Zkušenosti se společností Bidli

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti se společností Bidli (bidli.cz). Zaujala nás nemovitost od této firmy, ale i když se na nemovitosti díváme už nějakou dobu, slyšíme o realitce Bidli poprvé. Konkrétně by se jednalo o koupi domu, který nám společnost nabídla k pronájmu, než bychom s jejich pomocí prodali byt, poté by se s jejich pomocí vyřešila hypotéka.
Odpovědět
Obnovuji dotaz. Moc by mě zajímaly zkušenosti, kdo má (jakékoliv) s touto firmou?
Odpovědět
Je to jen novy brand spolecnosti Hypocentrum Modre Pyramidy. Cela skupina zastresuje finance i reality jak je to dnes v teto brandzi zvykem. Ja si pres ne delal uver a i pres par chybicek a spozdeni byli celkove dobri. Ale je to i o stesti na konkretni poradce...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my máme zatím jen zkušenost s prohlídkou domu, ta byla oproti našim minulým zkušenostem profesionální, ale to je zřejmě o konkrétním makléři. Pro nemovitost jsme se nakonec nerozhodli, takže další zkušenosti nemáme. Nicméně jsme se zajímali o tu možnost krátkodobého / dlouhodobého pronájmu nemovitosti, což je primárně určené pro klienty, kteří v současné době nedosáhnou na hypotéku, ale chtějí vlastní bydlení. Princip je prý stejný jako např. u leasingu auta. Prostě se platí nájem, ale na konci je nemovitost vaše. Lze měnit podmínky, předčasně splatit apod., ale ke konkrétním informacím už jsme se nedostali. Osobně mi přijde hypotéka, pokud na ni člověk dosáhne, taková jistější, je to ale i tím, že mi chybí veškeré informace. Pokud ale člověk na hypotéku nedosáhne a má si vybrat, jestli platit nájem a nikdy nic nemít, nebo platit tento "leasing" s vidinou, že ta nemovitost jednou bude jeho, je to zřejmě dobré řešení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Taky se mi od nich líbí nemovitosti, ale odrazuje mě, že si zřejmě píší vlastní kladné recenze, aby vyvážili ty špatné. Například jistý Adam Šindelář hodnotil 5 hvězdičkami pražskou i ostravskou pobočku.. Budu ráda za případné další info ohledně bidli.
Odpovědět
Podělím se o vlastní zkušenost se zástupcem Michalem Klementem z pobočky Brno. Nabízím RD který inzeruji na bezrealitce. Reagoval mi tento pán s tím, že zastupuje finanční skupinu Komerční banky a nějaký pan doktor s manželkou a 4 dětmi z Brna - Lesné má u nich předjednané financování ve výši 14,5 milionu na koupi RD. Souhlasil jsem s dojednáním termínu prohlídky s kupcem ( a proč ne ? ) s tím, že mi druhý den zavolá a dohodneme termín.. NEZAVOLAL. Později se ozval, že zájemce přes víkend jede někam budovat stanový tábor pro děti a p. Klement mi sdělí termín prohlídky v pondělí. V pondělí NEVOLAL. Ozval se mi až v úterý s informací, že po dohodě s potencionálním kupcem by si rád prohlédl nemovitost dopředu sám. Dostavil se s 15 minutovým zpožděním. Vyžádal si pro klienta foto nemovitosti. Rozloučili jsme se a slíbil, že mi zítra ( ve čtvrtek ) zavolá termín prohlídky s kupcem. NEVOLAL. Večer v 19.30 hod. jsem mu poslal SMS s otázkou : JAKÝ MÁ NÁZOR NA OSOBY, KTERÉ SLÍBUJÍ A SLIBY NEPLNÍ. Do 5 minut mi volal, že se omlouvá….. a že klientovi nevyhovuje lokalita jihovýchodně od Brna a preferuje lokalitu sever od Brna. Z výše uvedeného lze učinit jednoduchý závěr : A) buď má vypatlaný mozek , že si nezjistil preference kupce, nebo za B) žádný kupec neexistuje a byl to jen neúspěšný pokus se vetřít za účelem podpisu smlouvy o výhradním zastoupení. ( "B" JE SPRÁVNĚ ).
Odpovědět
Manželovi rodiče prostřednictvím této společnosti prodali před měsícem dům a vše proběhlo v pořádku. Asi mají na severu Čech lepší manšaft ;)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Já nemám zkušenost s jejich realitkou, ale dřevostavbou Bidli. Kdysi jsem hodně svépomocí stavěl zděný RD. Většinu prací prováděli známí subdodavatelé, ale pokud jsem jim nestál za zády a nekontroloval, často se něco pokazili. Z různých životních důvodů jsem po X letech byl znovu nucen řešit bydlení a na subdodavatelskou výstavbu RD jsem už neměl ani čas a chuť, ani energii. Proto jasná volba dřevostavby. Při hledání dodavatele jsem narazil na Bidli, což byl v té době snad jediný dodavatel unikátní technologie – foukané celulózy, které jsem i přes vyšší cenu velkým fandou. Firmu Bidli (nebo původně RSH) jsme si vybrali i z důvodu vstřícnosti řešit různé změny a detaily, se kterými nás jinde poslali pryč. nehrají si na mistry světa co se nebudou o drobných změnách bavit. Po zahájení stavby desky se objevily problémy s jiným složením podloží. Všude se předpokládala jen zemina a najednou z části skála. Nastalo tak zpoždění s další výstavbou. K tomu jsme si ještě v průběhu stavby vymysleli různé změny, ale vše bylo aktivně zpracováno. Díky aktivnímu řešení firmy se podařilo sice se zpožděním, ale ještě v 2019 stavbu dokončit a RD převzít. Prožili jsme v RD první zimu, která sice nebyla nijak krutá, ale větší tepelnou pohodu oproti původnímu zděnému domu nemohu ani popsat. Reklamace zatím po první zimě žádné závratné nemáme, jen kape boiler, ale to se buď utáhne šroub, nebo spíše bude reklamovat u výrobce. Možná netěsní vstupní dveře a okno v koupelně, ale to ještě nevíme úplně přesně. Nějaká paní z Bidli je se mnou ve spojení a řešíme to. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, já nejsem rozmazlený a vím, že u každé firmy je něco pozitivního i negativního. Souběžně s mým laickým okem stavbu sledoval i můj „osobní“ stavební dozor, který je odborníkem v oboru a téměř vše hodnotil kladně. Já budu hodnotit mé rozhodnutí sám sobě asi až po delší době provozu domu, ale z jednání zástupců firmy určitě palec nahoru.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@veltro Dobrý den, můžete po čase zhodnotit Vaši dřevostavbu? Děkuji Martina
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce

Odpověď na příspěvek od zarcelina:

@veltro Dobrý den, můžete po čase zhodnotit Vaši …
@zarcelina od Bidli nikdy nic! Pokud nechcete skončit jako chudák s rozpadlou dřevostavbou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?