Jak uspořádat koupelnu?

Jakým způsobem je nejlepší uspořádat koupelnu? Rozměr šírka 3m, délka 2,5m.Okno možno umístit kam chceme, jak velké chceme. Chtěli bychom tam vanu 170-180cm, sprchový kout, dvě umyvadla, žebřík na sušeni ručníků a asi jestě koš na prádlo.
Odpovědět
1
2
mně se líbí varianta vlevo nahoře a vpravo dole :-) vpravo dole je asi lepší v tom, že wc je dál od umyvadla:)
Odpovědět
Můžu si jen rýpnout a zeptat se, kolikrát za rok jsou využité 2 umývadla zároveň? Nechápu totiž ten současný trend dávat 2 umývadla jako někde na záchodě v obchoďáku. Jsou to 2 umývadla, 2 baterie, 2x sifon = 2x vyšší cena a starosti to každý týden mýt. Nehledě na to, že po pár letech bude následovat výměna. My dali třeba jedno trochu širší umývadlo a širší desku. 2 lidi klidně vedle sebe můžou být, ale že by si museli zároveň něco mýt, to nevím :)
Odpovědět
@kataw Děkuji. Mě se taky líbí ten vlevo nahoře. Jinak v žádném není WC. To bude samostatně.
Odpovědět
@davex Když si ráno čistíme zuby tři tak je to lepší .-) Jinak si taky myslím, že 1 stačí.
Odpovědět
@davex no tak já nevím, ale byli jsme u rodičů 4 a stávalo se nám to docela často, že někdo chtěl k umyvadlu a někdo už u něj byl :) my jsme teda do domu koupili jedno širší umyvadlo a dvě baterie, ale ve finále je to asi jedno, jestli jedno nebo dvě, i dvě mohou být ve finále levnější, než jedno nějaké designové :-)
Odpovědět
@s.arinka Máme stejně velkou koupelnu 245x320. Vanu 180 a sprchu 120 máme naproti sobě a uprostřed topný žebřík. Na druhé straně přes celou stěnu zrcadlovou skříň nahoře a 2 umyvadla na desce + skřínky na ručníky a špinavé prádlo pod deskou. Koupelna není veliká, ale krásně se do ní všechno vejde.
Odpovědět
@davex Nam se to stava i na byte velice casto, a to nekolikrat tydne. Az budou kluci chodit do skolky, budeme 4 lidi vstavat temer ve stejny cas a 1 umyvadlo v soukrome zone je malo. Takze mame taky 2 vedle sebe a po kusu v dalsich 2 koupelnach + umyvatko na wc. Dum jsme tak planovali, protoze vyhovuje nam. Na udrzbu mame upravnu vody a i upravenou keramiku. A velke dvojumyvadlo se 2 bateriemi, ale 1 spolecnym odpadem mi pripomina koryto a nedovedu si predstavit, kdyz si 2 lidi vedle sebe cisti zuby nebo 1 cisti zuby a druhy meje ruce po wc. Mne to proste vnitrne vadi. Takze kazdy to ma jinak, jak jinak :-)
Odpovědět
@kekita Nemohla bych vás poprosit o fotku?
Odpovědět
@kataw Vstaváme ve stejný čas a k jednomu se nevejdeme :-( rozhodli jsme se takto :-)
Odpovědět
@s.arinka no já tomu rozhodně rozumím ;)
Odpovědět
@s.arinka jasne-poslu ti do zpravy nejake foto
Odpovědět
@makymj No já jsem asi se skromnějšího kraje :-D Bydlí nás teď doma docela hodně a vždy jsme se nějak domluvili. Spíš nadává manželka nebo mamka, že to pak musí uklízet :-) Ne každý si ale může dovolit 3 koupelny a x umývadel :)
Odpovědět
Článek se načítá
@kekita Moc děkuji :-)
Odpovědět
@davex Ja tohle taky chapu, kazdy stavi to, co mu staci. Ale ted jsme na byte 2+1, mame umyvadlo jedno a je to opravdu malo pro nas. A to nejmladsi ma 8m.
Odpovědět
@davex My taky budeme mít dvě umyvadla vedle sebe a to jsme zatím dva. Ale vstáváme společně a většinou i večer se sejdeme ve stejný čas u umyvadla a už se nemůžeme dočkat až si přestaneme překážet :-).
Odpovědět
@s.arinka Máš to ve zprávě.
Odpovědět
@kekita Děkuju :-) mate to moc krásné a ani to nevadí, že jsou vana se sprchou naproti sobě, je to fakt hezké :-) prostoru tam máte hodně.Umyvadla moc hezká!
Odpovědět
@davex :-D já teda taky moc nechápu dvě umyvadla, když něco dělám v koupelně, tak chci být sama :-D :-D a málokdy jdu do koupelny, když tam někdo je...jooo to dva záchody, na to se moooc těším :-D :-D
Odpovědět
@ivaa32 No, my se s manželkou sejdeme občas v koupelně a je pravda, že víc místa by se bodlo. Tak jsme si udělali větší koupelnu a umyvadlo bude ale pořád jedno na větší desce. Jedno si myslím bohatě stačí. Dal jsem ho širší a je to. Stejně, pokud se sejdeme v koupelně, tak je malá pravděpodobnost, že bychom oba museli zároveň použít umývadlo. Člověk těch pár cm prostě uhne :D 2 umývadla je prostě trošku rozmazlenost :)
Odpovědět
@davex spíš je vidět, že to prostě máte jinak, když tvrdíte, že je malá pravděpodobnost, že se sejdete a budete potřebovat umyvadlo najednou. My to tak máme třeba téměř každé ráno a to jsme dva. Holt jeden jde dřív a druhej čeká než se může umýt. Kdyby byli dva, tak nemusíme každé ráno řešit kdo spěchá víc a prostě se umyjeme najednoj. A posunutí o pár cm fakt nestačí, to opravdu netuším co máte za obří umyvadla...
Odpovědět
@ivaa32 proč by měly být vedle sebe dva záchody? Koupat se nebo umývat se společně je naprosto normální. A zvlášť když jsou malé děti, tak buď to zabere minimálně 2x tolik času než tam prostřídáte 2 - 3 děti + dospělce, nebo to opět uděláte všechno najednou a nemusíte řešit, že jeden musí 20 minut prostě čekat a nedá si do té doby ani snídani. Ano, jde to i bez toho, to nikdo nepopírá, ale ono se jde i vyspat ve dvou na 140cm posteli, a přesto je naprosto v pořádku když se někdo rozhodne pořídit 180 - 200cm širokou postel ;-)
Odpovědět
@ookami_hime Jo, máme to jinak. Já si prostě ráno umyji zuby, opláchnu si tvář a jdu do práce. Umytí tváře asi 10s a když si čistím zuby, tak umývadlo nepotřebuji, to se prostě postavím bokem, nebo se u toho rád procházím :D. Vypláchnutí a umytí pusy asi 20s? To máme půl minutu a chápu, někdo prostě nepočká v dnešní době spěchání, honbě se za penězma, kariérou a následujícímu stresu. Manželka to dělá podobně, když se maluje, tak si k tomu stejně nejraději sedne ke stolku se svýma malovátkama. Často si třeba ještě dám sprchu a to jsem mimo úplně. Pro někoho to je normální věc, mít dvě umývadla, dvě baterie, dva sifony... obchodníci jsou rádi, že udělali krásné vizualizace a lidi se na to chytli a nakupují všechno ve dvou. Já na to peníze mám, ale prostě, umývadlo budeme mít jedno. Ovál 560x400 mm. Vem si, že mí prarodiče pocházeli ze 7 a 5 dětí. Měli venku kadibudku a čistili si zuby u studny. A? Byli daleko spokojenější! Ale jo, tvrďte si, že 2 umývadla jsou pomalu nepostradatelnou věcí v domácnosti. My prostě budeme mít jedno na desce dlouhé 1200 mm, kde se když se sejdeme, vejdeme i s dětmi a budeme spokojení tak, jako doposud :)
Odpovědět
@davex Prarodiče taky určitě neměli chytré telefony, robotické vysavače, sušičku.. Je to prostě pohodlnější, doba se mění. Je to každého věc. Ale o tom téma není. Mě osobně se líbí první varoanta :)
Odpovědět
@davex tvoji předci fakt neměli ani internet ani počítač. Aby ten tvůj srdceryný proslov působil aspoň trochu vážně, tak bys to úplně neměl psát na onlinovém foru ;-) popis tvého dne jsem fakt znát nepotrebovala, ale když už jsi to napsal... 30 vteřin na všechno je dost nechutný ;-) Ale pokrytec seš jinak dobrej, dvě umyvadla normální velikosti ti vadí, ale hlavně že si pořídíš 1200mm umyvadlo :-D (pro případ, že ti to stále nedošlo - dvojnásobná plocha je úplně stejně "náročná" na úklid a finance jako 2 umyvadla poloviční velikosti). A vlastně proč ty to řešíš? Manželka zjevně umyvadlo téměř nepoužívá, ty jsi tam 30 vteřin a zuby si čistíš buď dost krátce nebo tu pěnu z pasty pliveš asi do dřezu, tak je mi záhadou, proč tak strašně plýtváš penězi ;)
Odpovědět
@ookami_hime Jde vidět, že jsi nic nepochopila a taky neumíš číst. Umývadlo bude jedno 560x400 mm. Deska na odkládání věcí pod tím bude 1200x520 mm. Ano, jsem schopný 30 vteřin používat umývadlo. To, že jsem v koupelně 10 minut před zrcadlem je asi věc jiná. Nebo ty snad máš puštěnou vodu, když si čistíš zuby? Já ne a většinou si nepotřebuji odplivovat během čištění pěnu ven. Manželka je v koupelně věčnost, ale 90% času je žehlení vlasů, natáčení a malování. Každý má jiné potřeby tak ať si dá umyvadel třeba 5. Já jsem jen napsal svůj názor. Nejvíc mě fascinují koupelny s 6m čtverečními a tam vana, 2 umývadla, sprcha a záchod. To, že se člověk u těch umývadel ani neotočí je věc druhá. Já si dal třeba do obýváku 6m HS portál, byl drahý a taky se sám neumyje. Takže, ať si každý dělá co chce ;-)
Odpovědět
@davex heleď, rejpat jsi začal ty, takže mě fakt nemusíš vysvětlovat, že lidi mají různé potřeby ;-) Vodu puštěnou nemám, ale za těch 5 minut čištění si odplivnu dost krát. To bych musela dávat naprosto mikroskopické množství pasty, aby to vyšlo. A menší děti tím spíš ;-) a jinak umyvadlo se běžně používá k holení, ženy k čištění obličeje... peeling taky fakt nechci aby se mi sypal na podlahu... S tou deskou jsem se opravdu spletla, pardon. Takže akorát lapač prachu bránící pohodlnému přístupu více lidí k malému umyvadlu. Já myslela, že když tvrdíš, že se pohodlně vejdete, tak máš aspoň dost prostoru z boků umyvadla. A ty to místo uděláš ještě méně praktické... No, a jinak mě zas fascinuje jak si každý něco představí, ideálně něco nejvíc úděsného a pak automaticky předpokládá, že ostatní to mají taky tak. Koukám, že je to vcelku oblíbený nešvar tady na střeše.
Odpovědět
@ookami_hime já jsem asi taky nechutná, čistím si zuby třeba deset minut a nepotřebuju odplivnout ani jednou. Asi je to tím, že nesnáším pěnivé pasty. Ještě že existují i pasty bez pěnící složky.
Odpovědět
@davex my jsme 3 a pohoda, obejdeme se bez druhého umyvadla, ale rozhodně chci okolo umyvadla desku
Odpovědět
@ookami_hime dva záchody, ale ne v jedné koupelně.Tak my teda nevstavame stejně s manželem a i dítě nevstava dřív jak já, takže nemáme problém...ani o víkendu, ani večer :-D a já prostě nesnáším, když mám někoho u umyvadla vedle sebe(zvlast manžela), to si raději počkám a je hodně jiných věcí které můžu dělat než se koupelna uvolní ;-) my to tak prostě máme a mě to tak vyhovuje a ani v baráku nechci dvě umyvadla v jedné koupelně, co akorát ocením je odkládací prostor kolem umyvadla. V baráku budou dvě koupelny, tak to řešit už vůbec nebudu...a právě jsem ráda, že budou dva záchody, protože tam my problém máme dost velký :-D
Odpovědět
@ookami_hime Jo, nemám místo, udělal jsem si koupelnu 12m2 s tím, že sprchu mám 1400x1000 protože tam zažiju větší romantiku než u umývadla při čištění zubů nebo mytí obličeje. Ale, každý si to udělá jak chce, je mi to jedno :-D Kvůli ušetřeným pár minutám, to si raději zajdu lehnout na gauč když je manželka v koupelně, alespoň mám chvíli klid. Dle tvého psaní tady na fóru budeš očividně šéfka domácnosti ty ]-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?