2 koupelny. Kterou využijete více?

Ahojky, prosim o radu uzivatelu dvoupodlaznich domku ci bytu, kterou koupelnu vyuzivate vice? Ve kterem podlazi byste doporucili spise samostatne WC, nebo pokud mate nekdo 2 koupelny se zachodem (bez dalsiho samostaneho Wc), jestli to prilis vadi provozu. :-) Prohledla jsem vsechny mozne typove projekty, z 99% je spodni koupelna o dost mensi nez ta horni, ale prijde mi, pokud se zdrzuju dole, coz asi prevazne budu, tak budu vice vyuzivat tu dolni.... Nemela by ta byt vetsi trebas s vanou a nahore jen sprchovy kout? Jak je to u vas? ;-) Prosim napiste mi svoje postrehy a napady.... Diky :-) :-)
Odpovědět
Ahoj, tak my máme domeček udělaný tak, že v přízemí je kuchyň s obývákem a v patře máme ložnici a pracovnu. V obou patrech máme zvlášť wc a koupelnu. V přízemí sprchový kout a v patře vanu. A musím říct, že dole využíváme jen wc, jestli jsem se ve sprchovém koutě myla 2x. A koupu se nahoře, je to pohodlnější, koupelna je hned vedle ložnice, kam se jdu třeba obléknout a nebo rovnou spát
Odpovědět
Profilova fotka
kaacko asi fakt záleží na tom kde budeš mít ložnici a dětské pokoje, tam spíše využiješ vanu nebo sprcháč
Odpovědět
Profilova fotka
My využíváme obě koupelny stejně. V přízemí máme wc se sprchovým koutem a ten nejvíc využívá manžel a návštěvy. Podkrovní koupelnu máme také společnou s wc a s vanou. Tu využívám nejvíce já, protože je tam strešní okno, teda dostatek světla a působí více relaxačně, taky jí máme hnedka u ložnice.Jinak wc s koupelnou nám zatím nijak nepřekáží,ale pokud by jsme měli více místa , tak spodní koupelnu bych možná rozdělila na wc a koupelnu zvlášť. Jinak sprcháč doporučuji do přízemí z důvodů nějaké nemoci, kdy nemůžeš do schodů, nebo jsme mysleli na stáří a pod. Stejně tak máme v přízemí malý pokojík, který momentálně slouží jako pracovna. Jinak nezapomeňte na bidet! To je senzační záležitost, bez které už nemůžu fungovat.-)
Odpovědět
Taky mame typovy projekt a vic vyuzivame koupelnu v patre, je vetsi s vanou a blizko loznice, ve spodni mame zachod, sprchac a pracku a vyuziva se spis jen zachod , sprchac pouzivame minimalne.
Odpovědět
Ahoj, tak u nas to mělo byt puvodně nahoře koupelka vana+ sprchač a dole v přízemí WC + sprchač.Ale nemame dum velky tak jsme nakonec uvažili, že dole sprchač nebude a da se tam pračka+ sušička a pro pany bidet!!!! :-D
Odpovědět
Kaci1- tak ja se na bidet těším víc jak chlapci :-D :-D ,ale taky se těšej, že na ně nebudu furt nafat ohledně zachodu.Tak snad budeme konečně spokojeni všichni :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Bidet je pro všechny! Pisoar je pro pány!.-)
Odpovědět
no ja fakt dneska už nebudu nic delat a psat hlavně ja myslela pochopitelně pisoár!!!! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
kakula, pokud máš doma větší mužské osazenstvo, tak docelá chápu, že pisoár upřednostňujete.-)
Odpovědět
jj ono si to ještě moc lidi nedáva,ale ja se docela na něj těším a jinak mam pouze dva chlapaky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem to teda u nikoho zatím neviděla. Jednou v TV, když někdo ukazoval bydlení,ale myslím, že to zatím moc lidi doma nemají. Spíše se konečně začíná využívat hodně bidet.
Odpovědět
Premyslim nad tim proto, ze my se s muzem denne sprchujeme a vanu dame tak jednou do mesice max, deti se zase jenom koupou. Takze kdyz dam sprchac dolu, vanu nahoru, tak nahore bude spise jen detska koupelna 8-) (Nahore teda budou jenom loznice. Dole obyvak + kuchyne + ted pracovna na stary kolena treba loznice.) Tak jsem premyslela, ze teda nahoru sprchac i vanu a dolu bych dala asi mozna nejakou smaltovanou vanu s tim, ze v ni budu moci barvit latky, myt ovoce a nevim co... Jo a myt blatulaky (az se deti vrati z venku:-)) Nebo udelat velkou koupelnu dole a sprchac jen nahore, ale je fakt, ze je asi vice prakticke hned zalezt do postele, nez tapat jeste do patra. Rano teda vstavam, letim delat snidane a mezitim se odbyham myt atd... To bych asi do patra nedelala... Muz strasne moc chce mit 1 WC zvlast, hlavne s okynkem, tak ho asi nacpeme do kotelny (plynova), ten pisoar je bezvadny napad. V dome budou 3 chlapi, takze asi taky do kotelny :-)) No takhle, bez toho pisoaru, jsme teda uz asi na 3 toaletnich misach.... Mozna do kotelny neco obycejneho a pak spodni koupelnu udelat jeste se zachodem, treba kdyby u nas spala nejaka navsteva. Kotelna bude pristupna ze zadveri a vecer se mi asi nebude chtit behat az tam, ale abychom nebyli prezachodovani :-) :-) Co myslite??
Odpovědět
Článek se načítá
Kaacko, můžu tě uklidnit....3 toaletní mísy je ještě v pohodě. My stavíme v přízemí dílnu, v patře byt. V přízemí máme místnost s 1x záchod, 2x pisoár, 2x umyvadlo. pak v kotelně 1x umyvadlo, a u dílenského stolu taky 1x umyvadlo. V bytě máme 1x samostatný záchod s umývátkem, pak koupelnu - umyvadlo, sprcháč, vana a pak ještě jednu koupelnu (kvůli výmyslům hygieny) a tam je sprcháč, záchod a 2 umyvadla. Myslím si, že tohle mi na úklid nikdo závidět nebude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my mame byt rozvrzen jako dolni cast pro deti + obytna a kuchyn. Takze tam je detska koupelna a oddelene wc jednak pro ty deti a jednak pro navstevy, ktery nemusej videt bordel v koupelne v te spodni je vana v horni koupelne u loznice je sprcha, vana, wc i bidet v jednom. takto nam to vyhovuje, jen se budeme snazit nahore udelat tu sprchu o kus vetsi
Odpovědět
mirca36: :-)) uplne chapu. Zatim jsme v panelaku s 1 - teda samostatnym WC - a nekdy je tak kalamitni stav, ze je obsazene WC i 2 nocniky!! Jesteze jsou deti zatim maly :-))
Odpovědět
Tak já mám v přízemí záchod zvlášť a koupelnu s vanou a sprchovým koutem. V patře máme záchod v koupelně a pouze vanu. Manžel víc využívá sprchový kout a já vanu, záleží kde zrovna jsem, když v patře tak se sprchuji nahoře...Syn se koupe pouze v patře, má to vedle pokojíku, takže pak rovnou do pyžamka a postele. Kdybych měla stavět teď udělala bych koupelnu jen jednu a to v patře, s vanou, sprcháčem a záchodem. A dole záchod s bidetem a umyvadlem jako to mám teď. Ta dolní koupelna my přijde zbytečná, páč kdyby byl sprcháč i na hoře, tak není využitá vůbec. Nebo bych dole udělala jen malou koupelničku se sprcháčem a na pračku, zrcadlo na líčení.... Záchod zvlášť je podle mě super, aspoň jeden kvůli návštěvám. Pisoár jsem teda ještě v domě u nikoho neviděla.
Odpovědět
Profilova fotka
U nás záchody 3, jeden v garáži/dílně v suterénu, jeden samostatně v přízemí a v patře spolu v místnosti se sprchovým koutem. V přízemí je koupelna s vanou samostatně od WC. Horní sprchu využívám většinou jenom já, myju se jako poslední a odcházím rovnou do ložnice spát, ostatním vyhovuje se umýt dřív a zůstat ještě v obýváku, u TV, u PC.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkušenost s dvěma koupelnama nemám, jen s dvěma toaletama.Máme minidomek, ale manželova podmínka byla, že bude jedna toaleta v koupelně a druhá samostatná.A jelikož jsme se stěhovali v zimě, kdy se na samostatném WC netopilo, používali jsme jen to v koupelně.A bohužel jsme si na to tak zvykli, že už u toho zůstalo.Teď, kdy už se topit nemusí, jsem to nejdříve zkoušela s motivační prémiií za používání samostatného WC, což se neujalo, takže následovalo placení do rodinného fondu 10,-Kč za použití toalety v koupelně.Nejvíce jsem platila během týdne já.... :-D Dneska bych místo samostatného WC v takhle malém domě udělala technickou místnost nebo komoru.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u našich mám zkušenost dobrou mají dvě koupelny a a v každé jedno wc a když je člověk dole a je tam i nějaká akce tak se chodí dolů i z venku a když je nahoře tak se jde nahoře. V našem domečku budeme mít v odmečku tři a jeden v garáži. Nahoře budemem ít samostatné wc a dole bude hned u vstupu společně se sprcháčem a potom vedle (chlast)místnosti bude v technické místnosti další záchod aby návštěva nemusela trajdat po celém domku a taky když budu vytírat tak tam budu lít tu fujatou vodu a nebudu si špinit v koupelně. :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Vlastně teď m manža říká, že v garáži nebude mít wc, ale pisoár :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Nejlepší dle mého názoru je samostatné WC dole (pro návštěvy, nebo když jsme venku a taky většinou je dole kuchyň a obývák, takže se nemusí létat do patra) a koupelna sloužící jako prádelna. Tam bych dala vanu (kvůli napouštění kýblů, jde to líp než ze sprch.koutu, praní....), pračku, kýble, čistící prostředky a jiný "bordel" :-D. Nahoře bych pak udělala koupelnu větší, se sprch.koutem, velkou vanou....i se záchodem.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame v prizemi malou koupelnu (i s vanou), ale je pripojena k pokoji, ktery ted pouzivame jako loznici a az dodelame podkrovi, bude to hostinsky pokoj. Vedle toho mame jeste zvlast WC (v prizemi), s bidetovou sprskou, tak to je neustale v permanenci plus slouzi pohodlne na uklid. V patre planujeme koupelnu s vanou spolecne s WC. Na sprchac v ni bohuzel nezbylo misto, ale kdyby byvalo bylo, dala bych samostatne stojici vanu a uzila bych si to na max.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame koupelny 3, v kazdem patre jednu, na uklid je to silene, takze fakr premyslejte, jestli to budete potrebovat, nez to prezenete (koupili jsme starsi dum uz s timto rozvrezenim) v suterenu mame koupelnu s rohovou vanou a samostatne wc, pouzivame umavadlo a zachod, kdyz jsme na zahrade, at nemusime behat nahoru a vanu na koupani zablaceneho psa v hlavnim patre mame velky sprchac, pisoar, bidet a wc; pisoar muz prakticky nepouziva a hodne blbe se cisti a smrdi (ta splachovaci voda tece jen dole, ne jako u zachodu nahore), takze bacha na to, jinak to je nejpouzivanejsi koupelna a v podkrovi mame maly sprchac a k tomu wc, je to koupelna pro navstevy, protoze cele pokrovi je pokoj pro navstevy jinak nevim, jak bych to udelala v idealnim pripade, protoze dole by se z praktickych duvodu hodila vana (napousteni kyblu, cisteni psa), ale zase na stari, nemoc nebo treba pozdeji pro nemohouci rodice by tam byl praktictejsi sprchovy kout kazdopadne pisoar bych uz nebrala :-)
Odpovědět
ahoj, tak my nemáme typový domek, ale sami jsme si navrhli. Veškeré "bydlení" pro nás je dole, obývako-kuchyně, ložnice a pracovna- hostinsky pokoj, jednou prvni detsky pokoj. I proto mame velkou koupelnu s vanou a sprchou dole, plus samostatny WC. Nahore jsou dva pokoje- budouci detske a mensi koupelna jen se sprchou a wc uvnitr. Prijde mi to tak logictejsi, tam kde je loznice a obyvak, aby byla i koupelna na vetsi vyuzivani a tudiz lepsi i samostatne wc :-) ale kazdy jak potrebuje :-)
Odpovědět
Zdravím, já plánuju v RD obě koupelny rovnocenné.. Dole krom obýváku a kuchyně máme i ložnici (abysme se ve stáří nemuseli hrabat nahoru) - takže je zde samostatné WC, v koupelce sprcha i vana, nahoře to samé - tam jsou dětské pokoje a pokoj pro hosty + asi pracovna, takže stejně tak - samostatné WC, v koupelně vana i sprcháč... BUde to nákladnější, ale chtěla jsem to tak už z důvodu toho, aby kdo je nahoře či dole mohl zvolit jestli si dá vanu nebo sprchu a nemusel přecházet z patra do patra... No a jedno WC bude i v technické místnosti kde je vchod ze zahrady - abysme nemuseli přes terasu přes celý dům + na zahradní párty pro návštěvy je to ideální - nebude mi každý bloudit po celém domě...
Odpovědět
Profilova fotka
my máme v přízemí velkou koupelnu spojenou se smaostatným WC. Je tam velká vana, sprchový kout, umyvadlo a všechny věci na ranní hygienu. V horní koupelně, která je 2x tak malá jako ta dolní je jen veliký sprcháč, wc, umyvadlo a hlavně je tu sušička s pračkou. Takže spíše užitková koupelna - vyprat, usušit, dojít si na záchod, umýt si ruce a třeba se osprchnout před spaním.
Odpovědět
asi jsem dneska byla moc na sluníčku, že nechápu ;-) ... ale do je to velká koupelna spojená se samostatným WC? :-) Buď je to koupelna s WC a nebo je WC samostatné. A líbí se mi spojení 2x tak malá - to znamená, že je poloviční? :-) My máme nahoře velkou koupelnu se sprcháčem i vanou. využívaná večer a dole v koupelně je jen sprcháč, ta se využívá přes den, když přijdeme upocení z práce a nebo se chceme osprchovat, když jdeme ze zahrady. Obě koupelny jsou využívané přibližně stejně.
Odpovědět
Profilova fotka
kacka: ano poloviční a velká koupelna spojená se samostatným záchodem znamená to, že máme koupelnu a v ní záchod, který je v samostatné místnosti se dveřmi, ale není do něj jiný vchod než skrz koupelnu (stejný design jako koupelna, jen se na wc můžeš zavřít ;-)
Odpovědět
aha, tak to pak jo, to jsem zatím nikde neviděla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my teď máme v mezonetovém bytě dole samostatné wc a v koupelně velkou vanu, kde koupu malého a taky jsem si tuhle dolní koupelnu přivlastnila, nechce se mi chodit do patra. Manžel preferuje sprchový kout, který je v horní koupelně u ložnice, tak tu používá zase jen on. Ta je dohromady s wc. Takhle nám to vyhovuje, mít to pěkně rozdělené :-N Do nového domečku plánujeme mít v koupelně u ložnice jen velký sprchový kout, vana a menší sprchový kout bude v dětské koupelně. WC bude určitě zvlášť...manžel si tam vydupal i pisoár. Nakonec jsem ráda, pže chlapi jsou u nás doma v převaze :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?