Vyjednání slevy na pozemek ze strany realitky

Chceme slevu u rk z ceny pozemku( odhad je cca o 400 tis pod prodejní cenou), žádáme 40tis slevu s tím, ze makléř slíbil, ze slevu projedná s investory a dá nám vědet. Tak nějak úplně neverime, ze to udělá - máme nějakou možnost si ověřit, ze o slevě s investory jednal? Podotýkám, ze odhad dělal realitkou doporučený odhadce, který údajně věděl jak ma pozemek "odhadnout", ale...
Odpovědět
My to udělali tak, že jsme projevili o pozemek zájem. Měli jsme první schůzku na pozemku, na vše se doptali a domluvili další schuzku s makléřkou v kanceláři. Tam jsme jeli s tím, že to chceme ukecat cca o 100 000 tis.. Když jsme se sešli, hned na nás vyrukovala s rezervační smlouvou, ale nedali jsme se a řekli, že nám do toho vlezla konkurenční nabídka a že jsme to ochotni vzít jen se slevou 120 000 (ať máme ještě místo s cenou popř. hýbat) Zvedli jsme se od stolu a poprosili ať cenu navrhne prodejcům. Valila na nás oči, ale nechala nás odejít. Měli jsme nervy jak špagáty, protože žádnou konkurenční nabídku jsme neměli a pozemek se nám moc líbil. Po pěti minutách jízdy autem jsme to otáčeli zpět, jelikož makléřka volala, že to teda nějak uděláme. Prodejci cenu snížili, realitka také snížila nějaké to procento a voala bylo z toho -120 000 Kč s čímž jsme ani nepočítali. Po uzavření smlouvy mi nabídla pracovní místo :-D (nejsem žádný vyjednávač, ale když musíš tak musíš) Takže má rada zní : nebát se a hlavně nedat moc najevo, že o ten pozemek až tak moc stojíte. Vy navíc máte v ruce argument, že pozemek prokazatelně takovou hodnotu nemá. Klidně bych zkusila ukecat i více. Pokud máte pocit, že s prodejcem ani nemluvil opakovaně bych ho atakovala, jak to vypadá s tou sníženou cenou?
Odpovědět
Profilova fotka
ěkla bych, že to prostě koupím o 40 tis. levněji.. buď se RK domluví s majitelem anebo sama ubere na svý provizi. A opravdu to chce naznačit, že to není jediný, co se chystáte koupit.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s rajmankou, neprojevit moc zájem o pozemek, jejich oblíbená finta je rychle tlačit k podpisu rezervačky, protože mají dalších xxx zájemců... pokud je reálná cena o 400 tis méně, určitě bych navrhla vyšší slevu než 40 tis kč.. a dodala bych že se objevil ještě jiný pozemek ke koupi ;-) sleva 40 tis je fakt málo, pokud víte , že reálná cena je úplně jinde..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?