Anketa, která varianta se vám více líbí - případně plusy a mínusy

Ve velké koupelně máme shoz na prádlo... bohužel, technická místnost pod ní je užší, tudíž skříňku na shoz není možné umístit ke stěně pod zrcadlem, ale je posunuta k oknu... což přináší spoustu komplikací při návrhu. Hledáme co nejlepší řešení... hlavně esteticky. Koupelna je poměrně velká a místem šetřit nemusíme, ale po letech pidikoupelny, kde vše bylo umístěno čistě prakticky, jsem si teď přála mít koupelnu vzdušnou a něčím zajímavou... teď mám trochu obavy, že ten shoz nám to trochu zkazí... Vše se řeší s ohledem na shoz a ne dle toho, co se nám líbilo a jakou jsme měli představu. Takže už uvažujeme i o zazdění díry na shoz v podlaze... Prosím o vaše návrhy, rady a připomínky ... která varianta se vám líbí nejvíc, která má jaké plusy a jaké minusy, zda máte podobné zkušenosti,... nebo zda zrušit shoz (mám dva syny a tak trochu se bojím, že stejně budu sbírat prádlo po pokoji.
Odpovědět
za mě C
Odpovědět
@dejvic B. plusy mínusy nevím, jen se mi líbí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě taky B ;-)
Odpovědět
B
Odpovědět
Profilova fotka
B, ale pokud to není koupelna dle tvych představ, tak bych ho zrušila.
Odpovědět
B
Odpovědět
Profilova fotka
Za mně B, ale bez mozaiky, ale já prostě mozaiku nemám ráda, takže to je moje subjekivní výtka. :-)
Odpovědět
@dejvic B
Odpovědět
Profilova fotka
Jednoznačně B. :-)
Odpovědět
@bamak To jsme tam zapomněli uvést, že kdyby klapla tato varianta, tak by pod deskou byly určitě alespoň dva široké šuplíky pod sebou... tudíž by vzdušnost téhle varianty trochu padla, ale úložné prostory musí být. Mozaika zatím není definitivní ... řešíme hlavně rozložení nábytku a obklad se bude dolaďovat až pak... Jen u téhle varianty nevím, kam pověsit ručníky :-S A ještě se zeptám ... máte zkušenost se shozem ... mám zachovat či se na něj radši vybodnout? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen bych ještě zapřemýšlela u toho B, jestli nevycentrovat zrcadlo a umyvadlo na střed stěny (ale zase aby se to nepletlo se sedátkem, nevím, kolik tam je prostoru) a nebo na střed prostoru od sedátka ke stěně (nevím, jestli to tak je nebo ne :-) ). :-)
Odpovědět
@xsona Jéjda, vy jste rychlík :-) Nám se asi také nejvíc líbí tato, ale... Jednak by pod deskou určitě byly aspoň dvě řady širokých šuplíků, takže by trochu utrpěla ta vzdušnost této varianty :-( , ale úložný prostor u umyvadla potřebuju... A jednak nevím, kam v tomto případě umístit háčky na ručníky... A ještě se zeptám na shoz na prádlo ... máte zkušenost? Spíš byste doporučila nebo se na něj máme spíš vybodnout? Děkuji :-) :-) Ještě jsem si všimla dalšího komentáře ... stěna je široká 2,5m a vycentrované je to mezi levou stěnu a sedátko...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No že já to taky nemůžu napsat najednou. :-) ... Mozaika to krásně ozvláštní, tu bych určitě nechala. Kdepak bude světlo u zrcadla? Je tam hodně prostoru, krásně by se tam vešla visací světla od stropu. :-)
Odpovědět
@xsona Tak daleko zatím nejsem ;-) ... světla přijdou na řadu až po vodě... teď mě tlačí vodaři a já nevím a nevím :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic B , ale asi bych dala dvě umyvadla a dvě zrcadla .Ten shoz musí být u zdi ( pod umyvadlem ) ? Určitě se to dá nějak poskládat :-)
Odpovědět
@karlos12 Dvě umyvadla byla původně také ve hře, ale už jsme je odpískali... Ten shoz je pod oknem... kdyby byl u té zdi, co je na ní zrcadlo, byla by to brnkačka ;-) ... ale to by bylo moc ideální a jak zjišťuji, nic při té stavbě není ideální... ... takhle fakt zvažuji odpískat i ten shoz...
Odpovědět
A
Odpovědět
Profilova fotka
mě se líbí A a C s místem na ručník. A pokud je ta možnost tak bych shoz nerušila...
Odpovědět
@dejvic Nemám, na jednu stranu mi to příjde praktické, na druhou asi není taková hrůza občas to prádlo snést do pračky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic to znám , kdyby šlo všechno jak chceme , co :-) U nás je to stejné , nemáme nic jen tak . Jak to šlo bez shozu celou dobu ? Stejně to prádlo bude všude ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic No s těma ručníkama je to pravda, ale přesto se mi líbí nejvíc to B. U dveří na stěně asi není místo, že by se tam ty ručníky vešly, co? Snažím se vymyslet nějakou variantu, ale to B prostě vede, líbí se mi, jak je to od strany ke straně a ta mozaika to dokresluje. I s dvěma šuplíky by mi to nevadilo. :-) Tak k těm ručníkům mě napadá jenom takový to držadlo pod skříňku, ale jasný, to se prostě pořád musí urovnávat. My třeba v dolní koupelně ještě háček nemáme a mám ručník srolovaný do ruličky na skříňce - působí to hezky, ale musím to pořád srovnávat. Jinak ke shozu - my ho nemáme, taky jsem ho chtěla někam nacpat, ale prostě to nevyšlo. Pokud by vám ale vyšel dobře dolu, že by se to dalo třeba pěkně do skříňky, tak bych ho asi nerušila. Ne že by mi to snášení prádla vadilo, ale dokážu si představit, že kdybych ho měla, tak bych ho vychvalovala - ale co nezažiju, to nemůžu chválit. :-) Mě tam osobně ta lavice nevadí. Takovou bych dokonce v koupelně uvítala, protože když si čistím zuby, tak si kolikrát sednu na vanu nebo tak. A nemáte někde půdorys celé té koupelny, aby se dalo posoudit, jak moc ta lavice ubírá vzdušnosti koupelny?
Odpovědět
@xsona Je pravda, že si na tu lavicí víc a víc zvykám ... taky si občas při čištění zubů sednu na vanu, o dětech ani nemluvím :-), navíc si říkám, že to bude i prostor vhodný k odkládání oblečení, když se půjdeme sprchovat či koupat... Jen ty ručníky :-( ... už jsem kvůli tomu začala vymýšlet i varianty, kdy by deska nebyla úplně od zdi ke zdi, ale zkrácená (což se ale blíží variantě C, která je u nás druhá v pořadí) ... hodně lidí říká, že je deska i moc dlouhá, že bychom tam měli dát tedy aspoň dvě umyvadla... Sice v původním návrhu byla dvě, ale my je s manželem odpískali ... jednak dvakrát finance na umyvadlo, baterii, sifon... a dvakrát tolik úklidu (myslím, že už tak toho budu mít se třemi "chlapy dost)... a prozatím máme jednu koupelnu s jedním umyvadlem a ráno se vypravujeme najednou a taky to zvládáme... Shoz uvidíme, zda budeme chválit či považovat za zbytečnost, ale vypadá to, že ho zachováme (ještě před týdnem jsem byla přesvědčená, že ho zazdíme... díru v podlaze). A ještě prosbička... včera jsem vám psala zprávu a prosila o informaci, co je to za obklad, ta dřevěná páskovina... dostala jste tu zprávu? Mockrát děkuji za vaši ochotu a vstřícnost při rozhodování - je to pro mě cenná podpora :-) :-)
Odpovědět
@xsona To okno má 150cm a od okna ke stěně, kde je vana, jsou dva metry. Vana je zatím jen nástřel ... nejprve musíme rozhodnout stěnu s umyvadlem a od vybrané varianty se bude odvíjet výběr vany. Vedle sprchového koutu je prostor na případný větší úložný prostor a na vnější stěně koutu bude žebřík. Sice máme dole i nahoře samostatné WC, ale stále ještě mě láká umístit do toho výklenku jedno WC ... dnes mi přijde, že je v každé nové koupelně a já na něj byla doma zvyklá... Ale na druhou stranu mít doma 3 WC už mi přijde skoro dost... Zkrátka, je to samé rozhodování, zvažování, porovnávání a já už jsem z toho nějaká zničená...
Odpovědět
Profilova fotka
My shoz mame a jsem za nej strasne rada. Nejvic ho využívají deti a s radostí "uklizi" spinave pradlo :-) Nejvic se mi tez libi varianta B. A videla jsem kdysi kdesi, ze visely rucniky na tyci před umyvadlem a nevypadalo to spatne
Odpovědět
Profilova fotka
A ta skříňka kde je shoz nedala by se ještě více snížit aby to bylo nastejno s tou umyvadlovou? A pokud jo, tak by bylo hezké ji protáhnout
Odpovědět
@garam_g Teď asi vůbec nerozumím. U všech variant je skříňka na shoz nižší než umyvadlová... A protáhnout ji by bylo nepraktické, nešlo by si stoupnout k oknu...
Odpovědět
Profilova fotka
@dejvic jo blbě napsáno :-) jednalo se o variantu b, prostě tu na shoz udělat nižší a delsi
Odpovědět
@garam_g Asi už jsem si na představu té "lavice" na shoz zvykla... nižší asi ne, aby se do zbytku skříňky vedle shozu (ten zabírá ani ne polovinu) taky něco vešlo a výška bude vhodná i pro sezení :-) Původně jsme uvažovali o "jakoby lavici" až k vaně, ale myslím, že by to nepůsobilo hezky ... nicméně díky za zajímavý postřeh :-)
Odpovědět
@dejvic A co na desku pod umyvadlem u B-čka umístit držák na ručníky? Někde jsem to viděla. Nebo je dát klidně na stěnu u dveří, vždyť na utírání budete mít malé a kdyby ještě poutka byla uprostřed, tak by to nemusel být problém.
Odpovědět
Profilova fotka
Shoz je geniální ! Malm ho a už nic nesbírám. Za mě B.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?