Jak máte řešený odkládací prostor ve sprchovém koutě?

Prosím, jak máte řešen odkládací prostor ve sprchovém koutě? Nechci žádný nerezový vrtaný program, tak jsme zvažovali vyzděné poličky ... varianty viz obrázek. Kterou byste zvolili... nebo byste doporučili úplně jiné řešení? Budu vděčný za každý postřeh, radu, zkušenost... A druhý dotaz..... kdyby byla polička řešena takto, umístili byste sprchu na střed čelní stěny nebo dál od té stěny s poličkou (dejme tomu na střed prostoru mezi poličkou a protilehlou stěnou) ... sprchový kout máme 100x90cm.
Odpovědět
Mně přijde jako nejestetičtější, moderní a praktické řešení nika, jenže třeba nám by do sprcháče nešla, musel i bychom přidat další řadu cihel a přišli bychom o cenné centimetry v malé koupelně. Vyzděná polička se mi zase nelíbí (ale to je na vkusu každého), takže budu dávat 2 samostatné rohové drátěné poličky. Při vašem řešení bych dala sprchu každopádně vždy na střed.
Odpovědět
@scruffy Také by se nám nejvíce líbila nika... ale boční stěny jsou z tenké cihly, takže to nejde :o(
Odpovědět
@dejvic Boční stěna napravo, kde máte aktuálně poličky zakreslené, je jen příčka, že? Buď bych udělal z druhé strany té příčky, kde máte zřejmě nějaké úložné prostory, přizdívku, čímž bych zesílil stěnu, a do stávající příčky vykutal úložný prostor, nebo bych zmenšil sprcháč na 90 x 90 a přizdil to z vnitřní strany. Posílám foto, jak to máme - přizdívali jsme 5 cm ytong. S obklady a lepidlem má výklenek hloubku 8 cm, což je dostačující na těch pár přípravků. Ještě chceme do horní třetiny výklenku umístit prosklenou minipoličku na drobnosti. Nevýhoda veškerých poliček, i této, je vůči drátěnému programu to, že se na poličkách drží voda, takže dělá mapy. I když třeba ten výklenek mírně vyspádujete, stejně se tam voda dostane, takže to chce často umývat. Proto bych tam nedával moc přípravků, jinak budete otrokem. Ve sprše stejně potřebujete pár věcí, tak bych tu odkladovou plochu minimalizoval. Poličky v prostoru tak, jak je máte zakreslené, zase docela při pohybech ve sprše, může na ně také dopadat voda a odrážet se (pokud nebudou drátěné), při proudu vody v prostoru můžete také hrát s přípravky kuželky - prostě vám to ta voda sejme. Teď záleží na poměru finance/estetika, protože přizděn na něco vyjde, ale já bych to dnes dělal stejně. Přemýšletejte nad dvěma sprchami - jednou statickou shora, druhou ruční pro omytí třeba jen nohou, příp. omytí vaničky či obkladů. Sprchu bych umístil na tu silnější stěnu - budete muset kutat rozvody, případně do té přizděné příčky. Ke komínu bych to nedával. Spíš si určete místo z praktického hlediska - záleží, jak budete otevírat dveře sprcháče. Tak si to představte a vyzkoušejte si, kde budete mít ovládání sprchy po ruce tak, jak se vám to zdá nejlepší.
Odpovědět
@lukoid Děkuji za vyčerpávající příspěvek ... skvěle jste to rozepsal... člověk si některé věci vůbec neuvědomí, takže rady a zkušenosti druhých jsou v tomhle ohledu velmi cenné. Odpoledne jsme ještě byli na stavbě a nejspíš dospěli k tomu, co píšete vy ... úzkou, zhruba 8cm niku ... zdi máme 12,5cm ... myslíte, že to půjde i bez přizdění? Poličky jsme zamítli, že by asi "překážely" a byly horší i kvůli obkladům. Sprcha je plánovaná na tu čelní stěnu ... a stavební firma nám to u komína nijak nerozmlouvala ... proč byste se tomuhle řešení raději vyhnul? Plánovali jsme na čelní stěnu jiný obklad než na boky, tudíž sprcha byla jasná tam... MOCKRÁT DĚKUJEME :-)
Odpovědět
Omlouvám se za zpoždění. Nutnost přizdění nedokážu posoudit, to vám musí říct projektant nebo schopný makáč, který to bude dělat. Já bych se bál komínu a teploty kolem, ale asi to nevadí - nemám zkušenost, spíš jen laický názor.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?