlédnout vstupní prostory do domu plus přístup do kočárkárny - u nás musím přes jeden schod vůbec dovnitř, pak ,,uklidit" kočár do rohu, zavřít dveře, sjet schody do kočárkárny (v suterénu), otevřít si dvoje dveře a pak se vrátit pro kočár, zaparkovat ho a znova zavřít dvoje dveře plus tedy o jedny schody víc nahoru (tj. 4,5 patra) - vím, že se to nezdá jako vopruz teď když to čteš, ale já to už pak nenáviděla (a druhé dítě od 6 týdnů nosím v šátku, takže pápá kočárkárno a jsem fakt spokojenější ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Kupte ten, kde se cítíte víc doma.
Odpovědět
šle bych spíš do tho co je větši. a pokud je za stejnou cenu není o čem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?