Zápis do katastru - smlouva

Zdravím, když jsme kupovali pozemek, tak jsme do smlouvy dali jen přítelkyni, ale teď jsme zjistili, že pozemek potřebujeme kvůli hypotéce napsat na oba. Je nutné před vkladem do katastru napsat novou smlouvu, nebo stačí dodatek?
Odpovědět
Taky by me zajimalo. Mame ten sam problem. Pozemek je napsany na me. Takze kvuli hypotece musi byt pozemek napsan na oba? U jake banky zadate? Chci byt pripravena az budeme zadat k hypo, at nas neco nebrzdi.
Odpovědět
@lucianap podle nového OZ musí být stejný majitel pozemku i nemovitosti. Ještě nežádáme, teprve se budeme rozhlížet kde to pro nás bude nejvýhodnější. A my jsme zatím v situaci, kdy máme doplacený pozemek a teprve půjdeme na katastr přepisovat z původního majitele na nás. A v kupní smlouvě je právě jen přítelkyně, jenže bychom to chtěli napsat na oba. Tak je lepší sepsat novou smlouvu, nebo stačí dodatek k té původní.
Odpovědět
Profilova fotka
@31712 asi je to jedno, jestli dodatek nebo novou smlouvu. Tak jako tak se musí sejít obě strany. Takže bych to řešila novou smlouvou, jestli to jde a nebude problém třeba v bance, pokud jste to brali na hypotéku
Odpovědět
@slabici bylo kupováno z rodinných úspor, takže s tím problém nebude. Taky jsem si to tak myslel, spojím se s prodávající a domluvím se na změně smlouvy. díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?