Dýha v koupelně

Zdravím, zvažujeme do koupelny dýhovanou skříňku pod umyvadlo. Dýha v matném laku na překližce, umyvadlo na desku – bude položené na dýhovaném povrchu – skříňce. V koupelně je okno a ventilátor. Máte někdo zkušenosti s dýhou v koupelně? Jak se chová po letech ve vlhkém prostředí? Je to v pohodě nebo už byste do toho znovu nikdy nešli? Děkuji za zkušenosti.
Odpovědět
@tewww Mame dyhovanou skrinku na WC i v koupelne, deska pod umyvadly teda ne, a je to naprpsto v pohode. Zatim cca rok, ale vypada stale jako nova.
Odpovědět
@tewww máme dyhovanou niku v koupelně i umyvadla na dyhovane skříňce (v albu), přímo mne to doporučil kamarád stolar, je to úplně v pohodě i po letech.
Odpovědět
@tewww zalezi, jestli jste doma "strikaci" 🙂 muj manzel je a jsem rada, ze mame pod umyvadlem neco jineho, nez dyhu. Tam, kde stoji voda bude casem cernat. Ale jinak vsude jinde v koupelne ji mame a je i po 4 letech jako nova. Zalezi taky cim ji nechate natrit-za me jedine osmo.
Odpovědět
Děkuji moc za reakce. @jenye @danadan a jakou máte povrchovou úpravu? Lak nebo olej?
Odpovědět
@kekita taky jsem měl obavu ze stříkajici vody, máme tři děti. Mnohokrát voda stala na desce, většinou nějaké kapky, ale jednou i velké množství. Po té poslední nehodě se vytvořila velká sedá mapa, která ale postupně svetlala až dostala úplně stejnou barvu, jakou měla původně, takže neni vubec poznat, ze tam byla voda.
Odpovědět
@kekita děkuji za reakci 🙂 asi do toho půjdeme, případně snad by šlo časem, po letech, pokud by to stav dýhy kolem umyvadla vyžadoval, přidat něco odolnějšího proti vodě, podobně, jako to má @jenye 🙂
Odpovědět
@danadan jenomze vy mate velke umyvadlo a malou desku. To umyvadlo v podstate zabranuje strikani-mate nizkou baterii primo na umyvadle. My mame plytsi umyvadlo a navic vysokou baterii, ktera je upevnena za umyvadlem v desce-tam by to proste za par let odeslo.... Ano, jednou, dvakrat, nebo xkrat se to ztrati, ale pokud to budes macet casteji, tak ti tam ta zmena barvy proste zustane...
Odpovědět
Bohuzel nevim, cim je to osetrebe, ale predpokladam, ze nejakym olejem. Nechala jsem to na truhlari, co to vyrabel. Jako desku pod omyvadly mame corian.
Odpovědět
@tewww je to nějaký speciální olej, je matný. Když jsem s kamarádem truhlarem řešil práve obavu z vody a map, tak mne ujistil, ze není problém lehký prebrus a znuvu napusteni olejem. Znám me, ze jsem detailista, dělal mne cely dům, kdyby to nefungovalo, tak by mne to nedoporucil.
Odpovědět
@tewww máme zkušenosti dobré i špatné. Zlo je voda. Takže, jak moc jste skříkací. Ale druhá zásadní věc je vlhkost ze vzduchu. Pokud se Vám na nábytku bude strážet vlhkost, po sprchování např., tak prakticky nemáte šanci na dlouhodobou trvanlivost nábytku. Osobní zkušenost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?