Bidetová sprcha - ano či ne?

Uvažujeme o bidetové spršce, která by byla u WC. Nemůžeme se rozhodnout. Mít X nemít? Jaké jsou zkušenosti? Vyplatí se? Jedno WC bude samostatné a jedno v koupelně, dát bidetovou sprchu v blízkosti obou WC?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@badlina mame u 1 wc bidet a u dalsich dvou WC termostaticky smesovaci ventil s primo napojenou bidetovou sprchou viz http://www.koupelny-online.cz/ventil-... za mne nepostradatelna vec, rekl bych ze lepsi nez bidet.
Odpovědět
@badlina Naproto souhlasím s @jumpmans. Také máme oboje - v koupelně bidet a na samost. WC bidetovou spršku. Dnes bych oboje řešila bid. sprškou a ušetřila tak místo. Je to super věc.
Odpovědět
@jumpmans, @aneri53 Teď řeším něco podobného. Budeme mít bidet a přemýšlím, zda k němu ještě nedat bidetovou spršku s baterkou? Co myslíte přidat to k bidetu? Bude to využito? Dík. R.
Odpovědět
Bidetova sprska je super vynalez :-) samotny bidet mi prijde neprakticky a jeste zabira misto :-) takhle se sprchnu hned na wc a nemusim se nikam presouvat, vymyslet silene pozice a svlekat uplne kalhoty :-D
Odpovědět
@rad5 To mi nějak nedává smysl. Na co by Ti byla sprška u bidetu? Buď jedno, nebo druhé. Jak jsem psala výše, já už bych dnes dala jen spršky - ke každému WC v domě. Důvody popsala dobře @zaludova v příspěvku výše.
Odpovědět
My máme u jednoho wc a super.
Odpovědět
Profilova fotka
máme spršku a jsme maximálně spokojení, je to víceučelné a praktické, nikam se nepřesouvám nic nezabírá místo, bidet mi přijde zbytečný
Odpovědět
Prakticky jsem ještě bidetovou sprchu nikdy nepoužila, tak nemám zatím zkušenosti, asi máte pak po ruce ručník, co? Nemám zkušenosti, ale domnívám se, že asi budu celá mokrá???? Bidetová sprcha mě moc láká a stále nad ní uvažujeme a jestli na obě WC.
Odpovědět
@badlina no nechápu otázku, buďto to k hygieně potřebuješ nebo ne, ne?:) mokrá asi pochopitelně budeš, takže se budeš muset otřít (ručníkem, papírem...)
Odpovědět
Profilova fotka
My ted predelavame koupelnu a nechali jsme si k WC udělat vývod na spršku, za a) kvůli hygieně a za b) kvůli napouštění kyblu a lavoru
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na ní zvyklá doma 10 let, teď do domu dáváme ke každému WC, za mě ano ano ano.
Odpovědět
Profilova fotka
Před nedávnem jsem řešila podobný problém...nakonec jsme k oběma WC udělali bidetovou spršku a super, jsem ráda, že jsme zrušili původně plánovaný bidet a spršky udělali. Co se týče používání v diskuzích strašili, že to chce cvik a že než se člověk naučí tak je celý mokrý....to se nějak nepotvrdilo, používání je snadné a člověk je mokrý pouze na místech, která potřebuje...
Odpovědět
Článek se načítá
:-) :-) Díky, praxe ukáže. :-) :-)
Odpovědět
No moje otázka směřovala k tomu, že bidet má pevný vývod proudu vody, ikdyž na otočné hlavici baterky. A tedy pro použití je třeba se nastavit k té baterce a tedy otázka zí, jestli není lepší pak pohodlnější použít na bidetu spršku na místo té baterky osazené na bidetu. Vzhledem k tomu, že dosud nemám, tak nevím... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě osobně je praktičtější bidet. Měli jsme i spršku u WC, ale manipulace s ní nebyla tak pohodlná. I sprška je ovšem rozhodně lepší řešení, než žádné :).
Odpovědět
Profilova fotka
Mám spršku ORAS připojenou k umyvadlové baterii a v jiném bytě podomítkovou baterii se sprškou. Pro mě je jednodušší ovládání umyvadlové baterie a po 12 letech si neumím představit, že bych ji v novém domě neměl.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
no řekla bych že to je přepych v dnešní moderní době. Kdysi nikdo nic neměl a žily byly zdraví. Teď jsou samé nemoci z důvodu přehnané hygieny, protože se ničí přirozený mastný film z těla.Já třeba bidet a další ptákoviny nechápu proč bych měla mít. Když se chci umýt intimní partie zajdu si normálně do sprchy čapnu si a osprchují se, nebo do vany,jak jednoduché k čemu tolik blbosti v domácnosti. Za chvíli lidi budou mít pojízdné vozíky aby nemuseli chodit zbytečně emoticon . Představa že u bidetu mám další 4 ručníky pro 4 lidi v domácnosti aby po umytí partií se mohly utřít a co návštěva?co děláte když jste na to zvyklí to si jako vezmete ručník, který tam visí a utřete se? fuuj ....nebo snad chodíte s ručníkem v tašce když nemají sušení? :D :D já jen že v práci, v obchodech, u lékaře, v nemocnici bidet není, je to jen přepych a lidí se chytají, jak by nemohly udělat 4 kroky do sprchy či vany. A nebo si někdy říkám že lidé se neumí utřít toaletním papírem do čista, že se musí umýt, komunist. lidé to zvládli bez problému :D :D a umývat se po každém čůrání a kakání? pak že je málo vody a lidé neumí s ní šetřit. A v práci to děláte jak? to po každém čůrání co, když jste zvyklí na bidet a tam to není to asi se musíte psychicky zbláznit z toho. emoticon prostě teď jsou samé ptákoviny k prodeji a lidé hrrr hrrrr vše musím mít a druhé odsoudí že jsou čuňata. Pamatujte všeho moc škodí se zeptejte lékaře
Odpovědět
Profilova fotka
@5kopretina Jistě máte právo na svůj názor, ovšem nepochybně jej šlo prezentovat slušnou formou a nikoliv zesměšňováním a urážkami.
Odpovědět
Profilova fotka
@awakened hlavne nechapu proc kopiruje stejny prispevek do vice diskuzi ;-) ze by sbirala body na budouci reklamu?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
1. Budu si objednávat bidetovou sprchu - neexistuje nějaký záchod ke kterému by se hodila? Např. nějaký se širší, nebo nižší mísou? Mám klasickou nejlevněší JIKu, ale nejsem si jistá zda se mi bude se sprškou dobře manipulovat. 2. Se kterou bidetovou sprchou jste, nebo naopak nejste spokojeni. 3. Jak řešíte ručníky na malém panelákové záchodě, nechci je po každém použití prát, ale bydlí nás v bytě víc. budu rekonstruovat, moc uvítám rady a tipy na co si dát pozor.
Odpovědět
@marroh sirku WC jsem neresila, mame sprsku Ravak na podomitkovou baterii a je super a pak Grohe na umyvadlovou baterii a ta hodne kape :-| jsem z ni zklamana, ale nevim jestli to neni jinym zpusobem napojeni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Nakonec jsem si pořídila bidetovou spršku - včera - ale při použití mi voda stříká ven pod prkýnkem vzadu a pak je mokrá podlaha. hledám nějaký typ jak na to. Sprška je z hlediska hygieny lepší, než bidet, to cítím, hned po prvním použití.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem. @shoto77176 ksefty moc nejdou co :)
Odpovědět
Tak to je zaujímavá diskusia. Úprimne, mám 30 rokov a asi som spadol z inej planéty. Až teraz som si musel vygoogliť, čo to vlastne bidet je. V živote som to u nikoho nevidel a pritom podľa tejto diskusie to všetci majú. Ako to funguje? To si akože sadnete na nejakú fontánku, ktorá Vám umyje prdel a potom sa utriete papierom? Alebo sa musíte ešte vydrhnúť rukou, pretože to asi nemá extra silný prúd na dostatočné vyčistenie? Ako potom riešite problém, keď sa Vám to dostane za nechty? Príde mi to strašne divný vynález.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

Tak to je zaujímavá diskusia. Úprimne, mám 30 rok…
@roman_ no vidíš, mně je něco málo přes 30 a dům si bez toho neumím představit 🙂 původně jsem chtěl v domě bidet, nakonec se asi spokojím s bidetovou sprchou z důvodu úspory místa. Ve většině hotelů (především v zahraničí) je to v podstatě standard. Funguje to tak, jak píšeš - normálně si umyješ prdel a pak se usušíš ručníkem. Z důvodu hygieny ideálně jiným, než co používáš na ruce nebo na zbytek těla. Proud to má takový, jaký si nastavíš, podobně jako třeba na umyvadle/ve sprše. Za nehty? Umýváš se rukou, ne nehtama. A předpokládám, že po každém vykonání potřeby si každý z nás pořádně umyje ruce mýdlem, a to bez ohledu na to, jestli nějaký bidet/sprchu použije nebo ne.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

Tak to je zaujímavá diskusia. Úprimne, mám 30 rok…
@roman_ Tak už jste dva, Krokodýl Dundee a ty. :))
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@roman_ Tak už jste dva, Krokodýl Dundee a ty. :…
@jozkakomosny taky mám bidetovou spršku. Děláme to ale tak, že po vykonání potřeby se utíráme toaleťákem. Taky bych se nechtěl vracet k normálnímu WC
Odpovědět
Profilova fotka
Máme bidetovou spršku, dobře se s tím napouští kýbl na vytírání 🤣 a občas si s tím umyju prdel 😁😅
Odpovědět
Bidetová sprška je naprosto super věc a hodnotím ji jako mnohem praktičtější věc než samostatný bidet. U bidetu zaprvé proud vody (co jsem aspoň na hotelech viděl) není tak silný a účinný jako z bidetové spršky, a především u spršky si proud vody přesně nasměrujete do všech směrů kam potřebujete, takže až získáte pořebný grif, tak po vysprchování opravdu stačí jen toaletním papírem utřít mokrý zadek.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?