Jaká byla životnost Vaší pračky?

Já mám v nepřetržitém chodu Indesit WP 100 skoro 9 let a poslední 2 měsíce se mi zdá,že mele z posledního.Zítra si budu poprvé(za tu dobu)volat do servisu,aby se mi na ní někdo mrknul a řekl mi,jestli je to na opravu nebo na koupi nové.Jak jste na to byli Vy? Jakou značku pračky jste měli,jak byla ne/poruchová a po kolika letech Vám dosloužila?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme Candy na 6 kg prádla, 1400ot/min., nová před čtyřmi roky stála 14000Kč. Po třech letech se vysypala řídící jednotka, to ještě byla v záruce. A teď, máme jí 4 roky se ta samá porucha stala znovu. Manžel sice sehnal řídící jednotku z jiné pračky takže to opravil, ale už bych si tuhle nekoupila. :-|
Odpovědět
@karotky dneska to je delany na vydrz max. 5 let - meli jsme AEG, ktera pracovala cca 12 let, pak se neco porouchalo a rikal, ze by oprava stala skoro jako nova, tak jsme koupili novou.. dneska holt bezne prodavany spotrebic je spotrebni zbozi a moc nevydrzi. my mame whirlpool vestavenou (je v kuchynske lince) a mama ma temer stejnou whirpool jen s vyssimi otackami a dig. displejem a jsme obe spokojene. miele je samozrejme jina trida. jinak doporucuji www.heureka.cz kde je srovnavac a zkusenosti uzivatelu
Odpovědět
Profilova fotka
@karotky My jsme měli Ardo asi 15 let, před cca 3 roky už začala být hlučnější, tak jsme koupili Bosch nakonec v Polsku, kde byla o třetinu levnější než tady. Tak se učím polsky :) . Jinak spokojenost, kromě toho, že v ní nejde barvit a batikovat jako v té staré,kde byl program na praní na 90°C bez předpírky.
Odpovědět
Profilova fotka
LG skoro 10 let naprosto bez poruch :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pračka Hoover stála 17000, ale cena bohužel nezaručovala kvalitu, vydržela jen 5 let, hned po 2,5 letech přišla první oprava pak následovala ještě 1 oprava a při další poruše šla z domu. Teď máme Bosch asi 5let a zatím šlape jak hodinky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Měli jsme Philco 8let,pak jí nechali bráchovi a ten jí měl ještě s jednou opravou další 3 roky,než dosloužila.V bytě před 3 lety pak Candy, co blbnul programátor už po roce,chtělo to přijít na to, jak to obejít a šlape tam snad stále(zase stála tenkrát jen 4500Kč) a v domě teď rok máme AEG lavamat a zatím spokojenost. Táta má 5 let BEKO za 5000Kč a šlape snad ze všech nejlépe, denně v provozu a prádlo z ní nejlépe vyprané,vyždímané na 800otáček sušší, než u mé AEG na 1200otáček.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme AEG-Electrolux už 6 let a pořád šlape stejně. Spíš záleží na kusu než značce. Moje sestra i mamka mají stejnou značku i typ pračky a ségře se asi po 3 letech porouchala a musela něco měnit. Moje a mamky pračky jsou v pohodě.
Odpovědět
V roce 2000 jsem si koupila uzkou zanussi s předním plněním. Teť ji má bratr a pere stejně blbě jako před lety :-) (ty uzke nestojí za nic). Mám v současnoti elektrolux (asi 6 let a velká spokojenost)
Odpovědět
První automatku jsem měla ještě za socialismu. Vydržela asi 14 let, ke konci občas malá závada, kterou jsem si uměla během pár minut opravit sama. Vyměnila jsem ji (ještě funkční) za lepší - Philco s integrovanou sušičkou asi za necelých 18 000,-. Pracovala bez problémů asi 17 let, potom začala mít trochu mouchy. Vyměnila jsem ji za velice výhodně koupenou Elektrolux a jsem spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
první - tatramat :-) vydržela 8 let, ale byla dost šílená už od začátku hlavně při ždímání,poskakovala, druhá indesit vydržela 10 let, byla ok akorát měla jen 600 otáček jinak bez závad, třetí whirpool zatím 4 roky a bez závad ;-)
Odpovědět
nasa Tatramatka to uz taha 22. rok a to je teda riadne vytazena
Odpovědět
Profilova fotka
Gorenje - už jede 16. rok a až na to, že je hlučnější, tak nemám výhrad :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mali sme Indesit WS 105 TX, vydržala 8 rokov, ale 2 roky predtým bola opravovaná. Na nete je o nej aj vlákno - totálna nespokojnosť. Svokra má malú Whirlpool asi 14 rokov.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 8 let pračku Zanussi. Zatím drží. Doufám, že jsme to nezakřikla.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdysi nám šlapala zanussi 25 let,,, ted? candy 5,5 let :(
Odpovědět
Siemens vrchem plněná úzká, cca 10-12let, pak odešla řídící jednotka, ale jinak by prala klidně dál.
Odpovědět
My máme Whirpool 8 let a taky bez problému.
Odpovědět
První Elektrolux jsme měli 8 let, ale vyměnila jsem ji, měla jen 600 otáček a do sušičky do bylo ještě dost vlhké. Teď mám Siemens 4 roky a zatím spokojená. Akorát jsem se vypekla s otáčkama. Má 600-1200 ot., a když chci vyprat něco bez ždímání, tak mi jdou otáčky vypnout akorát u posledního máchání. Ale jinak zatím spokojená, ťuk, ťuk :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Od roku 2000 mám Zanussi Advantage 800, šlape dobře, od r. 2002, kdy se nám narodilo první dítě je v zápřahu jak hrom. Byla jedna oprava, po telefonu nám řekli, že snad odešel programátor, nakonec jsme zavolali jednoho šikovného řemeslníka, který přišel na součástku, která byla špatná, otázka 100, víc stála doprava a jeho práce, ale vešli jsme se do 500,- Kč. Říkal, že máme štěstí, že máme ještě všechno v ručním provedení (programování, otáčky, náplň atd), na elektronické, ty bývají poruchové a dělané, jak tady už někdo psal jen taktak, aby vydržely záruku a při velkém štěstí nějaký rok navíc. Je to spotřební zboží, výrobci nemají zájem, aby vydržela 10 let, neměli by kšefty. Takže nějaké reklamy na Calgon apod., který "prodlouží" životnost pračky o pár let je stejně blbost. K čemu nablýskaný buben, když nefunguje elektronika, tu nezachrání ani Calgon. Nemůžu o tom mluvit nahlas, aby pračka ještě chvilku vydržela, protože už má trochu vychechlané tlumiče bubnu, takže třeba u ložního prádla, jak se to stáhne na stranu, už občas poskočí, ale tak doufám, že to ještě chvilku zvládne, až budeme mít na novou. Tehdy stála něco kolem 8 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
od ledna 2005 mame whirlpool AWM 8105 stala 11 900 - vse je zatim v poradku, jsem spokojena (nezakriknout) :-)
Odpovědět
Tatramatka cca 25 let - RIP. Bosh - 4 rokem bez ztráty kytičky.
Odpovědět
Mám Indesit už skoro 14 let a jen jednou jsem měnila řemen, jinak bez oprav. Jediný mínus je, že má jen 400 otáček, takže zrovna teď o víkendu jdu koupit novou, protože už mě definitivně naštvalo, že prádlo schne skoro dva dny. Nemáte někdo pračku Ariston? Chtěla jsem znovu Indesitku, ale tato mne láká čím dál víc. Čtu o ní jen samé chvály.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Zdravím všechny, náhodou neměli jste někdo stejný problém. Pračka elektrolux EWF 1045 Timeline zapne program, ale nespustí se dál na displeji vyskočí 0 0 . Někdy to zapne na 2 ale i 20 pokus. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Candy horní plnění, jede 7 let bez ztráty hvězdičky a špitám, aby to neslyšela ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
AEG Lavamat - rodiče mají starší model už několik let a bez problémů; tak jsem si ji pořídila i já do bytu a zatím naprostá spokojenost 8-)
Odpovědět
máme 4 roky Whirlpoolku a mamka taky tak. U nás se měnil jen filtr ještě v záruce a naši vše oka, zatím spokojenost..
Odpovědět
sedm let Bosch
Odpovědět
Profilova fotka
Moji rodiče - Romo 15 let Tchýně: Zanussi 7 let Miele 4 roky (za ty prachy provar jak blázen) Já: Gorenje 7 let, ale teď mi ji vyplavila voda, takže tuším, že její životnost je u konce
Odpovědět
Profilova fotka
Whirlpool vydrzela 3 roky - mezitim 2 x oprava a sla, ted mame AEG, uvidime, jak dlouho vydrzi
Odpovědět
Indesit vrchem plněná, 4 roky, odešel motor, a spálily se ovladače, takže taková rychlá a definitivní smrt. ]-(
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?