Bidet na každé WC, ano či ne? Jaký je váš názor?

Mám dotaz ohledně bidetu, je to opravdu v dnešní době už tak nezbytná věc? Nejsme na to z domu zvyklí a ani teď v nájmu ho nemáme, tak proto se ptám jestli do nového musí být či ne..jaké jsou možnosti na trhu?
Odpovědět
1
2
osobně si myslím že pokud nemáte tyto návyky zažité, bude Vám na něj jen padat prach. My na bidet nemáme místo, takže jsme to vyřešili bidetovou sprškou.
Odpovědět
Profilova fotka
taky sem ho v životě nepoužil, takže za nás zbytečnost....
Odpovědět
Nerozumím výrazu "musí být". V domě musíte mít jen to, co sami chcete, není přece žádná norma, která by to nakazovala. Pokud víte, že ho nebudete používat, pak je to zbytečnost. a pokud byste ho měli dělat proto, aby ji využila dvakrát do měsíce nějaká návštěva, pak je to hodně velký přepych.
Odpovědět
@iw1984 A proc musi? My nejsme zvykli a take nemame:)
Odpovědět
@iw1984 Být samozřejmě nemusí, ale je to výborná věc. My byli zvyklí již z minulého domu, takže v koupelně je WC + bidet, na samost. toaletách jsou bidet. spršky. Nedávali jsme to kvůli návštěvám, ale kvůli sobě. :-)
Odpovědět
@flakac @linee : myslela jsem to trochu jinak, bylo nám to podáno tak, že dnešní doba to prostě vyžaduje, tak proto jsem sem dala tu otázku..tak jako dřív byla myčka přepych a teď ji má skoro každá domácnost.. @aneri53: právě proto jsem to sem dala, abych zjistila jaké jsou na to ohlasy..všichni co ho neměli a teď ho mají říkají, že už si to bez bidetu nedovedou představit, tak řeším jestli ho nedát aspoň na jedno WC.. každopádně všem děkuju za odpovědi..
Odpovědět
Ja si myslim, ze je to o preferencich kazdeho. Vy v tom budete bydlet. Mate s bidetem zkusenost? Pokud ano, je u vas oblibeny? tyto otazky si pokladejte. Dnesni doba nevyzaduje nic! nemusite temer nic a muzete temer cokoliv...ja osobne bych ho nechtel a ani neznam z okoli nikoho, kdo ho ma nebo by jej chtel...
Odpovědět
@iw1984 Jasně, každému, jak mu to vyhovuje. My jsme si to v žádném případě neřídili proto, že je to in, ale proto, že si hygienu bez těchto zařízení ani nedokážeme představit.
Odpovědět
By mě zajímalo, kdo vám to podal tak, že to dnešní doba vyžaduje :-) Pokud jste zvyklí ho používat nebo ho používat chcete, dejte si ho. Pokud ne, není žádný důvod ho mít.
Odpovědět
Jak to potom děláte, když jdete na toaletu, kde bidet není?
Odpovědět
@aurinko Když není, tak není. Hygiena se dá zvládat samozřejmě i jiným způsobem, ale bidet či bid. sprška je o hodně lepší a komfortnější. Proto jsme vůbec s instalací do nového domu neváhali, dcera je zvyklá z domu, takže totéž - v koupelně má bidet, v druhé se nevešel, tak alespoň bid. spršku.
Odpovědět
@iw1984 Kamardka ma treba klasicky zachod a vedle toho sprchovou hlavici, takze sice bidet nema, ale ma to stejnou funkci.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Vážení, když jsme stavěli kanadský srub, počítali jsme automaticky s bidetem - a s velkou koupelnou. Jen vzpomínka na panelákovou koupelnu, byť jsem v paneláku nebydlel dlouho, je hrozná! Takže to napíšu ohavně, leč narovinu: Není nic horšího pro chlapa, než spatřit krásně tvarovaný dámský zadeček, který není pravidelně hygienicky ošetřován. A to umožní jedině pokaždé používaný bidet! Samozřejmě i muž by měl používat bidet naprosto pravidelně. A pokud si jej umístí tak, aby při onom posezení viděl z okna do divoké přírody - jako jsem to učinil já - potom platí mé heslo, které chci mít na pomníku: "Vše, co po mně zbyde tu, je má láska k bidetu!"
Odpovědět
U rodičů jsme bydet měli. Z důvodů úspory vody jsme se v něm celé dětství umývali místo sprchy. Teť v paneláku nemáme, ale máme spojené wc a koupelnu, takže není problém v případě potřeby se osprchovat tam. Myslím že pokud je záchod v koupelně není bydet potřeba.
Odpovědět
@marketa_v Místo sprchování mytí v bidetu???? Nějak nechápu. :-(
Odpovědět
Je to pohodlnější než v umyvadle nebo lavoru :-) Jen vlasy se tak umývat nedají.
Odpovědět
Ale pokud někdo chce ještě více šetřit vodou je lepší ten lavor, protože se s ním dá následně spláchnout ještě záchod :-)))
Odpovědět
@marketa_v Jako vtip dobrý :-D
Odpovědět
Naše současné bydlení v paneláku má velkou výhodu - tyhle věci nemusím řešit. Osprchuji se kdy chci a vždycky teče teplá voda. Nemusím přikládat do kamen a pod. Ale je to dražší :-) (stejně se těším až budu mít domek se zahradou, i kdybych se zase mohla sprchovat jen jednou týdně)
Odpovědět
Profilova fotka
my bidet nemáme, po toaletě používame klasickou sprchu, jinak samozřejmě vlhčené obrousky...jak to děláte v práci, ti, kteří máte bidet jenom doma?
Odpovědět
sú tu rôzne za aj proti,ale tiež či je to alebo nie in.My osobne vo svojopm bývame 30 rokov a používame to stále,asi by som si ťažko už teraz zvykala bez bidetu.Keď ho máš kde umiestniť,nerozmýšlaj,určite si rýchlo rodinka zvykne,podľa mňa je to vynikajúca vec
Odpovědět
Profilova fotka
Misto bidetu jsme si na spodni wc dali pisoar.... A je opravdu porad vyuzivany... Kazda navsteva si ho chvali :)
Odpovědět
My máme místo bidetu bidetovou spršku a záměrně. Nám vyhovuje více a lze se osprchovat z více stran :-). Dle mého je její použití variabilnější, třeba se s ní dají krásně opláchnout špinavé boty nad záchodem a navíc nezabere místo.
Odpovědět
Profilova fotka
to "aneri" v bidetu se myjí pouze intimní části těla po každém použití WC. Sprcha slouží k umytí celého těla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Moc nechápu výhodu bidetu - mohl by mi to někdo osvětlit? Nejsem na něj zvyklá. To když ho použiji po WC, tak mám vodu všude po nohách ne? - to se utřete ručníkem?
Odpovědět
@vakalik Nevím, zda je otázka myšlena vážně, domnívala bych se, že používání bidetu je již v dnešní době běžnou záležitosti. Pokud je to myšleno vážně, zde je odpověď. Bidet je určen pro intimní hygienu. Pokud si na něj normálně sedneš, žádná voda nikde nestříká, po nohou neteče. Samozřejmě je potřeba se po použití utřít (pokud teda mluvíme o normálním bidetu) - stačí malý ručník. Existují i bidety se sušením. Při nedostatku místa na samost. bidet lze nahradit bidetovou sprškou, která splní stejný účel. My máme oboje - v koupelně bidet a na samot. WC bidet spršku. Musím říci, že ji využíváme víc než bidet.
Odpovědět
@iw1984 ahoj, my bidet neměli u rodičů, nemáme ho ani teď v bytě a neřekla bych, že je to nějaká nutnost, nebo že je člověk čuně, když ho doma nemá - viz příspěvky o zadečku, který bez bidetu nevypadá vábně. Pokud není člověk prase, může být čistý i po použití klasické toalety. Není to o tom, zda doma bidet máte nebo ne. Tady je to spíše otázka osobního nastavení a toho zda danou věc budete nebo nebudete používat ( což je koneckonců stejné, jako s jakýmkoli jiným doplňkem do domácnosti). Moji známí si v bidetu myjí nohy když jdou ze zahrady, na účely, ke kterým je určený ho nepoužívají. Možná bych vám při rozhodování zda ano či ne doporučila, abyste si ho někde vyzkoušeli - na dovolené v hotelu, u známých na návštěvě a sami si řekli, zda je jeho užívání pro vás příjemné nebo ne. ;-)
Odpovědět
@iw1984 A co bidetovací prkénko? To mi přijde mnohem komfortnější: umyje (v několika možných nastaveních - pro ženskou hygienu při mensesu, dětské lehké mytí aj...), vysuší, namasíruje :-), zahraje písničku, disponuje dálkovým ovládáním a především samočištěním... Já už na něj mám doma udělanou přípojku na vodu a elektriku, zřejmě půjdu do tohoto: http://www.superbidet.cz/elektronicke... U známých jsem si vyzkoušela tento: U-spa 6035 Cx a bylo to super :-D http://www.elektronickebidety.cz/page... k tomu je i mísa: http://www.elektronickebidety.cz/page... Tato bidetovací prkénka dnes používají i gynekologové ve svých čekárnách...
Odpovědět
Předem upozorňuji že můj příspěvek má lehce ostřejší charakter, ale v tématu o bidetech takovéto výrazy podle mě nemá cenu zaonačovat, všichni víme o co jde. Nedelejte ze sebe nóbl pány, 90% procent lidí si furt prdel normálně utírá papírem, osobně mi třeba vadí mít zadek od vody,... jedinou výhodou bidetu vidím to že snoubenka nemusí lézt 3x denně do sprchy když má své dny. Stejně většina lidí je 3/4 dne v práci a pak jěště 3 hodiny běhá po obchodech kde jste rádi když máte dvouvrstvý papír, né to fontánku na umytí prdele. A pokuď někdo má pocit že bez bidetu má prdel s prominutím od hoven tak to je normální čuně protože ho doma nenaučili jak si pořádně utřít zadek.
Odpovědět
@hreny jednak bych si dávala pozor na slovník, druhak reagujete na HODNĚ staré téma. Pokud se ale mohu vyjádřit, v práci využívám vlhčené ubrousky a na jednom wc tu je aspoň bidetová sprška. Je mi rozhodně nepříjemné, když nemám dostupné vše pro řádnou hygienu. Myslím, že v soutěži papír-voda je asi všem jasné, co by vyhrálo, že.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?