Jak uchytit zavěsné umyvadlo na příčku z broušených cihel?

Ahoj všem, chci se optat, jak uchytit závěsné umyvadlo na příčku z broušených dutých cihel Heluz o tloušťce 14cm? K umyvadlu přibaleny šrouby pr. 8mm s klasickou hmoždinkou do betonu pr.12mm a délky 60mm. Jak na to, dát uzlovací hmoždinky? Udrží to? Co když vyjde hmoždinka zrovna do velké dutiny, udrží to jen okraj cihly? Nebo jak to jinak vyřešit? Předem děkuji za nápady a zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirek_dusin chemickou kotvu....
Odpovědět
@mirek_dusin jak píše jumpmans, dej to na chemickou kotvu a máš vystaráno. Mám stejné cihly a všechno, co něco váží a musí držet, dávám na chemii.
Odpovědět
@davex Chemická kotva není špatné řešení, tedy až na tu cenu. Pokud trefíš opravdu větší dutinu, tak do jedné díry klidně zahučí i půlka tuby (odhaduji 150Kč?) a to je dle mého názoru dost šílené.
Odpovědět
@jiri_1477 od toho se do takove cihly davaji kosicky na chemickiu kotvu....
Odpovědět
@jiri_1477 ono když tu chemickou kotvu jednou otevřete, tak stejně zbytek vyhodite. Jestli to je šílené nevím, ale lepší kotva za 200 než umyvadlo za 10tis...
Odpovědět
@jiri_1477 přesně jak se píše předemnou. Na dutou cihlu se používají sítka na chemickou kotvu.... https://www.google.cz/imgres?imgurl=h... @jaroslav1987 Já si teda už nepamatuji přesně, ale já myslím, že jsem jen koupil novou hubici a jel jsem dál, už si ale nepamatuji přesně po jaké době.
Odpovědět
@radim83 mne to vzdycky vytvrdlo i v té tubě nebo se to pak ulomilo, protože, je to tvrdý jako čert, ale asi by se to dalo na nějakou dobu schovat... Misto tech sitek mi poradili síťku asi na muchy v metrazi, stálo to asi 10 Kč a mep jsem to na celou stavbu a ještě pulka zbyla..
Odpovědět
@jumpmans @davex Díky za radu oběma. A myslíte, že závitovka 8mm bude dostačující? kvůli těm plastovým excentrickým podložkám moc možností není. Níže píší ostatní o košíčkách, jaké zvolit na 8mm závitovku? Dal bych ale asi delší.
Odpovědět
Profilova fotka
@mirek_dusin jestli jsoupuvodni dodavane srouby 8mm mela by 8mm zavitovka stacit. Mozna bych vzal s vyssi pevnosti. Kosicky 12mm (vnitrni prumer min10mm). Jinak tuba s kotvou samozrejme vydrzi vice aplikaci- musis po pouziti hned sundat trubicku, kterou vyhodis a opatrne ocistit to hrdlo tak, aby se ty dve slozky nesmichaly a zavrit. Mam vyzkouseno ze po pul roce bez problemu pouziju znova. Samozrejme nevydrzi to vecnost, ale to ani obyc silikon ne (vetsinou maj psanou trvanlivost rok a i kdyz ho neotevres tak po roce apul az dvou je na vyhozeni)
Odpovědět
@jumpmans Díky za radu, kouknu na to. Zatím nemám s tímto žádnou zkušenost, tak uvidíme.
Odpovědět
Ahoj já používam do těchto cihel uzlovací hmoždinky. Vysí mi na tom i dvojumyvadlo. Ale chemie je taky fajn jen si musíš pořádně vystředit ty šrouby...
Odpovědět
@mirek_dusin V klidu, to je jednoduché, dělá se s tím dobře. Hlavně si to můžeš krásně srovnat do váhy ty šrouby, když to děláš tou chemií. Ono když vrtáš do cihel, občas ti to sklouzne a tak. U chemie uděláš větší díru, dáš košík nebo nějakou síťku a máš to. Závitovku kup pevnosti 8.8 nebo 12.9 a budeš mít vystaráno.
Odpovědět
Článek se načítá
@davex OK, díky za rady. Půjdu do té kotvy, ať je jistota. Do těchto cihel se vrtá tak nějak všelijak, záleží kam se zrovna trefíš. Kouknu na tu závitovku, nějaké zbytky tam mám, jen už nevím, co to bylo zač.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?