Jak máte vysoko vanu?

Dívám se, že trend je vanu trochu zapustit (pokud je na to prostor). Je to asi pohodlné, když člověk leze do vany nebo z ní, ale myslím, že např. údržba vany je zas méně přijemná. Máme vybranou vanu, která má výšku 42 cm a přemýšlíme, jestli ji zapustíme =-) Jak vysoko od podlahy máte vanu vy? díky moc ;-)
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Dnes jsem to zrovna řešil, také máme 42 cm a bude 60 cm, už jen kvůli dlaždicím, zapojení odpadu, a celkovému vzhledu koupelny :-)
Odpovědět
@petkra .... jj, to je klasika ... díky
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jsem srab a mám 183 cm a žena jen 162 a já tam nechci lést jako do ferrari, jsem moc starý :-), takže kompromis, nejsem si nějak jistej vylézáním z té vany, naopak čím níž, tím hůř. Ve finále dno vany bude jen 18 cm nad zemí a nohu budu muset zvedat stejně vysoko až polezu ven, tak ti nevím jestli je to výhodné :-D
Odpovědět
@lucijeje Také máme klasiku, ani bych to jinak neudělala, do vany sice třeba lezu denně, ale vždy jen přehodím nohu a je to. Při představě, jak drbu vanu, bolí mě záda a ještě ji mám níž, než teď, se mi moc nelíbí :-D Ani bych neřekla, že to je trend, spíš se někdo snaží vanu něčím ozvláštnit, ale osobně neznám nikoho, kdo by to tak měl :-)
Odpovědět
my budeme mít trochu zapuštěnou vanu....asi o 15 cm níže, než je normální výška. Rozhodli jsme se tak proto, že máme malinkou koupelnu a zapuštěná vana bude prostor zvětšovat, aspoň o trošku. Museli jsme zvyšovat přístavek, protože tam byl schod do hlavního baráku, tak jsme zapustili vanu....a také sprchový kout máme bez vaničky se žlabem.... Co se týče údržby, tak jestli to bude jako v bytě, což asi ano, tak se budeme ve vaně koupat tak dvakrát do roka....jinak se budeme sprchovat v koutě....takže budu utírat maximálně občas prach...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky chci klasiku 60cm. Je to praktické i pro starší lidi. A ohýbat se na mytí resp. klekat si u nízké vany asi nic moc. A stejně chci mozaiku na rohovou vanu, tak a´t je jí tam požehnaně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám ji danou tak, aby břichem "ležela" na podlaze, odtok a vše okolo je zakopané. Horní okraj vany je tedy cca 50 cm. Při lezení do vany nemusím zvedat nohu do takové výšky, ale pohodlně a bezpečně z ní vyjdu. Ve starém bytě jsme měli spodek vany níž než podlaha, to mi nevyhovovalo, měla jsme pocit, že do vany padám, ale takto je to super. Je to pohodlně při mytí vlasů v předklonu, o okraj vany se akorát opřu. A i při mytí, prostě si kleknu, opřu se o kraj vany a myju, u vysoké vany v druhém bytě dovnitř nedosáhnu, musím u toho stát a hrozně se ohýbat.
Odpovědět
tak my máme vanu vysokou cca 63 cm a myslim, že teď je to dobrý, ale ve stáří si dost dobře nedovedu představit lést tam, kvůli tomu máme i sprcháč......vanu jsme chtěli hlavně kvůli dětem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje a jakou budete mít vanu?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme koupenou obdelníkovou, výška 40 cm (mimo jiné, ty kolem 50 a výš cm jsou hrozné, vůbec jsem přes okraj neviděla ven :-D ) a budeme ji mít určitě klasicky..
Odpovědět
@evisek213 ... fortunu od laguny, 170tku ... dáme ji asi do klasické výšky, tj. 60 cm od podlahy ... jakou vy máte? ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucijeje my máme Spring od Santech 75x170
Odpovědět
@evisek213 ... já chtěla původně fontanu od santechu, ale když jsem si do ní lehla, přišla mi strašně hluboká - zapadla jsem tam jak do díry :-D, tak nakonec vyhrála vana, která má ty záda pozvolnější nebo jak to napsat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje jj chápu, taky jsem pár vyzkoušela, některé byly fakt hrozné, hluboké a hranaté..ta naše je sice hranatá,ale záda ma plitší a roztáhlejší
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslela, že u starších lidí je to jako s postelí - vyšší, aby vstali, aby se opřeli o okraj nebo se prostě na něj posadili..Máme zatím starou plechovou vanu a tchýni vyhovuje výška...
Odpovědět
@migessska ... no ale myslím, že starší hůř pohyblivej člověk se chce v tý vaně hlavně umýt a mít tedy do ní snadný přístup (nepřekonávat kdo ví jaké výšky)... myslím, že pohodlně na ni sedět, pro něj není až tak důležité ;-) ... ale to je můj názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Máš pravdu, jsem neuvážila stále stejnou hloubku vany, takže stejný odpich od dna :-D a pak menší překážka..jj. Ale svalně se zeptam našich, mají nižší, ale myslim, že teď jim to kvůli předklonu moc nevyhovuje, možná až teda budou starý...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?