Dlažba nebo vanička ve sprchovém koutě?

Profilova fotka
Prosím pomoc. Řešíme akutně sprchový kout, zda ho vydláždit nebo s vaničkou. Problém je v tom, že naše dlažba má rozměry 45*45 a špatně by se spádovala, tudíž by se musela nařezat a bojím se, jak to bude vypadat. Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
pokud by jste dali do sprchy odtokový žlábek, tak by se to spádovalo jen k jedné straně, to by bylo asi pokud chcete tu dlažbu nejschůdnější
Odpovědět
Profilova fotka
na udrzbu je vyspadovana podlaha tisickrat jednoduchsia nez drhnutie sprchovej vanicky :-p ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ikke: fákt? tak to jsi asi první co mi to říká, ostatní mi říkali, že vanička je na údržbu lepší. fsvojap: jj s tím žlábkem je to dobrý nápad, akorát my máme byt v novostavbě, už je to tam připravené na to, že bude odtok uprostřed, tak nevím, jestli s tím nebudou mít problém
Odpovědět
já jsem pro vaničku, mně přijde zase na čištění praktičtější než dlažba se spárami, které časem zajdou a nelíbí se mi to. Ale u té vaničky samo záleží na kvalitě, aby to nebyla nějaká třetí kvalita a aby to mělo protiskluzovou úpravu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já bych zase byla pro dlaždičky, my máme vaničku a mám problém s čištěním, a nebyl to zrovna levný sprcháč,ale možná jsme zvolili špatný tip, teď kdybych vybírala,tak úplně jinak...
Odpovědět
Tak my chtěli taky dlažbu a to z toho důvodu, že jsme chtěli mít celou sprchu v jedné barvě - hnědé a k tomu stěny z čirého skla. A jelikož prý ty žlaby jsou pěkně drahé, tak jsme se rozhodli, že koupíme ještě dražší vaničku... :-D Máme vybranou od Kaldewei Superplan, dělají je právě i v hnědých a jiných barvách a jsou smaltované, což je super... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ty žlaby jsou dost drahé, to je pravda :-| já ho původně chtěla, ale nakonec tam bude klasická gule, na podlaze dlažba - mozaika, aby se to dobře spádovalo a nemuselo moc řezat a podlaha bude ještě přikrytá dřevěným roštěm ;-)
Odpovědět
elis, vanicku si muzes poridit napriklad keramickou Riho(nazyvaj ji Kolping)..ty jsou kvalitni a problem s cistenim neni problemy se silikonem kolem se daji vyresit nahrazenim listou dalsi vyhoda vanicky je v tom, ze nepotrebujes delat specialni hydroizolaci(normalne se dela jenom hydroizolacni sterka na podlahu a pod obklad do vysky cca 2m, specialni hydroizolace se musi udelat kvalitne a je draha) a nemuze dojit k zatekani vody do podlahy vyhoda dlazby je, ze to mnohem lip vypada..s tim bodovym odtokem problem je, protoze by tu dlazbu museli rezat a to by nevypadalo moc pekne(vicemene tim pointa dlazby jaksi zanika) a vznikaji taky ostre hrany vy uz mate sprchovy kout vybetonovany - uz je tam cista podlaha? v pripade, ze by tam nebyla dostatecna vyska pro sifon, mohli byste do sprchoveho koutu vybetonovat schod..uz by to sice nebylo v lici s podlahou, ale svuj ucel by to splnilo nejlepsi reseni je zlab, jak pise fsvojap..cenove vyjde kolem 10 tisic..pak se podlaha jednoduse pouze vyspaduje ke zlabu napriklad firma ACO http://www.aco-sanita.cz/6-fotogaleri...
Odpovědět
Profilova fotka
holky díky za Vaše názory včera jsme byli v SIKU a asi to ten žlab nakonec bude. Maj ho tam za cca 4000, takže do toho asi půjdeme pokud to bude technicky možné http://www.siko-koupelny.cz/Zbozi.asp...
Odpovědět
elis, jeste jsem to zkoumala a riho prodava taky zlaby..nevim, jestli jsou jine nez siko, ale moji zdravotaci mi tvrdi, ze v siku nic nekupujou, protoze to je nekvalitni.. http://www.riho.cz/?st=42-6-0
Odpovědět
Profilova fotka
catf: díky, ale my to musíme vzít ze sika, máme to do novostavby bytu a ty subdodavatele máme dané, takže vybírat si můžem akorát v rámci toho co dodává Siko ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj elis0909 a dalsi :-) , my jsme pred rokem delali v byte novou koupelnu, jelikoz mame atypicky tvar a vanicka by byla moc draha (pokud bychom ji vubec sehnali), pristoupili jsme na dlazbu. Vypada to moc pekne a udrzba je velmi snadna. Letos se chystame stavet a jednoznacne jsme pro to same i do noveho domu.
Odpovědět
Článek se načítá
elis, tak to je klasika..oni tam maj velky rabaty, takze na tom tvym zlabu dostanou slevu treba 60% a je jim fuk, jestli je to pro tebe jako koncovyho zakaznika dobry:-| no tak snad budete spokojeni ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@fsvojap Doteď jsem měl za to, že může být buď vanička a nebo vyzděný sprcháč se žlábkem. Z tvého příspěvku to vypadá, že jde mít vyzděný sprcháč bez žlábku, tj s klasickým odtokem uprostřed. To bych ušetřil. :) Jde to nebo jsem to špatně pochopil?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Obnovím diskusi, se stejnou otázkou. Do sprcháče vaničku nebo dlažbu? Já bych chtěla dlažbu, ale před chvilkou jsme mluvili s obkladačem a ten nám to nedoporučuje. Tím spíš, když budeme mít podlahové topení. Že prý ta podlaha bude pracovat a časem může vzniknout někde prasklina a i když bude udělaná hydroizolace, tak to bude zatékat do zdiva. Doporučuje keramickou vaničku. Je prý i lepší na údržbu. Jaké máte zkušenosti? Přeci jen už jsou to 4 roky, kdy byla tahle diskuse založena :-) Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme celý vyzděný sprcháč a nikdy víc. Drhnout všechny spáry bylo peklo. Jsem ráda, že teď máme sprchový box, vezmu čistit a houbičku a hned je uklizeno.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 vy jste plánovali mít podlahové vytápění pod tím sprchovým koutem? Nebo je obkladač vidí problém, i když by přímo pod sprcháčem vytápění nebylo? Já chci taky dlažbu. Případně jsem uvažovala o vaničce, která by byla zabudovaná v úrovni podlahy, ale sprcháč bude mít rozměr 170x90 cm a jaksi takovou vaničku jsem nenašla... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Pod sprchovým koutem plánovaná podlahovka není. Vidí problém i tak, když bude podlahovka okolo. Pokud bysme se rozhodli pro vaničku, tak bych ji také chtěla v úrovní podlahy. Já pořád nevím. Jsem z toho nějaká zmatená. Jak to, že jinde to jde a on v tom vidí problém. Samozřejmě, že pokud to budeme chtít, tak to udělá. Já mám jen strach, abych se nerozhodla špatně. Aby nám to opravdu časem nepopraskalo. Ale chci, aby to vypadalo dobře a víc se mi to líbí s tou dlažbou. U nás s rozměry vaničky problémy nejsou. Kupodivu je to jedna z mála věcí na baráku, která není atyp :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@keila
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 Máme sprchový kout 1x1,4 a na zemi máme mozaiku, takže spár je opravdu hodně a čištění mi nedělá žádný problém. V koupelně máme teplovodní podlahové vytápění a ve sprše máme v podlaze elektrické topné rohože a taky zatím nemáme jakýkoli problém. Vodař nám naopak doporučil odtokový žlab, že je to o hodně lepší než klasická vanička a zedník, co nám dělal koupelnu, k tomu neměl žádnou připomínku.
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 tak to jsi mi docela nasadila brouka do hlavy, protože jsem počítala s dlažbou a teď teda taky fakt nevím. Ale říkám si, že když se udělá kvalitně hydroizolace, tak se přece nemůže nic stát. No tak to mám zase o čem přemýšlet, kruci.
Odpovědět
Profilova fotka
@keila Viď? To mi povídej. Mam v hlavě takový zmatek, že skoro nevím kudy kam. A musím to rozmyslet přes víkend kvůli podlahám.S největší pravděpodobností to vypadá na zapuštěnou vaničku. Doufám, že s tím nebude problém kvůli odtoku.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem pro dlažbu, z důvodu udržby. Přítel je ovšem jiného názoru ten si trvá na vaničce. jelikož já jsem vanová a on sprchový, at si to udělá jak chce...:))))Já jsem si zas vybrala 170 vanu abych mohla plavat..:)))
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 no tak to já mám času ještě fůru, ale stejně, co asi tak vymyslím? Pokud dáme vaničku, tak to bude darda za ten náš atyp a když dám nějakou standard, tak zase budu muset upravit sprcháč a to jsem byla tak ráda, že jsem ho vymyslela, protože to taky nebyla sranda, jak ho do spodní koupelny umístit... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@evelynka25 tak jsem zapátrala a přece jenom našla i vaničky rozměru 170x90. Sice se sprchovým dveřmi, které jsem si vybrala mi ten sprcháč vyjde pěkně draho, ale aspoň že se to prodává. Každopádně jakou vaničku budeš volit - akrylát, smalt či snad mramor?
Odpovědět
Profilova fotka
@keila Pravděpodobně keramickou, ale ještě musím zapátrat, protože bych ji chtěla se žlabem. A se žlabem jsem zatím našla jen z litého mramoru. A to bude asi darda. Musím ještě pohledat.
Odpovědět
@evelynka25 u nás se to vyřešilo samo! :-) Celou dobu jsem chtěla vydlážděnej sprcháč, neřešila jsem údržbu nebo tak, prostě jsem to chtěla a hotovo! :-) jenže došel obkladač a zjistil, že na odtokový žlab máme moc vysoko vyvedenej odpad, se kterým už nejde hnout a museli bychom vybetonovat aspoň 5 cm schodek..takže bude vanička! Chtěla bych 120 x 90 s posuvnýma dveřma a asi půjdeme do akrylátové..
Odpovědět
Profilova fotka
@iw1984 My jsme už od začátku při pokládání odpadních a vodovodních trubek počítali s dlažbou a žlabem ve sprchových koutech, tak máme (doufám) je i nízko položené.
Odpovědět
Máme smaltovou vaničku Kaldewei a ta je na údržbu bezvadná, stačí jen opláchnou a jednou za čas setřít houbičkou s prostředkem. Máme ji zapuštěnou v úrovni podlahy (bez schodku).
Odpovědět
@iw1984 mě doporučoval zedník koupit litý mramor a to máme rozměr 120x80 cm. Je sice dražší, ale je to tvrdé a sedí to dobře. Rozměr co chceš ty je ještě větší tak bych asi měla obavy, aby vanička časem nepraskla nebo se to nezačalo hýbat a tím pádem zatíkat okolo vaničky. Ale poptej se raději odborníků :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?