Zemědělské stavení, dá se najít?

Profilova fotka
Dobrý den, ráda bych pár rad od zkušenějších lidí, kteří si procházejí tím samým. Nebo naopak už koupili dům, který si zamilovali :) Jsme ve fází, kdy hledáme dům. nejsme nikde vázání místem, ani rodinou. Nepatříme do sorty lidí, kteří si postavili dům za 4 miliony. :) Stavět nechceme. Hledáme intenzivně po různých serverech. A mě zajímá, zda své požadavky nemáme například vložit do několika realitních kanceláří. Hledáme intenzivně dva měsíce, takže tolik nabídek co by odpovídali našim nárokům moc není :D zvlášť když nás ten dům musí prostě už na první dobrou zaujmout. Chci se zeptat. Šli jste nejdříve do banky zeptat se jaké jsou nabídky hypoték, či hypotečních úvěrů a pak jste si vyhlídli dům. Nebo až když jste měli dům, tak Vám majitel počkal až vyřídíte hypotéku a došlo pak k následnému prodeji? Moc si nejsem jistá postupy. Což asi není zatím tak důležité, když není barák :) My jsme byli zatím jen v jedné instituci a to tam kde máme stavební spoření a všichni nám v kanceláří doporučovali hypotéční úvěr ze stavebka s urokem 2, 89%. Nicméně mě tedy zajímá jak vy jste našlůj vysněný dům? Budeme tam doufám bydlet do konce života, tak nechceme koupit dům za každou cenu, jen aby bylo kde bydlet. Možná píši jako naivka, ale tak to je :) Pokud by měl tedy někdo chuť si popovídat a zároveň trochu poradit jak na to.. nebo doporuit i lokalitu kde shánět. Jsme možná zvláštní, či divní tím, že opravdu nemáme lokalitu určenou. Tedy.. pokud bude dům na místě pro nás vyhovujíví, půjdeme i 300 km odsud, kde jsme teď. Ale zatím jako prioritu máme Středočeský kraj, pak Jihočeský a Královehradecký. Jsme zaměření především na stavení s uzavřeným dvorem. Těch v dobrém stavu taky není hodně, zvlášť pokud se tam chceme hned nastěhovat :) Ráda bych Vám napsala naše požadavky co jsme si sepsali, že budou pro nás důležité. Můžete mě trochu hodit do reality, zda je to reálné?:D a někdo třeba tak i bydlíte :) Tak: -zemědělskou usedlost nebo dům s uzavřeným dvorem nebo chalupu - cena maximálně 1.500.000,- - lokality Středočeský kraj (preferujeme), Královehradecký kraj, Jihočeský kraj - nebráníme se ani jiným lokalitám, ale podmínkou je solidní nemocnice do 30ti kilometrů - pozemek/zahrada okolo 1.000 m2, může být i větší (počítáme s menším hospodářstvím) - u stavení preferujeme možnost okamžitého nastěhování (po celkové nebo částečné rekonstrukci), i když s nějakou rekonstrukcí budeme počítat - dobrá střecha/krovy - stavba suchá, nejlépe odizolovaná - výhodou plyn - elektřina 230/400V - případně ÚT - občanská vybavenost v místě - minimálně autobusové/vlakové spojení (ale ne 1-2x za den a dost) Předem se omlouvám pokud je to OT a budu ráda, když mě nasměrujete dále :) Moc děkuji Daniela
Odpovědět
Zdravím, upřímně si myslím, že vaše požadavky jsou naprosto nereálné (co se týče STČ, ostatní kraje nemohu posoudit), ale samozřejmě zázraky se dějí;-) My takto bydlíme - zemědělské stavení s uzavřeným dvorem, stodolou a zahradou cca 2000m2, STČ - 30 km Praha, v obci zákl. obč. vybavenost, bus do Prahy cca 1x za hodinu v pracovní den, cena před 6 lety 1.900.000Kč s nutnou kompletní rekonstrukcí. Cenu rekonstrukce svépomocí dosud odhaduji na cca 2.000.000 Kč. S hypotékou nám kdysi pomáhal fin. poradce, takže ten nám spočítal, kolik nám jaká banka půjčí. Stavební spoření jsme pak využili na financování rekonstrukce. Nemovitosti jsme hledali na internetu, na několika se byli podívat, ale většina byla spíš k demolici. Jinak ale držím palce a musím podotknout, že bydlení v takovém stavení má neskutečné kouzlo a nikdy bych jej nevyměnila za novostavbu se všemi vymoženostmi moderní doby. Petra
Odpovědět
Profilova fotka
@danielacz Taky zdravím. Myslím, že ta cena je hodně nereálná. Tedy... ona by ani nebyla, ale muselo by jít o hospodářské stavení před rekonstrukcí. Jestli chcete něco po celkové nebo alespoň částečné reko, tak jsem si celkem jistá, že pod 2 miliony nic takového nenajdete. My na tom byli dost podobně co se týče budoucího domu k bydlení. Taky jsme chtěli nějaké stavení, s nejlépe uzavřeným dvorem, zahradou, alespoň trochu obyvatelné, ve Středočeském kraji. No vůbec nepotěším, ale my hledali 6 let opravdu hodně intenzivně. Poslední 2 roky jsem projížděli sreality a bazarové servery úplně každý den, aby mi něco neuteklo... a nenašli jsme. Nakonec jsme koupili starší dům, který bohužel nebyl podle našich představ, ale byl alespoň za hodně solidní cenu a jsme smířeni s tím, že jednou nás tohle celé bude čekat znovu. Jinak s tou hypotékou. Klidně bych se v bankách předem poptala, ale určitě bych o nic předem nežádala. Ať už kvůli tomu, že schválená hypotéka má určitou platnost a není jisté, že do té doby určitě něco najdete, nebo taky proto, že k hypotéce je v drtivé většině potřeba odhad a na to je potřeba mít už dotyčný dům vyhlídnutý. Ale i když celý ten můj příspěvek zní dost pesimisticky, tak držím palce. Jen s tím domem bych buď zvedla cenu nahoru nebo alespoň snížila požadavky. My až takové ani neměli a jak říkám, za šest let jsme nic podobného nenašli. Ale třeba zrovna budete mít štěstí. :-)
Odpovědět
zrovna dneska jsem narazila na toto http://www.eurobydleni.cz/zemedelska-... , bez rekontrukce za to chtějí 2mega... takže si myslím že musíte změnit požadavky nebo přidat na ceně... to je to v malé vesničce. ale zase je tam krásně a klid... @danielacz
Odpovědět
@danielacz Já bych se vyjádřila jen k té části ohledně hypotéky...Osobně si myslím, že si stačí předběžně zjistit, na jak velkou hypotéku dosáhnete s Vašimi příjmy. Takový předběžný obrázek bych si udělala např. na stránkách www.gpf.cz (nebo i většina bank to má přímo online), zadáte kolik máte naspořene, příjmy, a kolik chcete půjčit a přibližně budete vědět, zda by Vám půjčili a za kolik. Podle mě, bych zatím konkrétní bankovní instituce neobíhala. To až budete mít konkrétní nemovitost. Oběhnout si to a vyřídit hypotéku už dnes není až tak zdlouhavé. Ale na co bych si určitě dala velký pozor a z praxe vím, že dost lidí co kupovalo starší nemovitost na tom vyhořelo, je na kolik Vám ocení a kolik Vám na danou nemovitost půjčí banka. Například: dům bude stát 2 mil. Kč, Vy například budete chtít půjčit 1,8 mil. Kč (200 tis. Kč budete mít naspořeno), příjmy sice na půjčku1,8mil.. Kč mít budete, ale banka dům ohodnotí jen na 1,5 mil. Kč a víc Vám prostě nepůjčí. A co se týká ceny 1,5 mil. Kč s Vašimi požadavky, dle mého nereálné něco takového sehnat. Za takovou cenu možná ano, ale něco co bude ve špatném stavu a bude potřebovat celkovou rekonstrukci (a zde tedy pak hrozí to, co jsem popsala výše ohledně nezískání hypotéky).
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za rady :) Já si stále myslím, že je cena reálná :) Například tento dům http://nemovitosti-reality.hyperinzer... nemusí to být typický uzavřený dvůr. Tím se pak ta cena šplhá úplně jinam a taky dalších x desítek hospodářských budov kolem :) Středočeský kraj je na prvním místě, ale vůbec nás to nijak nelimituje. My se chceme pokusit si dost věci udělat sami. A určitě věřím že se najde. Celkově máme strop 2 mil. Ale to už musí být i s nějakou rekonstrukcí. Určitě nezastávám názor, že je dobré se na 30 let zadlužit na hypotéku za 20tis/měs.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivikkivik nevěřím, že by se našel blázen kdo by si za takové peníze a v takové lokalitě tohle stavení koupil :) Máme zatím hodně dobré zkušennosti s tím, že jsou ceny dost navýšené a tak mnohdy jdou s cenami dolů, když se jim jasně dá najevo, že ta cena je prostě nereálná a máte pro to argumenty. Né samozřejmě u každého. Nabídli nám 35 km od Benešova krásný barák. Ale sami si byli vědomi toho, že v obci nic není a pro mladou rodinu je to neatraktivní místo. Hned po prvním telefonátu chtěli slevovat. Asi bych to neviděla tak černě, i když to nebude lehké :) Ale naštěstí nejsme tolik limitovaní prací - muž pracuje z domu a mně stačí pouze dobrá nemocnice.
Odpovědět
@danielacz Pokud slevíte tak v půlce požadavků, něco se časem možná objeví, pokud však budete trvat na tom co jste napsala, tak 1,5 mio je absolutně nesmyslná částka. Vím, že mi nebudete věřit, ale zajisté už hledáte dlouho a zatím jste nic nenašla, to by vám mělo napovědět :-) Možná tak někde úplně u hranic, kde není nic, ale ani tam nevěřím že lze koupit barák s dobrou střechou, suchý a atd za částku běžného bytu ve Středočeském kraji...
Odpovědět
V téhle ceně bych koukla na Pardubicku - někde v Hrušově, okolí Vysokého Mýta a tam.
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp a vidíte, mně tyhle požadavky nepřijdou nijak zvláštní :) ˇUplně normální pro to, aby se tam člověk mohl hned nastěhovat a bydlet :) Co je tak nereálné? Ta cena?:) S cenou se dá vždy jednat.. Hledáme intenzivně tak měsíc s přestávkami :) Takže mám ještě víru :))))
Odpovědět
@danielacz Požadavky jsou normální, jen ta cena co za to chcete zaplatit nikoliv. Ale uvidíte sama, co se za tohle dá pořídit, ono na to časem přijdete :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A jak to dělají lidé co berou každý 20tis měsíčně, koupí si barák za dva miliony, který potřebuje rekonstrukci. Do toho chtějí děti, takže je zaručené snížení přijmu jednoho z partnerů. Do toho musí někde vzít peníze na rekonstrukci, musí chodit taky do práce.. :)))) Jak to ty lidi dělají? Žije se jim dobře v takovém kolotoči, který si uvázali na 30 let?:) Myslím si, že o ceně se dá vždy jednat :) Hlavně se z toho nezbláznit.
Odpovědět
@danielacz Popravdě nechápu jak to souvisí s tím, že chcete koupit zemědělskou usedlost v dobrém stavu za 1,5 milionu? O ceně se dá jednat vždy, jen ne tím stylem: "hele kámo, chceš za to 2,5, sem na to koukal, je to fakt drahý, stav nic moc, dám ti 1,5 a budem spokojeni oba, ok vole? " :-) Ale jinak souhlasím s tím, že se hlavní je se z toho nezbláznit :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lopp Souvisí to s celou myšlenkou koupit dům :) Už ze zásady bych nekoupila barák za 3 mega. To je jedno ;) děkuji za názor.
Odpovědět
@danielacz On ani barák za 3 mega s 1000m pozemkem nebude žádný hrad, třeba u nás by jste za to koupila ten pozemek a zbylo by vám tak na zahradní domek, ve středočeském kraji... to jen tak pro představu :-) A víte, že jsem netušil, že může existovat zásada nekoupit si dům za 3 mega, jsem myslel, že je to vždy závislé na rozpočtu, tak teď už vím, že to může záležet i na přesvědčení :-) Každý den se člověk dozvídá spoustu nových věcí, no není ten svět krásný :-) Tak hodně štěstí v hledání, bude třeba :-)
Odpovědět
Taky to vidím spíš černě, ale StČ kraj je široký pojem - to nejsou jenom Černošice nebo Senohraby, kde by i 5M na 1000 metrů nestačilo, ale třeba taky Jesenice u Rakovníka, Bělá pod Bezdězem nebo Zruč nad Sázavou ... tam bude ale limitem ta "slušná nemocnice" - jak je to definováno? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@viados fungujícíc nemocnice, to stačí :)))
Odpovědět
Profilova fotka
K té ceně se nemá asi smysl vyjadřovat, samozřejmě, jednat se dá o všem, ale ne vždy je prostor pro výraznou slevu. Spíš malá poznámka k té nemocnici, to že je někde fungující nemocnice neznamená, že za pár let ta nemocnice nebude zrušena, takže pozor na to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@danielacz kdyby něco takového bylo možné koupit v těchto třech krajích(Královéhradecký jen okrajově),tak už jsme to dávno koupili:-D..a to máme vyšší rozpočet,viděli jsme za poslední roky desítky nemovitostí(cenový prostor na vyjednávání s cenou byl buď nulový,minimální,nebo v řádu tak 100tis.max...;-)a otázka nemocnice,to je vůbec kapitola sama o sobě..já ji mám zrovna 10km od domu a nešla bych tam ani jako pacient,ani bych v ní nepracovala,raději si dojedu těch 40km a více... Vzhledem k tomu,že píšeš,že" hledáte intenzivně tak měsíc s přestávkama",tak je zcela logické,že máš tu víru,kterou ti brát nebudu..jen přeji co nejméně bolestivé vystřízlivění..:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?