Bidetová sprška

Zdravím, můžu poprosit o zkušenost a inspiraci umístění bidetová spršky na WC? Děkuji
Odpovědět
Také mne toto téma zajímá - se k Vám přidám. Když jsme asi před rokem řešili rozmístění sanitární výbavy, tak jsem jednal s prodejcem - majitelem prodejny, který prodává sanitu, dlažbu a pod.. Původně jsem měl v plánu použít buď normální mísu WC a někdy později ji dle potřeby osadit dodatečnou výbavou - sprchovacím nástavcem, nebo rovnou WC s integrovanou sprchou. Prodejce mne navedl - nasměroval k montáži bidetové spršky a ukázal mi v prodejně předváděcí instalaci. Také ji budeme při výstavbě domu instalovat. Dle mého vysvětloval blízké umístění v dosahu a ukazoval mi několik provedení - variant spršek, v různých cenových relacích a myslím že i ovládání funkčnosti bylo u některých rozdílné.
Odpovědět
Taky jsme se rozhodovali mezi bidetovým prkýnkem, záchodem se zabudovaným bidetem a bidetovou sprškou. Vše jsme měli nachystané na WC s bidetem 2v1, ale při realizaci jsme zvolili nejlevnější, nejhezčí a dle mého i nejpraktičtější variantu bidetové spršky. Nelitujeme. Pro nás nejlepší řešení. Máme malé dítě, sprškou vyplachuji nočník, napouštím kyblík.
Odpovědět
My máme takto na každé toaletě. Považovala jsem to za zbytečnost, ale je super.
Odpovědět
Profilova fotka
My tak... na obou wc.
Odpovědět
Super tak nad týmto tiež rozmýšľame🙂
Odpovědět
Me by to pouziti sprsky fakt zajimalo v praxi - a zeptam se natvrdo: jak dostanete tu sprsku za zadek(malo mista preci) abyste si ho mohli oplach out? A je k tomu jeste treba i ruka pri tom umyvani? Jestli ano,to uz pak musi byt artisticky vykoon. Poutiti klas.bidetu v pohode,ale jak tu jedna pani pise,ze sprsku poutiva na vymyti nocniku atp. to ale preci nenk ucel bidetobe sprsky.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli spršku kdysi na bytě a za mě je to super věc, do té doby jsem to taky,, nepotřebovala,, ale když máte ony dny, je super když se můžete častěji za den opláchnout, případně přes léto osvěžit. Kdo nevyzkoušel netuší 🙂 @catle Tak asi i záleží na velikosti zadku 😂 Neměla jsem problém, sprška je malinká, ale má silný proud pokud si otevřete páčku naplno takže ruka opravdu není potřeba. A účel, neúčel, přece je lepší vylít obsah nočníku do záchodu a rovnou ho tam opláchnout, nevidím na tom nic špatného 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Ps: zapoměla jsem foto
Odpovědět
@norikakaa Ta hadice je ještě nějak částečně vytahovací? Připadá mi nějaká krátká, ale líbí se mi to víc 🙂
Odpovědět
Perfektní věc...výhody byly popsány. Já si pochvaluji i další funkci (ke kterým není prioritně určena), dobře se s ní myje záchod, štětku není téměř třeba použít .. takže je to mnohem hygieničtější. Myslím teď po použití wc ne při pravidelném úklidu 🙂 Já s ní také napouštím kýbl, mám dřez v technické, ale než tam zvedat kýbl, je pro mě jednodušší toto.
Odpovědět
umístění máme stejně jak andik
Odpovědět
@catle Ježíš, úplně v pohodě. To je jako otazka, jak si dosáhnete toaletakem na zadek, když je tak málo místa 🤪
Odpovědět
Článek se načítá
@barter @catle já velký zadek mám a umyju se 😜😁
Odpovědět
My máme spšku umístěnou hned vzadu za wc na přizdívce geberitu (na fotce není moc vidět). Osvedčilo se nám umístit bidetku mezi wc a umyvadlo tak, abychom si mohli v umyvadle jednoduše nastavit teplotu vody. Bidetka je ideální hlavně pro nás ženy. Jinak je super třeba na napuštění vody do kýblu, umytí wc, umytí zablácených bot nebo odpadkového koše (přestala jsem díky spršce používat odpadkové sáčky).
Odpovědět
@noemi77 nenï vytahovací.Jen byla omotaná.Má asi 60 -70cm, což v poho stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
@andik.cz máte to moc krásný. 🙂 Můžu se prosím zeptat, co máte za podlahu ? Děkuji moc.
Odpovědět
@edcbubu nastavujete vodu na umyvadlové baterii a když je potřeba pustit spršku, tak pustíte i umyvadlovou? Nevím jak to funguje, aby tam nebyla jen ta studená voda. Aby byla sprška přímo na baterii, tak by musela být vanová, ne?
Odpovědět
@duck09 máme kombinovanou baterii se sprškou. Není to špatné řešení, ale příště asi dáme klasickou spršku s podomítkovým modulem pro připojení na teplou a studenou vodu. U kombinace je malý výběr baterií, navíc jsou všechny počítány na malá umyvadýlka na wc, takže jsou malinkaté.
Odpovědět
@edcbubu díky. Na té baterii tak právě nikde nevidím. Tak mě to bylo divný, jak to funguje. Pořešíme se zdravoťákem. Podomitková jasný, ale teď jsme řešili podomitkové do sprchových koutů a to je raketa, to se asi na nějakou spršku vykašleme. My ji právě máme od tchána, když likvidoval firmu, tak nás napadlo ji použít.
Odpovědět
My máme Kludi, podomítková a hlavně si člověk hned u mísy reguluje teplotu vody a sílu proudu. Už jsem se setkala s ovládáním přes umyvadlo a to není teda moc pohodlné, když člověk sotva dosáhne na kohoutek.
Odpovědět
@norikakaa Aha, tak to jsi mě dokonale zmátla 🙂
Odpovědět
Máme tuhle: https://www.sanitino.cz/kludi-bozz-se...
Odpovědět
Profilova fotka
@prochazkovaklariisa Díky, podlaha je Marazzi treverkohome larice
Odpovědět
Máte někdo v sádrokartonu ? Jaký máte systém zapojení ?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám jak samostatnou s podomítkovou baterií, tak připojenou na speciální baterii (hansgrohe kupodivu není malá) u umyvadla. Za mě je lepší ta u umyvadla, protože si trošku počkám na odpuštění studené vody, i když i pouze se studenou to docela jde. Jenom je potřeba při plánování si dávat pozor na vzdálenost baterie od WC a také to, jestli jde zleva nebo zprava (já si nedokážu představit, kdyby šla zleva).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?