Baterie s elektrickým ohřevem vody

Profilova fotka
Máte prosím někdo zkušenosti s baterií na přímý elektrický ohřev vody? Přemýšlím, že ji nechám instalovat do koupelny k umyvadlu, protože máme bojler naplánovaný ve větší vzdálenosti a než se do koupelny teplá voda dostane, zbytečně se jí u umyvadla spousta vycamrá. Do vany půjde voda z bojleru, ale na každé opláchnutí rukou tam teplá ani nedoteče... Uvažuji o typu HomeLife Baterie s elektrickým ohřevem vody WALL DIGITERM FLEXI SDR-10C-3 Díky za rady a zkušenosti.
Odpovědět
@boiia Musíte tam mít přivedený samostatné vedení a min. 16A jistič. Jen tak pro zajímavost přidám nový ceník Čezu. https://www.cez.cz/edee/content/file/...
Odpovědět
Profilova fotka
@wpavel díky 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@wpavel viděla jsem to s připojením normálně do zásuvky, ta tedy musí být nainstalována samostatně s jističem?
Odpovědět
@boiia Ta baterie má odběr skoro 2x tolik jako pračka i když je to odběr jen pokud teče voda.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jste ve fázi plánování/rekonstrukce, pak by Váš problém "s dlouhou trubkou" k teplé vodě řešila cirkulace TUV - zjednodušeně řečeno se udělá ještě jedna trubka navíc - "zpátečka" pro teplou vodu a když není odběr, prohání teplou vodu okruhem oběhové čerpadlo, takže voda nevychladne a teplá teče hned po otevření kohoutku.
Odpovědět
Profilova fotka
@petr86 to zní zajímavě. Jak je to s kvalitou této vody? Nekoluje v trubkách před použitím moc dlouho? Domek bude pro dva invalidy, nebude tam moc velký provoz.
Odpovědět
@boiia V časech růstu cen elektřiny je to také drahá sranda, takový okruh neustále vyhřívá sebe a své okolí, což je pochopitelně ztrátové. To je úspornější i ta baterie s přímým ohřevem. Množství energie spotřebuje stejně jako systém s bojlerem, liší se jen rozložení v čase. Ale náklady navyšuje nutnost silnějšího jističe a nerozlišení nízkého a vysokého tarifu. Nejlevnější je správně navrhnout rozvody, aby byl bojler co nejblíže odběrným místům.
Odpovědět
Taky by mě zajímala funkčnost Plánujeme možná v hospodě instalovat tyto baterie u WC než tahat 2 trubky na teplou a studenou
Odpovědět
Profilova fotka
@boiia : S kvalitou vody by problém být neměl - toto řešení se běžně používá i u bytovek, kde zdroj bývá v suterénu a honí se teplá voda přes stoupačku až nahoru a zase zpátky.
Odpovědět
@petr86 U toho okruhu jsou určitá ale, vše musí být velice dobře izolováno, potřebujete čerpadlo a nějakou logiku a zařízení čím ho budete ovládat. V daném bytě jak psala paní bude el. kotel s vhodnějším tarifem. Možná že bych se ale poohlédl po kvalitnější baterii ne co se prodává na TV PRODUCTS.
Odpovědět
@vladimir_sacha Nevím, ale já si v hospodě snad ještě nikdy nemyl ruce teplou vodou 😄 Vlastně, ani i doma si z 95% myju ruce studenou vodou. Teplou vodu používám jen když jsem fakt hodně zmazaný,
Odpovědět
@davex Já vím, ale prostě to musí být no... Hygiena atd...
Odpovědět
Článek se načítá
@vladimir_sacha A jo, to je pravda.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex ono to tak nejspíš dopadne, u umyvadla bude jen studená. Jelikož to budujeme jako chráněné bydlení, nechci nic opomenout, tak uvažuji o všech možných variantách.
Odpovědět
@boiia My budeme ke dřezu dávat malý boiler do skřínky. Původně byl v plánu pouze průtokáč, ale tam se reguluje teplota vody průtokem vody a není to moc komfortní. To mají rodiče pod dřezem. Boiler: https://www.centrumvytapeni.cz/drazic... Průtokáč: https://www.centrumvytapeni.cz/drazic...
Odpovědět
@wpavel Taky mi bylo receno,ze jde o velmi drahou srandu. Tak radsi si umyt ruce ve studene...
Odpovědět
@catle ten malý bojler je cenově srovnatelný s prutokacem ale je to spolehlivější a komfortnejsi. Navic stačí obyčejná zásuvka
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Mám zkušenost s pětilitrovým zásobníkem u dřezu, voda byla vlastně pořád studená. Na umytí nádobí to stačilo jen tak tak a pak se docela dlouho nahřívala. Takže když už, já raději průtokáč.
Odpovědět
Mame pod drezem 10litrovy tlakovy bojler Drazice, ohriva nam vodu do drezu a za zdi do umyvadla v koupelne. Bojler mame o 2 poschodi ve sklepe, tak bychom se teple vody nedockali na bezny oplach rukou nebo nadobi. Do vany/na spchovani jde voda z velkeho bojleru ze sklepa, z toho jde take do umyvatka na samostatnem WC, kde na oplach rukou teplou vodu nepotrebujeme. Puvodne jsme pod drezem meli 5litrovy beztlakovy drazicky, ten na jedno odberne misto stacil. Tenhle ohrivac na baterii z vaseho dotazu nam prisel nedostatecny.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin tak to ano, 10litrový už je u dřezu ok, tady v tomto případě jde jen o to, jestli si v koupelně umýt ruce teplou u umyvadla. Vlastně nikde jsem zatím takový komfort neměla 🙂
Odpovědět
@boiia Rozhodne ano. Ja bych po ranu studenou vodu nesnesla. Na cisteni zubu, oplach. Drez mam jen na oplach, jinak je vedle mycka. Ale jsme 4, 5. clen na ceste. Tech 10 litru je pro nas tak akorat. Zkousela jsem s tim myt nadobi v plne napustenem drezu plus oplach a to bylo malo. Nasi si ted vzali ten nas beztlakovy do sve koupelny (bydli pod nami). Meli vodu taky daleko. A chvali si to, ze v duchodu uz si muzou doprat po ranu teplou vodu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?