Jakou délku vany koupit? Koupelna široká 157 cm

Koupelnu máme širokou 157 cm. Vanu budeme dávat na šířku koupelny....pravděpodobně smaltovanou Kaldewei Saniform plus. Jakou délku vany koupit? Dát tam 160 a ty 3 cm vany zasekat do zdi... a pak dát obklady přes vanu? Nebo koupit 150 a dozdít to? Děkuji za nápady a zkušenosti ;-)
Odpovědět
@monchhi Záleží, jak jste velcí. :-D Já jsem malé pivo, takže u nás by stačila 150cm a dozdít. Aspoň vám vznikne jakýsi odkládací prostor na šampony a sprcháče. ;-) (jinak jen tak mimochodem, my teď máme vanu 180cm kvůli manžela - chtěl velkou, a já se v ní topím, nejsem schopna se tam zapřít nohama, abych se v klidu vykoupala.) :-N
Odpovědět
@alcar Tak já mám 165cm, manžel asi 175 . Jde mi spíš o to, jestli jde ten kousek vany vůbec zasekat do zdi, a dát obklady přes vanu.... Normálně se asi nejdřív dávají obklady a pak se osazuje vana? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@monchhi ta vana 150cm se mi zdá pro tvého manžela dost malá...Šla bych do té větší a zasekala to do zdi ;-) Jinak standardně se první dělají obklady a pak až vana (obkladači by taky mohlo něco do té vany upadnout a bylo by po vaně...resp. by mohla být poškrábaná :-| )
Odpovědět
@catt82 Manžel je sprchař :-) koupe se tak 2x do roka.... Vanu bude využívat naše dcera... Mě jde o to, že bych chtěla tu vanu zasekat do zdi...tím se příjde o záruku na vanu. To mi ani tak nevadí, ale můžou ty obklady končit nad vanou a néé za vanou? Jestli mě chápeš...? ;-)
Odpovědět
@catt82 Chtěla bych se vyhnout těsnící liště...máme teď v bytě, je to hnus, plesnivý to... Kdyby byly obklady přes vanu, tak by tam ta těsnící lišta nemusela být...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vanu 150 cm (Kaldewei Cayono) a vejdeme se do ní oba i s manželem, když se trochu snažíme :-) Podle mě bohatě stačí, většinou se v ní stejně sprchujeme. Vanu jsme pořizovali z důvodu "multifunkčnosti" - v ní se člověk může vykoupat i osprchovat, vymáchat prádlo apod., pokud je třeba, ale ve sprcháči člověk krom sprchování nic neudělá.
Odpovědět
@monchhi obklady bych dal jedině přes vanu, nikdy ne vanu k obkladům
Odpovědět
@zmrz_lina Budeme mít koupelny dvě... S vanou pro malou dceru...ráda se koupe. A v druhý koupelně sprcháč ;-)
Odpovědět
@novacek1612 Však já to tak chci ;-) Nebude s tím mít obkladač problém? Může být smalt.vana trochu zasekaná ve zdi?
Odpovědět
@catt82 mi to právě doporučil přímo obkladač, ale to byl pan obkladač, lepšího neznám :-), dát nejdřív vanu a přes to obklady
Odpovědět
@monchhi obkladač s tím problém mít nebude, aspoň já nevidím kde by měl být problém, mu je jedno jestli je ta vana 10 cm ve zdi nebo jen centimetr
Odpovědět
@monchhi Já myslím, že vám fakt bude stačit těch 150cm, pokud to máte hlavně pro dítě. JInak to funguje tak, že se nejprve vše obloží, pak umístí vana a pak se k vaně ten kousek doobkládá, aby byly obklady na okraji vany. Stejně se ta malá špehýrka, která tam vznikne musí zasilikonovat, aby tam nezatékala voda. Nikdy nebudou obklady přímo těsnit s vanou.
Odpovědět
Článek se načítá
@novacek1612 To ráda čtu :-) Takže není problém místnost 157cm a vana 160?
Odpovědět
Profilova fotka
@novacek1612 já to myslela tak, že se obloží celá koupelna, vynechá se ta poslední řada u vany a přirazí se vana. No a pak se dodělá už jen ten kousek a obloží předek vany. Tak to máme v plánu udělat my a jsme i tak domluvení s obkladačem (i on říkal, že mu občas něco vypadne z rukou a nerad by nám tu smaltovou vanu poškrábal...) :-)
Odpovědět
@catt82 Jj, přesně tak se to obkládá. My to taky tak měli. Takže okraj vany je jakoby pod obkladama, ale ty neleží přímo na vaně a spára je zasilikonovaná. :-)
Odpovědět
@catt82 jj přesně tak
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@monchhi Ale máš to vypočítané, že ti to vyjde na ten okraj? Vem si, že 2 cm z každé strany budeš mít zasekané, plus cca 1,5 - 2 cm na obklad s lepidlem... Aby to nevyšlo tak, že se ti to zrovna bude pod tím obkladem "svažovat" a budeš muset silikonovat velkou spáru. My máme třeba malý okraj vany, takže by to nešlo.
Odpovědět
@novacek1612 a máte prosím tip natoho obkladače? :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?