Jaké volit rohové lišty do koupelny?

Ahoj, prosím o radu s výběrem rohových lišt do koupelny. Obklady máme kombinaci béžové a světle hnědé, obě matné. Všichni v okolí dávají lišty nerezové, plastové haní. Přijde mi, že dát k nám lesklou nerez bude jak pěst na oko. Našla jsem na netu i lišty z hliníku eloxované, ale na živo je zatím neviděla. Zdají se být matnější, tak by třeba šly. Co si o tom myslíte? Jedná se o lištu na WC soklu a asi i orámovat kolem okna (prý se to tak dělá?), máme obklady do stropu.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitkovi bud nedavejte zadne a nechte si udelat kamenicke rohy (rezani na 45st) nebo se ty nerezove delaji i v matnem provedeni (pripadne muzete tu lesklou lehce prebrousit). eloxovany hlinik bych do koupelny nedaval, jednak je mekci, takze se snadneji skrabne nez ten nerez a jednak ma nizsi odolnost - vlhkost, chemie, kterou tu koupelnu budete cistit
Odpovědět
Bezova a svetle hneda mame take obklady az do stropu, ale leskle. Listy nerez lesk. Mame je i kolem okna. Dala bych nerez brousene, ty mame na dlazbe na soklech, taky jsem nechtela, aby to svitilo. Hlinik neni ani pekny. Kamenicke rohy jsme nechteli od zacatku. Nekdo nesnasi listy, jiny zase kamenicke rohy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jak někdo navrhuje kamenický roh který je asi doopravdy nejhezčí ale pozor ne z každého obkladu se dá kvalitně udělat. Jinak matová hliníková lišta je myslí velice hezký detail který rozhodně neurazí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@makymj mohla bych poprosit o fotku, jak máte ty nerez lišty kolem okna řešené? díky
Odpovědět
Profilova fotka
taky máme nerez lišty, i kolem okna a přijde mi, že to okno to tak nějak zvýrazní, za mě pěkný prvek
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Prosím, nemáte někdo zkušenost s černou lištou? Budeme mít bílý obklad, černou spáru, černé baterie - prostě nebude v koupelně nic chrom, nebo stříbrné, tak mi pak přijde, že nerez nebo hliníková lišta by vypadala divně... Jenže mi všude nabízejí jen tyhle lišty a černé jsem viděla jen na fotkách. Kamenický roh chápu, ale asi bysme radši lišty 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?