Dispozice podkrovní koupelny

Profilova fotka
Jsme ve fázi hrubé stavy a já stále nevím, jak ideálně navrhnout koupelnu (rozvody stále nejsou, tudíž si můžu ještě vymýšlet). Je to podkroví, takže je člověk hodně limitovaný zkosením střechy. V návrhu je rohová vana (podle mě zbytečné-stačila by obyč), my jsme spíše sprchovací, vanu bych stejně využila maximálně 2x měsíčně, když mě bolí tělo :) Ale pořád nějak nechápu, jak by člověk fungoval s vanou pod tím zkosením. Vím, že je tady hodně šikovných lidí a máte super nápady, tak bych uvítala pomoc a rady. Přemýšlela jsem nad tím prohodit sprcháč a záchod, ale pak by asi sprcháč divně trčel do prostoru (chci zděný, ne ty plastové zašupovačky). Děkuji :)
Odpovědět
@wiki85 ahoj, nemůžu z toho vyčíst, kolik je prostor od dveří ke zdi, ale, zkusila bych dát opravdu obyčejnou vanu směrem od zdi ke dveřím, jestli dobře koukám tak 170 bez problémů. Pak bys zkosení měla jen na krátké straně vany, zbytek ok, a ještě bych tu vanu od toho zkosení posunula vyzděným odkládacím prostorem (nikou) na šampony atd....pokud tam zbude místo, záleží , jak chcete dlouhou vanu. Vedle by pak mohlo být wc a pak sprcháč kde je s tím, že by otvírání měl rovně na stranu kde je teď wc a už by mu tam nic neclonilo a zkosení ve sprcháči bych vyřešila jeho prodloužením o pár cm - šířka na typové dveře bude stále stejná, jen délka se prodlouží tak, abyste se tam pohodlně mohli sprchovat. A dveře bych dala otvíravé ven. V návrhu jsem dala klasickou vanu 170 x 75, sprcháč š. 90 cm a délky 120 kvůli tomu zkosení.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budeme mít koupelnu pod zkosením. Chtěli jsme ideálně sprchu i vanu a všichni nám nutili rohovou, která je podle mě totálně naprd protože se v ní člověk nenatáhne a ještě bysme to měli strašně namačkaný. Takže nakonec jsme si dali o chlup delší vanu 180 cm s tím, že nohy budou ve vaně směřovány pod šikminu a k vaně přiděláme "půl" zástěnu.
Odpovědět
@wiki85 Spíše si dokážu pod zkosením představit vanu, než to wc. Ale jinak mate pravdu, rohová je na nic. A asi bych dala šoupací dveře, opravdu tamnemáte moc místa.
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies Děkuju za komentář. Vana 170cm bude stačit. Koupu se jen já, v budoucnu možná děcko. Muž je nekoupací, tudíž vana je víceméně můj rozmar. Líbí se mi tvůj návrh, doufám, že prostor kolem WC bude dostatečný na "manévrování" :-D Četla jsem, že minimum je 80cm, to bychom tam měli mít s klidem. Líbí se mi ta představa, že není WC tak do prostoru. Dveře na balkon z koupelny jsou totiž naproti jedinému sousedovi a nějak při trůnění koukat na souseda... no nevím :-N @barussska1 Rohová vana mi přijde jako zbytečnost. Zbytečně velké na napouštění a zároveň to zase na natažení není. Původně měl být sprchový kout ještě jeden ve spodní koupelně, ale tu jsme zredukovali na wc / technická místnost. @bamak Nejnižší bod zkosení je přesně tam, kde je plánováno "sedátko" rohové vany, takže by se na něj člověk ani neposadil. V místě, kde bych si přála WC (zeď oproti umyvadlu) je to již dost vysoko.
Odpovědět
@wiki85 já myslím, že prostor u wc by měl stačit, je třeba to ale pořádně proměřit, nevím, jak přesně máte ty šikminy. Každopádně, ono je to jiné, když máš místnost wc 80 cm a něco jiného, když máš wc ve větší místnosti. máme malou koupelnu, wc se vešlo v poho, klidně mrkni ke mě do alba. máme vanu 170 x 75 a je to luxusní rozměr, je velká, prostorná, měřím 168, takže se tam fakt vlezu celá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies já mám 160 cm :) pro mě 170cm vana bude akurátní! :-N Já ty šikminy zkusím vyfotit, pro představu. Koukla jsem na tvoje album :) pěkně jste vyřešili koupelnu - chválím dvě WC - já frflala, že v bytě máme jen jedno. Ale při tom ranním shonu, co s mužem máme, jsou dvě neocenitelné :D Ke sprcháči, koukala jsem na walk in sprcháče, ale nejsem si jistá praktičnostní.
Odpovědět
@wiki85 díky, my dvě wc chtěli a protože jsme měli šikovnou architektku - kamarádku, máme v bytě opravdu vše, co potřebujeme, na to , že má 65 m2 máme 170 vanu, 2 wc, komoru... já jsem maximálně spokojená. Koukala jsem na ty sprcháče a nejlepší se mi zdá vyzděný, i na údržbu, celoskleněný budeš pořád leštit... http://www.asb.sk/architektura/interi... ( je to hned druhý obrázek) . Myslím, že když ten sprcháč opravdu vyzdíte jakoby hlubší kvůli té šikmině a šířka zůstane standartní na skleněné dveře, je to v pohodě, pak bych volila nějaké světlejší obklady, aby ten prostor nebyl jako kobka. ;-) http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-... http://www.akoupelnyatopeni.cz/koupel... http://akolat.lv/ravak-duskabines-van... http://www.koupelnoveboxy.cz/index.ph... http://www.koupelnoveboxy.cz/index.ph...
Odpovědět
Profilova fotka
@jenies budeme ladit do světlých barev, celý domek je maličkatý a já mám světlé odstíny ráda. I byt jsem měla komplet světlé dřevo a bílý lesk. Sprchový kout bych si představovala 2 stěny zděné a 2 za skla. Vím, že to bude trochu náročnější na údržbu, ale teď mám taky skleněný sprcháč a drhnu ho jednou za dva týdny a vypadá dobře :)
Odpovědět
@wiki85 to jo, už se těším, až sem pak dáš foto výsledku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
takhle to vypadá (ten roh koupelny) - foto je souseda (u nás stále rozvody nejsou). Jen pro představu, proč řeším, jestli tam vanu dát, či ne...
Odpovědět
Doporučuju dát jen vanu s tím, že bude mít i sprchovou hlavici + zástěnu. Vana se sprchovým koutem zabírají zbytečně moc místa a pak se místnost špatně zařizuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?