Vyplatí se koupit teď byt nebo dům mimo Prahu - není trh na vrcholu?

Vyplatí se ted koupit dům/byt (ne praha) okolo 1,5 mil (bez hypotéky) na bydlení (ne investice) když vím že ho budu prodávat za cca 3-4 roky? Jde mi tedka o to, jestli trh nemovitostí není na vrcholu (jakože asi je) s tím že ceny za těch pár let spíše klesnou...?
Odpovědět
Profilova fotka
To, že je trh na vrcholu a půjde to jen dolů, jsem slyšela už před cca 12ti lety. Chvíli před tím jsem koupila byt, pak šly ceny o půl milionu nahoru.. teď ten byt prodávám o víc jak milion dráž. Takže ceny rostou pořád a pokud porostou v budoucnu mzdy, porostou i ceny bytů :-)
Odpovědět
Jestli to je někde ve středních Čechách tak se to určitě vyplatí, protože počet obyvatel se tam má průběžně zvyšovat až na 3,5 milionu a po bytech bude určitě poptávka.Jestli je to někde mimo, tak pokud je to v dobrém stavu tak asi taky.Jinak některé byty v Praze už jsou prý na prodej za vyšší ceny, než je jejich hodnota a trh by se měl logicky vyčistit.Ale proti tomu mluví předpoklady, že Praha bude mít do roku 2050 asi 2,5 milionu obyvatel a ono není už moc kde stavět.Jediným řešením je posunout cedule se začátkem Prahy dál od centra a zabrat kus středních Čech.
Odpovědět
Na vrchole urcite je, druha vec je ci je dovod aby sa z neho islo dole, co ked sa pozries na cesku ekonomiku a rastuce mzdy ktore maju ist tento rok podla odhadov hore o 5%, tak velmi dovod nie je aby sli ceny dole. To by sa muselo stat nieco dramaticke aby padli ceny nehnutelnosti, nejaka vacsia kriza zase a tu ti naisto asi tazko niekto predpovie. Ja idem kupovat tiez a tie ceny mi pridu sialene, ale objektivne nevidim velmi dovod aby prestali rast, mozno sa rast spomali so stazenim hypotek a posilnenim koruny v najblizsich mesiacoch, ale rast by to malo stalo, asi uz nie tak dramaticky. Inak odporucam mrknut web www.cenovamapa.eu na zistenie priemernych cien za stvorec, kde sa daju najst aj vyhodnejsie oblasti pomerne rychlo ktore sa odlisuju od okolia a potom ak nie je dovod preco by mali mat nizsie ceny (znecistenie tovarnami, nedostatok vybavenosti, zle spojenie, atd.) tak ist do nich. 3-4 roky vsak nie je velmi dlhodoby horizont, takze nemyslim ze by tam bol nejaky rapidny narast, uz teraz je to nasponovane a ludia tazko dosiahnu na hypoteky, kvoli ktorym ceny bytov vystrelili lebo boli uroky nizke (uz idu hore) a podmienky (100%) taktiez, kedy vsak staci mensi problem aby sa to zrutilo (vid 2008), comu sa snazi CNB zabranit a takisto aj na Slovensku sprisnuju podmienky.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Jsme na vrcholu ekonomického cyklu,v dalších letech nás čeká stagnace,růst nezaměstnanosti,zvyšování úrokových sazeb,zdražování.Kupní síla i přes růst mezd nebude větší.Není moc důvodů,proč by nemovitosti měly růst.Osobně čekám propad cen nemovitostí 10-15%,.Je to běžný cyklus.
Odpovědět
@viktoria94 ze vas to bavi, delat zpetne odkazy. Zkuste najit smysluplnejsi praci. Ted je vhodna doba;)
Odpovědět
Profilova fotka
@viktoria94 dost trapny pokus o reklamu Jdi s tim do pr.ele
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?