Dispozice koupelny - vaše připomínky

Hezký den všem! Zrovna si lámeme hlavu s návrhem dispozice koupelny. K dispozici máme poměrně velkorysý prostor - koupelna je plánována 3,6 x 2,7 m. Zatím se dá se vším hýbat - s rozměry, s umístěním dveří a i s oknem (v rámci stěny), které bude mít rozměry ca 150 na šířku a 75 na výšku. Udělali jsme již nějaké návrhy, ale budeme moc rádi za Vaše připomínky a jakékoli další tipy a zkušenosti ohledně ideálního rozmístění :-) Bude to jediná koupelna v domku, chceme tam proto mít vše - WC, pračku, sprcháč, vanu a 2 umyvadla. Děkujeme!
Odpovědět
nechtěla bych si čistit zuby u záchodu. Já bych první variantu překopala takto- záchod vyměnit s pračkou a otevírání dveří na druhou stranu, zakrýt tím trochu ten záchod.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla bych pro první variantu, akorát určitě prohodit záchod s pračkou + mezi záchodem a vanou postavit malou zídku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzad my budeme mít koupelnu trochu větší jak vy, ale taky tak okna a dveře, jak je na obrázku a máme to, sprcháč a umyvadla jak u prvního obrázku, akorát záchod a bidet budeme mít na proti sprácháče u okna a vana bude navazavovat za zítkou, která bude oddělovat záchod a vanu, pračku budeme mít v technické místnosti.
Odpovědět
@stvrtka14 Také bych to tak udělala.
Odpovědět
Chtěla bych vidět ty architekty, co tohle vymýšlí, jak sedí na záchodě a koukají do celé koupelny. Já si vymyslela koupelnu, wc pěkně schované za zídkou a podle ní pak zbytek domu. Navíc, další (samostatné) wc je pro rodinu téměř nutnost.
Odpovědět
Profilova fotka
V tak velkém prostoru by se klidně dal udělat samostatný záchod. Jinak spíš varianta vlevo s tím, že bych tam určitě udělala zídku
Odpovědět
Určitě bych buď vyjmula záchod z koupelny nebo udělala v domě jeden další samostatný. Určitě to v průběhu bydlení oceníte. Pak bych zauvažovala o jiném sprcháči, Dle návrhu to vypadá, že máte takový ten klasický s vaničkou. Popřemýšlela bych o vyzděné podlaze se spádem a vyzděné stěně a pouze skleněné dveře. Další věc je co tam budete nejčastěji chodit dělat? Na záchod a popř. si umýt ruce, takže záchod a umyvadlo ke dveřím. A komodu, popř. pračku k vaně a sprcháči, ať si máte kam odložit oblečení.
Odpovědět
@zuzad Jak píše vita234, tak určitě WC samostatně, jestli je to jen jedna koupelna...předpokládám že nejde o dvoupokojový barák...je to tudíž i požadavek na samostatné wc....
Odpovědět
Samostatné WC samozřejmě máme, jedna koupelna s wc + ještě samostatné :-) a díky za tipy :-)
Odpovědět
@stvrtka14 @nemja @slabici díky za tip na přehození WC a pračky - dobrý nápad :-)
Odpovědět
@kalutedi "architekt" (rozuměj laik) jsem v tomhle případě já - takže možná v tom to bude :-) A samostatné WC bude, zajímalo mne jen jak to v té koupelně vše co nejšikovněji uspořádat.....
Odpovědět
@vita234 sprcháč bude určitě bez vaničky, nyníi nám jde spíš čistě o dispozici - jsme teprve ve fázi odpadů :-D
Odpovědět
Článek se načítá
@zuzad ttj, jen mě přišel ten sprcháč hodně malý na to, že si ho budete vyzdívat :)
Odpovědět
Holky, tak jsme s přítelem vymysleli ještě tento návrh - co si o něm myslíte? děkujeme!
Odpovědět
@zuzad: To mi přijde dost dobré :)
Odpovědět
@zuzad koukni na návrh naší koupelny, máme ji téměř stejnou. naše má 3,5 * 2,4 m. neumím sem vložit obrázek, tak dávám odkaz: http://navrhinterieru.sk/planner/proj... Ještě doplním: okno (š. 900 v. 115) bude ve výšce 115cm nad zemí, vana je asymetrická 150*100, umyvadlo 130cm, sprchový kout také obezděný - v plánku to sice vypadá jako kolem dokola, ale je to jen kvůli sprchovým dveřím - chci otvíravé ven, tak abych věděla jak se tam vejdou, jinak je 80*120cm a za dveřmi je velký otopný žebřík (nebudeme mít podlahovku). PS: mohl byste mi někdo poradit, jak sem vkládáte tyhle obrázky?
Odpovědět
@ajajane: Jen malá rada. Praktičtější jsou dveře u sprcháče otevíravé dovnitř. Nebude vám z nich kapat voda na zem před sprcháč při otevření.
Odpovědět
@vita234 děkujeme :-)
Odpovědět
@ajajane já používám "printscreen" - pak vložím do power point - oříznu a dám uložit jako jpg. (možná by to šlo i přes malování :-) ) a děkujeme za inspiraci!
Odpovědět
@vita234 Díky za radu, tak jsem nad tím už přemýšlela. viděla jsem i ty co se dají otevírat na obě strany
Odpovědět
@zuzad a já zas díky za radu ohledně obrázku ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?