Jak máte řešený odtah WC a koupelny?

Ahoj, jak máte řešený odtah WC a koupelny ? Místnosti jsou vedle sebe, koupelna s oknem, WC bez. V obou místnostech mám připravený vypínač pro ventilátor. Pro každou místnost přivést potrubí skrz strop ( parozábranu ) a v neobytné půdě svést do jednoho vývodu skrz střechu ? Popřípadě má někdo koupelnu bez odsávání ? Rekuperaci nemáme. Díky
Odpovědět
@voky115 Mame koupelnu s oknem a bez odsavani. Zachod mame bez okna, takze tam odsavani je. Kdybych to delal znovu, dam odsavani i do koupelny - preci jen mit otevrene okno v zime neni uplne nejlepsi. lezis ve vane a primo z okna jde na tebe ledovy vzduch. Da se to, ale kdyz mas tu moznost, urcite bych tam ventilator dal. Jo a druha zkusenost - udelej si tam v te trubce odvod kondenzatu a na pude ji obal izolaci,jinak Ti bude v zime pres ventilator kapat zpatky voda.
Odpovědět
Souhlas s předchozím příspěvkem. Z důvodu mé lenosti jsem trubku nezaizoloval a i když kouká nad izolaci na půdě jen kousek, tak mi to krásně promáčelo sádroš u ventilátorů. A to nemuseli být ani puštený. Takže určitě zaizolovat a odvod kondenzátu.
Odpovědět
@kuba262 @mirekb no jo, ale kam ho odvedu, když není připravený odpad pro kondenzat? Lze zachytit přímo na půdě a nechat přirozeně odparovat? K ventilátoru máte privedene co za potrubí skrz strop?
Odpovědět
Potrubí mám normálně aluflex, odvod napíchnu do odvětrání kanalizace. Hlavně to putrubí pořádně zaizolovat (přilepit) k parozábraně, v koupelně každá mezírka v parozábraně dokáže udělat pěknou neplechu
Odpovědět
@voky115 mne vodari rikali, ze mame kondenzat svedeny bud primo do kanalizace, nebo do nadrzky splachovace na WC. Nejsem si uplne jisty, bohuzel jsem u toho ten den nebyl a uz jsem to zapomnel.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?